9. august 2024

Helgelektyre(655)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Home Before Dark av Riley Sager, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, Magiske eventyr av Johanna Basford, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Alien Worlds av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling 



 
Home Before Dark - Riley Sager

Mørkefall - Sven G. Simonsen

A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi


I natt leste jeg ut denne:


 
de der - Joyce Carol Oates
 
de der av Joyce Carol Oates. Generasjonsroman utgitt på norsk i 2024.
 
Den ble for første gang utgitt i 1969. Den er en del av en serie på fire bøker, men kan leses som enkeltstående. Man blir kjent med Loretta, som flykter fra et vanskelig liv og bosetter seg et annet sted, hvor hun får unger, som man blir kjent med etter hvert som de vokser opp, blant annet Maureen og Jules. Det er andre familiemedlemmer også, men det er mest fokus på disse tre, spesielt sønnen Jules. Maureen er ansvarlig og prøver å gjøre det riktige, selv om hun av og til havner i noen kniper. Sønnen Jules er opptatt av damer, og blir stadig oppslukt av følelser for kvinnene han er sammen med. Man følger deres oppvekst og hvordan de utvikler seg som mennesker.


 I helga skal jeg lese videre i disse:
 
 
Home Before Dark av Riley Sager. Thriller/horror utgitt i 2020.
 
Maggie Holt får vite at hennes avdøde far ikke solgte huset som de bodde få uker i, og nå får hun valget om å arve det eller selge det. Selv husker hun ikke så mye fra ukene de bodde der, siden hun var veldig liten. Faren hennes skal også ha skrevet om opplevelsene fra huset som ikke har gjort lokalfolket spesielt glade, og hvor mye av det er egentlig sant? Etter en lunsj med sin mor, er hun temmelig sikker på at foreldrene hennes har holdt noe skjult for henne de siste tjuefem årene. Selv bestemmer hun seg for å bo i huset mens hun pusser det opp før hun skal selge det. Får hun merke til noen av opplevelsene som faren hennes skrev om?
 

Mørkefall av Sven G. Simonsen. Krim utgitt i 2024.

Bok tre i Liv Eriksson serien. Selv har jeg ikke tenkt å si noe om denne, da jeg ikke har begynt på den ennå, for foretrekker å bli kjent med bøkene først. Her er anmeldelse av de andre to bøkene: Risiko og Crux.

A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi. Horror utgitt i 2022.

Henry er bare et barn, men har allerede opplevd mye motgang. Han ble vitne til en ulykke som gjorde til at faren hans døde, og nå er han foreldreløs. Etter ulykken, våkner Henry opp fra koma, og får flytte inn hos tante og onkel. Men etter en del undersøkelser etter å våknet opp fra koma, har han fått en merkelig evne. Han har fått telepatiske evner som gjør til at han kan tenkte og vite hvordan andre tenker og føler. Han blir også var av en skygge som har en tendens til å dukke opp av og til. Er det den døde faren hans som vokter over ham eller er det noe ondskapsfullt? Henry blir satt på prøve da han blir kidnappet av noen voksne mennesker som tar ham med til et øde hus i skogen. Hva vil de ham?
 
 
Siden sist helg har jeg fargelagt disse bøkene:


Motivet er fra denne boka:


 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 
 
Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
 

Motivet er fra denne boka:

 
Alien Worlds - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: I Remember You - Skid Row

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar