28. mars 2024

Helgelektyre(636)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Rock Paper Scissors av Alice Feeney, Jaws av Peter Benchley Fargerike dyr av ukjent, Enchanted Earth av Melpomeni Chatzipanagiotou, og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling

 

 

Rock Paper Scissors - Alice Feeney

Djevelpakten - Max Seeck

Jaws - Peter Benchley

 

Får gjør unna helgelektyre innlegget en dag tidligere enn til vanlig siden det er langhelg for de fleste. Har ikke lest ut en eneste bok så langt i denne uka, men blir vel ferdig med noen i løpet av helga. Det nærmer seg slutten mot noen av bøkene.

 

I helga skal jeg lese videre i disse bøkene, og det er de samme bøkene som i sist helg.

 

Rock Paper Scissors av Alice Feeney. Psykologisk thriller utgitt i 2021.

Amelia og Adam har vært gift i ti år og i det siste har de sklidd litt fra hverandre. Amelia har vunnet en helgetur med overnatting i et øde sted. Overnattingstedet er et kapell som er omgjort til overnattingssted. Det eneste som er i nærheten i det øde landskapet, er en hytte som en eldre kvinne bor i, helt alene. Denne helga er for at paret skal forsøke å redde ekteskapet, men under oppholdet møter de på stadig nye utfordringer. Som leser, får man også vite at begge to ikke har vært helt ærlige mot hverandre. Vil helga redde eller vrake ekteskapet deres?

 

Djevelpakten av Max Seeck. Krim utgitt på norsk i 2023.

Bok tre i Jessica Niemi serien. En kjent finansmann er funnet drept i sitt eget hjem på en brutal måte. De finner et puslespill, som blir tatt med til undersøkelse, da det er mistanke om at det kan "ligge noe i det". Finansmannens sønn får beskjed om å lage en liste over hvem som fikk være med faren hans på jakt. Fikk man være med på det, ble de sett på som viktige. Politiet får det travelt da flere dør.

 

Jaws av Peter Benchley. Horror utgitt i 1974.

En kvinne som ingen kjente svært godt, blir tatt av hvithai og Martin Brody insisterer på å stenge strendene i Amity Island for noen dager. Men selv som politisjef kan han ikke bestemme alt selv. Han har noen over seg, som kan avgjøre om han mister jobben eller ikke, noe han får advarsel om hvis han stenger strendene. Amity Island er et lite sted som er avhengig av turisme for å kunne overleve resten av året. Han er i mot å holde strendene åpne, i tilfelle hvithaien angriper igjen. Litt senere blir to nye ofre tatt av hai, og Martin Brody får det meste av skylden, selv om han var i mot å holde strendene åpne, og det diskuteres om de skal jakte på denne haien før flere tragedier skjer.

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 Motivene er fra denne boka:


 
Fargerike dyr - ukjent/navnløs (Nummerert fargelegging)
 

Motivet er fra denne boka:

 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
 Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 
God helg og god påske. 🐔🥚 
 
Ukas låt: For evigt - Volbeat ft. Johan Olsen


4 kommentarer:

 1. Som jeg nevnte på goodreads om Jaws syntes jeg det er interessant at det finnes en bok. Hvilken kom først, filmen eller boken? Du leser mye interessant, Ina! Gleder meg til neste samlesing :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Prøver å finne interessante bøker å lese, selv om det er utfordrende å finne. =)
   Boka Jaws ble utgitt i 1974 og filmen i 1975. Steven Spielberg oppdaget boka under et møte på et eller annet kontor da boka ennå ikke var utgitt, og må si Peter Benchley fikk ordentlig drahjelp. Men anbefaler både filmen og boka, da begge er intens på hver sin måte.
   Si fra når du er klar til neste samlesing. Jeg har boka klar. God påske. =)

   Slett
  2. Ah, så først bok! Takk for info, artig at Spielberg oppdaget den.

   Slett
  3. Enig. Noen som er heldige. =)

   Slett