17. mai 2012

Fossefall(41) Fru Vinges forbannelse av Jorunn Johansen - holder spenningen oppe!

Fru Vinge sprang videre helt til hun var ute av syne.
Bak et tre stanset hun og kikket bort på kirkeplassen. Presten sto på trammen og skuet etter henne. Fru Vinge pustet lettet ut. 
Hun burde ha følt seg trygg i kirken, men det gjorde hun ikke.
Hun var redd, og hun kunne ikke fordra det.
Hvor lenge varer lykke?

Amalie har det som plommen i egget for tiden. Hun er veldig kjær i sin ektemann, Ola. Hun er veldig glad i barna sine. På gården står alt bra til, men hvor lenge kan man egentlig være lykkelig før det skjer et eller annet som setter en stopper for det? Det er det ingen som vet. For ting kan forandre seg temmelig fort, både i vår verden og Amalies.

For Amalies del er hun redd for ondskapen. Hun har hatt mye av det onde i livet sitt og med tanke på at fru Vinge er ute i det fri gjør ikke tanken lettere. Hun vet at fruen hater henne og gjør alt for å ødelegge for henne og Ola. Men hvor er fru Vinge og hva slags planer har hun? Amalie prøver å la være å tenke på det, men tanken er der uansett. Hun vet også at Trollmannen er på lag med fru Vinge, og det gjør ikke ting lettere. Dessuten skjer det et tragisk dødsfall i slekten, og Amalie har dårlig samvittighet over at hun ikke fikk noen syn om det på forhånd. Hvordan skal livet gå videre for en av hennes nærmeste nå?

Over 40 bøker i Fossefall og forfatteren Jorunn Johansen er like fantasifull som alltid! Fossefall er rett og slett umotståelig med tanke på at det gir meg fremdeles glede måned etter måned etter så mange bøker. Det er alltid fornøyelig å følge videre med Amalie og resten av gjengen i deres hverdag som er fylt av både glede, sorg og spenning!

Fru Vinges forbannelse er en av de mest mørke og ondskapsfulle bøkene i serien så langt, og det blir spennende å se hvordan ting utvikler seg videre. Vil ting bli lysere i fremtiden? Det er bare å lese videre og jeg gleder meg allerede til neste bok i serien!
Amalie drar til Furulia for å besøke broren. Men da hun kommer dit, er ikke Tron til å kjenne igjen, han snakker med seg selv og er oppfarende og sint. Er han i ferd med å miste forstanden? Fru Vinge overtaler den blinde trollmannen til å få tak i svarteboka, som har ligget gjemt i kirken. Men dens onde krefter er enda sterkere enn fru Vinge kunne forestille seg ...
Originaltittel: Fru Vinges forbannelse
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger:  romanserie, overtro, kjærlighet, spenning
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm
/NorskeSerier
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
13.05 - 16.05 (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (til tidere veldig spennende!)
Tittel: 4 (sier mye om innholdet)
Omslag:
5 (beskriver Fru Vinge veldig godt)
Baksidetekst:
4 (avslører litt for mye)
Persongalleri:
5 (mange spennende, både gamle kjente og nye)
Skrivemåte:
5 (innlevelse så det holder)
Favorittkarakter:
Min døde dessverre i en tidligere bok:(
Slutten:
4 (ikke altfor sjokkerende, men selfølgelig vil jeg gjerne vite hva som skjer videre!)
Høydepunkt:
Mange grøssende og mørke scener.
Lavpunkt:
Noen gjentagelser, men det må man regne med.
Terningkast:
4
Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)

3 kommentarer:

 1. Anonym09:50

  Så flott omtale, Rufsa. Tusen takk. Jeg er så glad for at Fossefall ennå faller i smak hos deg, og også alle andre lesere. Det betyr mye. Jeg jobber hardt for at bøkene skal holde på spenningen - men det er jo noe jeg også liker godt! Fossefall fortsetter, så det blir en hel del bøker til før jeg gir meg. Jeg håper og tror at de neste bøkene også vil by på både spenning, mystikk og kjærlighet :-) Ha en fin 17. mai og kos deg masse. Jeg skal skrive i dag og tusle rundt i godbuksa. Deilig :-)
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Jorunn:) Ja, Fossefall gir fortsatt glede i hverdagen min, og det er jo bra:) Man må jo ha noe å glede seg til:) Nå er 17 mai feiringen over for min del og det er godt å få av seg tvangstrøya, ops, jeg mener bunaden;) Hater bunad. Føler meg så fanget i den på en måte. Trives best i hverdagsklær. Heldigvis er det 17. mai en gang i året.
   Kos deg i godbuksa og skriv i vei. Jeg er glad for å vite at det kommer flere bøker i serien. Det er så mye mer jeg vil vite:)

   Klem tilbake:)

   Slett
 2. I 've got one question wich number book from Fossefall series Tannel will be death?

  SvarSlett