22. desember 2011

(Boktema) "All I want for Christmas"

is you....(just kidding!)Vet ikke om det er noe vits i å ønske seg bøker til jul. For som regel så får jeg det ikke for venner og familie mener jeg har for mange og skaffer meg for mange hele året likevel...Men bøker får man da aldri nok av? Så det er en sjelden gang jeg får bøker i julegave. Det er jo alltids lov å håpe, ellers får jeg skaffe meg bøkene selv en dag...

Bøker jeg sikler etter nå for tiden:

Er bare skandinaviske bøker. Jeg må det siden venner og familie ikke skjønner helt hva jeg leser når det kommer til sjangre jeg leser, bortsett fra min bror som faktisk kjøpte meg en Poe samling i fjor jul. Har ikke lest den ennå, men jeg gleder meg. Han vet at jeg liker grøssere. Det vet andre også, men ikke helt hva slags type grøss. Foreldrene mine skjønner seg ikke helt på fantasy/grøss sjangrene jeg leser så da satser jeg heller på skandinaviske bøker.

Men dette er da skandinaviske bøker som er nyutgitte og som jeg er veldig nysgjerrig på:


Det dyrebare - Linn Ullmann


(Bokelskere.no)

Forfatteren Jon Dreyer sliter med skrivesperre og er stadig utro mot kona, kokken og restaurantinnehaveren Siri Dreyer-Brodal. Problemene startet da familiens barnepasser, Mille, forsvant sporløst, for så å seinere bli funnet død. Siri, på sin side, er bekymret for moren, Jenny Brodal, som har begynt å drikke igjen etter å ha vært tørrlagt i tjue år. Og verken Jon eller Siri vet hva de skal gjøre med den vanskelige datteren Alma.


Hvorfor den er på ønskelista?

Fordi jeg ønsker å lese noe av Linn Ullmann. Husker jeg leste en bok av henne for mange, mange år siden da jeg prøvde å utvide horisonten for aller første gang. Husker ikke hva den heter. På coveret var det en kvinne i brudekjole som ser ut av vinduet (tror jeg). Noen som vet hvilken bok jeg mener på? Og innholdet i denne boka Det dyrebare virker mørkt og interessant!Brobyggerne - Jan Guillou


(Bokelskere.no)

Boka handler om de tre farløse brødrene Oscar, Sverre og Lauritz på begynnelsen av 1900-tallet. De blir sendt til Tyskland for å utdanne seg til ingeniører av bergenske velgjørere. De skal betale for utdannelsen ved å komme tilbake for å bygge jernbanen mellom Bergen og Oslo. Men kjærligheten snur opp ned på alle planene. Den ene broren havner i Afrika, den andre i England, bare den tredje vender tilbake til Norge og slutter seg til jernbanebyggingen på Hardangervidda.


Lenge siden jeg leste noe av denne forfatteren. Leste Ondskapen og den havnet på favorittlista. Likte også filmatiseringen veldig godt! Denne boka virker også som et spennende konsept!
Da terroren rammet Norge - Kjetil Stormark


(Bokelskere.no)

22. juli var et mareritt vi aldri kunne forestilt oss. I ettertid har vi behov for å forstå, og for å vite hvordan man handlet i de dramatiske timene. Ingen steder har dette blitt gjort så oversiktlig og gjennomarbeidet som i Kjetil Stormarks bok.Kjetil Stormark har siden begynnelsen av august jobbet døgnet rundt og snakket med over 100 kilder for å skape en oversikt over det som skjedde de forferdelige timene 22. juli.


Alle vet hva som skjedde 22.juli 2011, så det har jeg ikke tenkt å nevne så mye om. Selv om det er helt tragisk så ønsker jeg meg boka. Jeg og garantert andre er stort sett lei av å høre om denne Breivik hver dag, men likevel vil jeg gjerne vite mer om hva som skjedde den dagen. Få et større innblikk i saken selv om det fremdeles er ufattelig det som skjedde den dag i dag.

Dette var min liste. Det var ikke den store boklista akkurat, men de jeg kan komme på her og nå. Flere ønskelister kan dere se her på Anettes bokblogg! Gjerne legg inn din egen hvis du har lyst, også! :)

2 kommentarer:

 1. Her var det mange gode ideer! Jeg får heller ikke bøker til jul. Men dette året har jeg bedt om gavekort hos bokhandlere og penger til bøker. Så får vi se :smile:

  Jeg ønsker deg en velsignet julehøytid og et fredfullt nytt år!
  Klem fra Astrid Terese

  SvarSlett
 2. rufsetufsa22:59

  Hvis jeg ikke får bøker håper jeg at jeg får gavekort hos bokhandlere :)

  Riktig god jul til deg også Astrid Terese! Og godt nyttår! Nyt jula!

  Klem fra Rufsa :)

  SvarSlett