1. november 2010

Grøsserne (5): Mumiens forbannelse av R.L. Stine - like spennende som første gang jeg leste den for 15 år siden!

”Vet du hvordan de lagde mumier?” spurte jeg og gikk rundt for å se den  fra den andre siden. ”Vet du hva det første de gjorde var? De tok ut hjernen.”

”Æsj. Slutt,” sa hun. Hun geipet og fortrakk ansiktet i vemmelse.

”Vet du virkelig ikke det?” spurte jeg og var fornøyd fordi jeg visste noe skikkelig som hun ikke visste.

”Vær så snill – det holder,” sa hun og holdt opp den ene hånden, som for å få meg til å tie.

”Nei, det er veldig interessant,” fortsatte jeg. ”Først måtte de ta ut hjernen. Til det hadde de et spesielt instrument. Det var akkurat som en lang, tynn krok. De stakk dem inn gjennom neseborene på liket til de kom til hjernen, og så rugget de den frem og tilbake, frem og tilbake, til hjernen bare ble en eneste mos.

”Slutt!” skrek Sari og holdt seg for ørene.

Originaltittel: The curse of the Mummy's Tomb

Norsk tittel: Mumiens forbannelse

Forfatter: R.L. Stine

Sjanger: Grøss

Antall sider: 138

Utgitt: 1995

Lesetid: 1 dag

Bakpå: DER DE DØDE HERSKER…

Plutselig var Gabe helt alene i den mørke labyrinten i pyramiden. I det ene øyeblikket var hans kusine Sari rett foran ham.  I det neste var hun forsvunnet – sporløst forsvunnet.

Men Gabe er visst ikke alene likevel. Det er noen andre i pyramiden. Eller… noe annet. Gabe er ikke overtroisk, og han nekter å tro at historien om mumiens forbannelse er sant.

Likevel – han hører noen merkelige lyder der han forsiktig tar seg frem i den ukjente gangen. Og plutselig ser han noe som får håret til å reise seg på hodet hans.

Det er ikke tvil – mumiens forbannelse virker likevel. Han begynner å skjelve…

Oppsummering: Foreldrene til Gabe tar ham med til Egypt. De er der på forretningsreise, men på grunn av noe som dukker opp gjennom jobben, må foreldrene dra til en annen by, i mellomtiden får Gabe være igjen i Kairo sammen med onkel Ben , en berømt arkeolog som undersøker pyramidene. Gabe syns det høres mer spennende ut å være sammen med ham. Men søskenbarnet hans, Sari, er et helt annet kapittel. Gabe er ikke helt fan av henne med tanke på at hun skal være best i alt og modigst. Det går ham på nervene, men han får i hvert fall tilbringe litt tid med sin kule onkel, og prøve å gå overens med Sari. I et av pyramidene har onkelen hans gjort en stor oppdagelse og både Gabe og Sari får være med inn så lenge de er forsiktige,men i R.L. Stines bøker går ikke alt som planlagt, og snart befinner Gabe og Sari seg i stor fare. Hvordan vil de komme seg ut av knipa?

Ettertanke: Det er minst 15 år siden jeg leste Grøsserne for aller siste gang og var helt hekta. De bøkene ga meg virkelig stor leseglede og jeg måtte lese så fort de bøkene kom ut. Siden da har jeg ikke lest bøkene, men i år har jeg tatt dem frem igjen, og leser dem på ny. De holder seg godt den dag i dag. Husker at Mumiens forbannelse var en av mine favoritter og det er den nå også. Jeg husker at jeg leste ut den boka ganske fort. Selv om jeg visste slutten på den, så syns jeg den var fullt like spennende og sidene bare fløy av sted. Jeg leste som besatt og det gjorde jeg denne gangen også. Tok meg bare et par timer før den var lest ut og den satte også i gang litt Halloweenstemning..

Mumiens forbannelse er en bok som gikk fort unna. Har alltid vært interessert i pyramider, mumier, og ikke minst, forbannelser. Det gjorde boka ekstra spennende, og jeg vil gjerne vite mer om mumier. Kommer nok til å lese mer om det senere for jeg har nesten glemt hvor spennende det er å lese om det. Pyramider og mumier er spennende saker! Ingen tvil om det!

Høydepunkt: Spennende fra første til siste side. Mystiske hendelser. Kjappe replikker og til tider sarkastisk. Herlig underholdning!

Lavpunkt: Skjønner ikke at jeg har lest den boka flere ganger.

Terningkast: 6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar