10. juni 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Jaws av Peter Benchley, A Time to Kill av John Grisham, The Silent Companions av Laura Purcellog The Last Final Girl av Stephen Graham Jones, er fra egen boksamling
   

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Jeg skal ta vare på deg - Gunn Marit Nisja
Stjålet fokus - Johann Hari

Antall leste sider:

617 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Jaws - Peter Benchley
Jeg skrev også Månedens Bokanbefaling (mai), hvis det er av interesse

Bøker som leses nå:

📖I morgen, og i morgen, og i morgen - Gabrielle Zevin
📖Den brutale sannheten - Louise Penny
📖Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
📖A Time to Kill - John Grisham
📖The Silent Companions - Laura Purcell

Planlagta bøker denne uka:

⃞  En helt annen historie - Stefan Ahnhem
⃞  The Last Final Girl - Stephen Graham Jones

To bøker ble lest i forrige uke, og det var: Jeg skal ta vare på deg av Gunn Marit Nisja og Stjålet fokus av Johann Hari. To veldig forskjellige bøker. En roman og en sakprosa.

Lørdag leste jeg ut Jeg skal ta vare på deg av Gunn Marit Nisja. Har ikke lest noe av henne tidligere, men har selvfølgelig hørt om de få bøkene hun har gitt ut. Ikke helt min sjanger, men greit å prøve seg litt frem, selv om horror og thrillere er sjangere jeg leser mest av. Litt lei av å lese om gravide karakterer og karakterer som er syke, for det har det vært tema om i nesten alle bøkene jeg har lest i år, og føler for noe annet når jeg leser. En god og realistisk handling om når en forelder blir alvorlig syk, men selv om boka er veldig kort, opplevdes den som veldig repeterende. Det var heller ikke alle forhold som var like interessant å lese om.

I går kveld leste jeg ut Stjålet fokus av Johann Hari som jeg brukte en del uker på. Ikke helt den boka jeg forventet meg, så sånn sett er jeg skuffet, men likevel ble jeg oppmerksom på ting man kanskje ikke har tenkt over tidligere. Småspennnende, men kunne bli litt tørr underveis.

Jeg leser fremdeles I morgen, og i morgen og i morgen av Gabrielle Zevin. Tar vel en stund før jeg blir ferdig med denne, da den er på nesten fem hundre sider. Det er heller ikke min sjanger. Men som sagt, så er det greit å komme seg ut av komfortsonen av og til. Velge litt på måfå. Er ikke helt bergtatt av boka som mange har vært hittil, men liker vennskapet mellom Sadie og Sam som varer i mange år.

Om natta leser jeg Den brutale sannheten av Louise Penny, som er min første bok av henne, og det er femte boka i Armand Gamanche serien. Når det gjelder krimserier, er jeg ikke så nøye på rekkefølgen, så lenge bakgrunnshistorie følger med. Syns det ikke har skjedd så mye på de to hundre sidene jeg har lest. Syns nok at dette er mer kosekrim enn brutal krim som jeg foretrekker, så er ikke helt revet med. Jeg liker Gamache, men syns mange av dialogene er gjentakende.

I helga lest jeg videre i Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker som jeg leser av og på. Man må ha noen slike bøker ved siden av, og syns den er fascinerende så langt. Den er ikke creepy, men mer interessant og stemningsfull. Så kjeder meg ikke med denne.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg The Silent Companions av Laura Purcell. Jeg har brukt en stund på denne, fordi jeg leser ikke fort på engelsk. Men foretrekker å lese horror på engelsk og det er ikke mange som er oversatt, heller. Liker handlingen som er noe spesiell, men ikke mange av karakterene. Har dog sansen for den gotiske stemningen. Så er spent på fortsettelsen.

I helga kom jeg meg videre i A Time to Kill av John Grisham som er første bok i en trilogi og er temmelig mørk. Den er om raseskille og klasseskille, og Grisham er kjent for å ta opp realistiske og provoserende temaer. Han skriver også temmelig troverdig.

Siden jeg ikke ble ferdig med noen av hovedbøkene mine i forrige uke, som er: I morgen, og i morgen og i morgen og Den brutale sannheten, er de neste bøkene på leselista, akkurat de samme som i forrige uke: En helt annen historie av Stefan Ahnhem og The Last Final Girl av Stephen Graham Jones. Begge forfattere som jeg har lest før.

Det tar noe tid før jeg blir ferdig med noen av bøkene, da mange jeg leser er noe store, men har ikke noe i mot det. Personlig foretrekker jeg destore fordi de er på en måte lettere å lese. Syns det er vanskeligere å komme meg inn i handlingen i de samle bøkene.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar