21. desember 2011

Månedens Bokanbefaling (mai)

Dere tror vel at jeg er senil nå siden dette er bokanbefaling fra mai, men det stemmer ikke.

Tidligere i år hadde jeg et opplegg som jeg kalte for "Månedens Bokanbefalinger" (som dere ser på venstre sidemarg)...

Grunnen til at jeg stoppet opp var fordi at jeg hadde eksamener i mai og juni. Måtte utsette det, og senere ble det bare ikke fulgt opp, og det har jeg tenkt å gjøre noe med.

Så fra nå av skal jeg ta for meg måned for måned om den beste boka jeg leste i løpet av den og den måneden. Jeg har savnet å oppdatere den listen og følte at tiden var inne for å starte den tråden igjen.

Lest i mai:

Mørketid - Alex Barcley

I Blodet - Dennis Lehane

Gravbøygen våkner - Sigbjørn Mostue

Det ble tre bøker i mai (var mye flittigere før i tiden). Leser for lite nå. Det skal jeg gjøre noe med neste år!

Hvilken bok jeg likte aller best i mai var definitivt I Blodet av Dennis Lehane. Lyder det ikke kjent ut? Hva om jeg sier Mystic River?! Ja, det er boka bak filmen.(Bokklubben.no)

I blodet er en mørk og skjebnetung psykologiske thriller som høstet lovord fra et samlet kritikerkorps i USA. Da de var gutter var Sean Devine, Jimmy Marcus og Dave Boyle venner. Men en dag stoppet en fremmed bil i gata deres. En av dem ble med i bilen, de to andre ikke - og noe forferdelig skjedde. Noe som ikke bare gjorde slutt på vennskapet deres, men forandret dem for bestandig. Tjuefem år seinere er Sean etterforsker i politiet og Jimmy har lagt forbryterkarrieren bak seg og driver sjappa på hjørnet. Dave forsøker å holde ekteskapet sitt sammen og å holde demonene fra livet. Demonene som egger ham til å gjøre forferdelig ting. Datteren til Jimmy blir funnet drept og med ett er livet til de tre vennene på nytt bundet sammen av en forferdelig hendelse.


Jeg så filmen først (fordi jeg visste ikke at den var basert på en bok da). Jeg elsket filmen. Den er mørk og trist. Godt skuespill og med Clint Eastwood bak kamera. Jeg har sett filmen mange ganger og jeg er fremdeles ikke lei.

Mange år etterpå måtte jeg bare lese boka og ble veldig overrasket hvor bra og fendende den var. Spennende persongalleri, en historie med mange undertoner og tøft språk. Til og med oversettelsen var god! Så ja, samme om du allerede har sett filmen, er det virkelig verdt å lese boka også. Tro meg!

6 kommentarer:

 1. håper å se et bredere spekter av bøker og mye mer variasjon i tema osv :smile:

  SvarSlett
 2. Er ikke det han som har skrevet boken bak filmen Shutter Island også. Begge disse filmene er veldig gode og mørke, så kanskje det er på tide å sjekke ut forfatteren.

  SvarSlett
 3. Er ikke det han som har skrevet boken bak filmen Shutter Island også. Begge disse filmene er veldig gode og mørke, så kanskje det er på tide å sjekke ut forfatteren.

  SvarSlett
 4. rufsetufsa20:03

  skien_m: Jeg må jo få selv velge bøkene jeg vil lese.

  Siljesol: Det stemmer det. Leste Shutter Island for et par år siden (men ikke omtalt den av en eller annen grunn)... Men den var også utrolig spennende! Og ja, jeg anbefaler virkelig at du prøver bøkene til Dennis Lehane. Har bare lest to, men er veldig fornøyd så langt :)

  SvarSlett
 5. rufsetufsa
  du oppfordrer folk til leseglede.til meg har du nevnt at jeg burde starte med det samme som deg og at det er mange leserfelt osv.du snakker om hva andre anfealer og hva andre holder på med av bøker også klarer du å få det til å bli til..du må jo få lese det du vil!sorry at jeg uttalte meg om at hadde vært gøy å deltatt om det ikke bare dreide seg om en type bok..så der tok du den intressen fra meg når det gjaldt å dele leserglede og taste om det på lik linje med de andre i bokbloggen din.så siste kommentar fra meg.
  god jul

  SvarSlett
 6. rufsetufsa14:16

  Skjønner ikke helt hva du mener, jeg, skien_m. Trist at du føler det du gjør og jeg kommer jo til å savne kommentarene dine. Men det er tross alt opp til deg om du vil kommentere/lese bloggen min. Det er ingen tvang.

  SvarSlett