28. november 2023

Julehefter 2023 - del 2

 Eksemplar fra Egmont Kids Media Nordic AS, mot en ærlig anmeldelse

To par som jeg har sansen for: Fiinbeck og Fia, og Blondie og Dag. De er veldig forskjellige, men har også noen likheter.

Begge tegneseriene har vart i mange år, og er veldig gamle. De fleste kjenner til dem, i hvert fall oss voksne.

 

Fiinbeck og Fia 34 sider

Fiinbeck og Fia ble skapt i 1913 av George McManus og etter hans død var det andre som overtok. 

Fiinbeck og Fia er veldig rike og snobbete, spesielt Fia er vel den mest snobbete av dem, mens Fiinbeck har en mer avslappet holdning. Historiene er fortalt på en side og avsluttes med et vittig poeng, gjerne Fiinbeck som havner i en knipe. Han har ofte ikke lyst til å være med Fia på ting hun har lyst til, og han tar alltid rare snarveier, som blant annet for å slippe trafikk. Fia blir ofte hissig og Fiinbecks hår fyker til værs og han hopper de gangene han blir tatt på fersken, eller blir overrasket over noe. Så her får man et julehefte i kjent Fiinbeck og Fia stil. 

Småmorsomt og kaotisk. 


Terningkast: 5


Blondie 34 sider

Blondie ble skapt i 1930 av Chic Young. 

Blondie og Dag er nok ikke like rike som Fiinbeck og Fia, men mer hverdagslige. Blondie består av Dag, eller Dagobert som han egentlig heter, Blondie, to barn og en hund. På samme måte som Fiinbeck og Fia, blir historiene fortalt på hver sin side med et vittig poeng på slutten. 

I Blondie oppstår det som vanlig hverdagslige problemer, og Dag som ofte er litt klumsete, men han har sin sjarm. Han og naboen prøver å finne løsninger sammen på enkelte ting, går fort i tottene på hverandre, men blir venner igjen etterpå. Noen ganger prøver han å gjøre ting bak konas rygg, men det er ikke alltid like lett.

Festlig og gammeldags julehefte.

 

Terningkast: 5


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar