10. juli 2024

Månedens Bokanbefaling (juni)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friends Like These av Kimberly McCreight, The Silent Companions av Laura Purcell, Tender is the Flesh av Agustina Bazterrica, og The Nothing Man av Catherine Ryan Howard, er fra egen boksamling
 

I juni leste jeg disse bøkene: 
Lest i kronologisk rekkefølge:

 

Friends Like These - Kimberly McCreight

Jeg skal ta vare på deg - Gunn Marit Nisja

Stjålet fokus - Johann Hari

Fra du så meg - Eldrid Johansen

I morgen, og i morgen, og i morgen - Gabrielle Zevin

Den blå villaen - Eva Frantz

The Silent Companions - Laura Purcell

Tender is the Flesh - Agustina Bazterrica (Jeg har en annen utgave)

Den vesle vampyren - Angela Sommer-Bodenburg

The Nothing Man - Catherine Ryan Howard

 

Lesemåneden juni var ikke noe å skryte av den heller. Har ikke hatt en god lesemåned siden april, så det begynner å bli en stund siden. Selv om jeg foretrekker mannlige forfattere, for jeg har ofte sansen for fortellerstemmen deres, ble det mest lest av kvinnelige forfattere i juni. Noe som er helt tilfeldig. Det ble noen romaner også. Jeg har ikke noe i mot romaner. Det spørs litt hva de handler om.👿

 

➤ I april ble 10 bøker lest. Tre bøker mer enn i mai.

2 av 6 planlagte bøker ble lest. Se lenger ned i innlegget hvilken bok jeg skal lese, siden jeg ikke klarte alle de planlagte bøkene i juni. Da skal jeg lese en bok som jeg ikke leste i fjor eller en bok som er eldre, som jeg fremdeles er interessert i å lese.

➤ De planlagte bøkene som ble lest, var: Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg og The Nothing Man av Catherine Ryan Howard.

➤ Bøker som jeg begynte på før juni: Friends Like These av Kimberly McCreight, Jeg skal ta vare på deg av Gunn Marit Nisja, Stjålet fokus av Johann Hari, Den blå villaen av Eva Frantz og The Silent Companions av Laura Purcell. 

➤ Det ble også litt smuglesing. Bøker jeg leste som ikke ble oppført på denne siden mens jeg leste dem: Jeg skal ta vare på deg av Gunn Marit Nisja, Stjålet fokus av Johann Hari, Fra du så meg av Eldrid Johansen, Den blå villaen av Eva Frantz, Tender is the Flesh av Agustina Bazterrica, Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg og The Nothing Man av Cathterine Ryan Howard. Det ble visst en del ...

➤  I juni ble det en femmer.


Og hvilken bok likte jeg best i juni?

 

 
Den vesle vampyren - Angela Sommer-Bodenburg


Den første boka i Den vele vampyren serien og den ble opprinnelig utgitt i 1979. Det er sjelden jeg leser bøker om igjen (med unntak av De dødes tjern av André Bjerke som jeg leser hver påske). Jeg foretrekker å huske på bøkene slik de var. Men i fjor utga Cappelen Damm de to første bøkene på nytt, og håper at hele serien blir utgitt på ny, for jeg mangler noen. Jeg fikk ikke tak i alle da jeg selv var liten siden det var en populær bokserie. Hadde heller ikke Internett, så det var ikke bare å bestille bøker som man gjør nå.

Den er om enstøingen Anton som er hjemme alene en lørdagskveld fordi foreldrene hans skal på date. Men denne lørdagskvelden blir litt annerledes da Anton får uventet bsøk. Da han kommer tilbake på rommet, ser han noen sitte på vinduskarmen og det viser seg å være en ekte vampyr. Han heter Rydiger von Schlotterstein, og selv om han virker litt skremmende blir de raskt venner. Herretter får Anton ofte besøk av Rydiger, og siden foreldrene hans merker at det er noe rart som foregår, og merker at Anton har begynt å snakke om vampyer, insisterer de på å få møte den nye vennen hans. Dagene til Anton blir alt annet en normale fremover.

Vittig serie og mørk nok som barnebokserie. Likte denne like godt som første gang jeg leste den, som må være over tretti år siden ... Har sansen for humoren og det snåle vennskapet mellom Anton og Rydiger. Man kan visst være venner selv om man kommer fra forskjellige verdener.

Anmeldelse kommer.


Ander bøker jeg gjerne vil anbefale, er:


The Silent Companions: Elsie har vært maks uheldig. Mannen hennes døde ikke mange uker etter at de giftet seg og hun venter barn. Derfor drar hun tilbake til hjemmet hans, og det virker ikke som om alle tjenestefolkene liker henne. Om natten hører hun en merkelig lyd som hun ikke kan identifisere, og hun finner noen companions som er trefigurer eller noe. Vet ikke det riktige begrepet på norsk. Noen er veldig livvaktige og hun sverger på at hun kan se ansiktsuttrykket til en av dem forandre seg. Det føles også ut som om de flytter på seg. Senere skjer det dødsfall ogdet  mistenkes at det er disse trefigurene som står bak. Eller er det noe mer ondt som styrer disse trefigurene?

Vet at handlingen kan høres noe dum ut, men er ikke det, altså. Purcell er god på å få frem de gotiske elementene, og alle tidslinjene var interessant å lese om. For min del ble det noe typisk etter hvert siden jeg har lest en god del horror, men likevel var dette underholdende og stemningsfullt. Jeg likte bare The Shape of Darkness av henne bedre.

Anmeldelse kommer.


Bøker som var helt ok:

Hei, hyggelig at du fremdeles leser.

Stjålet fokus: Jeg mister ikke konsentrasjonen på grunn av mobilbruk. Kan fint legge den i fra meg, men har lav konsentrasjon uansett hva jeg gjør. Har lett for å kjede meg. Derfor ville jeg lese denne litt på måfå. Det er ikke en selvhjelpsbok som forfatteren hevder, men eksperiment og informatikk.

Syntes noen av partiene var litt interessante. Spesielt om hvordan forfatteren jobbet med denne boka, og snakket med en del eksperter fra forskjellige kanter av verden. Hvor viktig det er å dagdrømme og koble ut av og til for å finne rett fokus. Men det var også lange partier om barn med ADHD og det var ikke helt relevant for meg, og et lite slit å komme seg gjennom. Likevel lærte jeg noe nytt underveis selv om jeg selv kanskje ikke får bruk for alt.

Anmeldelse kommer.


Fra du så meg: Etter at bestevenninen flyttet, har Karen følt seg noe rådvill og moren hennes har fått henne inn på en folkehøgskole selv etter fristen. Karen drar selv om hun ikke har lyst. Hjemmelivet har  blitt slitsom etter at faren hennes har vært utro, og er nå sammen med en annen kvinne. Men da hun ankommer folkehøgskolen, møter hun noen som viser seg å være læreren hennes. Han er også en kjent artist. Hun får fort følelser for ham og er det gjensidig?

Dette er stemplet som metoo ungdomsroman og det føles slik ut også. Språket er typisk ungdomsskoleaktig og dette er et skrekkeksempel om en forelsket elev som blir groomet av læreren hennes. Kommer hun selv til å innse tabben hun er i ferd med å gjøre?

Likte ikke fortellerstemmen helt som føltes noe opphakket og enkelt. Men forfatteren er god til å beskrive Karens usikkerhet. Likevel var det ikke helt en bok for meg. Selv om jeg ikke er helt fan av temaet, likte jeg Min mørke Vanessa bedre som har litt av samme temaet.

Anmeldelse kommer.


Bøkene jeg likte minst i juni:

 

Det ble dessverre en del bøker jeg ikke likte i juni også, og sånn er det bare av og til.

Friends Like These: Jonathan og Peter skal gifte seg, og venner fra Jonathans collegetid kommer på besøk i deres nye hus på grunn av utdrikningslag. Samtidig skal de prøve å få en venn på rehab før det er for sent, siden han sliter med narkotikaproblemer. 

Stemningen forandrer seg da en bil er funnet med en død person og en som er forsvunnet. Derfor blir vennene avhørt av politiet. De har også en mørk hemmelighet fra før, om noe som skjedde for ti år siden. Er de helt til å stole på?

Dette er min andre bok av McCreight og tror det også blir min siste. Liker ikke fortellerstemmen hennes som føles både tung og opphakket. Vennene føltes ikke ut som venner i det hele tatt. Det var en rar dynamikk i gruppa som gjorde til at de aldri føltes som helt nære venner. Syntes heller ikke handlingen var særlig spennende. Også billig å bruke podcastelementer i bøker, bare fordi de er i vinden for tiden. Har ikke hørt på podcaster selv, og det har heller ikke vært av interesse.

Anmeldelse kommer.


Jeg skal ta vare på deg: Har hørt om bøkene av denne forfatteren, men har aldri lest noe av henne tidligere. Jeg skal ta vare på deg er en roman om familiedynamikk og usikkerhet. Den er om Vilja som har flyttet til Trøndelag fordi hun er student, og hun er også travelt opptatt med et revy. Moren hennes blir alvorlig syk, og derfor blir det noe pendling da moren hennes ikke er i stand til å ta vare på seg selv på grunn av sykdommen. Hun har en søster som kan hjelpe til, men som virker noe fraværende. Viljas familie har opplevd en del vonde ting før, vil de komme over denne kneiken også? Vil morens sykdom føre disse tre nærmere sammen?

En smule lei av å lese om karakterer som enten er syke eller er gravide. De har vært gjengangere i nesten alle bøkene jeg har lest. i år. Så er en smule lei av det. Nisja er god på karakterbeskrivelser, beskrive håpløsheten og falske forhåpninger. Hun skriver godt, men syntes etter hvert det ble mye frem og tilbake med alt, og noe monotont underveis.

Anmeldelse kommer.


I morgen, og i morgen, og i morgen: En bok jeg har hørt mye om på YouTube og som mange elsker. Kan på en måte forstå hvorfor, men samtidig var det ikke en bok for meg.

Det er om Sam og Sadie om deres eviglange vennskap. De møtes tilfeldigvis på sykehuset og selv om de mister litt av kontakten oppgjennom årene, finner de alltid tilbake til hverandre. Det er ikke romantisk vennskap, men heller platonisk og begge elsker videospill. Som voksne, slår de seg sammen med Marx og danner et videospillfirma. De designer og producerer spillene selv. Underveis møter vi på trekløverets utfordringer, både som venner og kolleger. Spørsmålet er om det er lurt å slå sammen disse tingene eller ikke.

Jeg ville lese denne da det dreide seg litt om spill, noe som jeg er interessert i, men likte ikke mange av karakterene og handlingen var noe rotete. Siden det er oppvekstroman, hoppes det veldig mye frem og tilbake i tid. Jeg har ikke mot bøker som hopper i tid, men her ble det litt for mye av det, og forfatteren prøver for hardt å vekke leserens følelser og empati. Klarte ikke helt å leve meg inn i denne.

Anmeldelsen kan leses her.


Den blå villaen: Den første boka i Anna Glad serien. Den er om en ung gutt som heter Bruno som finner moren sin hardt skadet på kjøkkengulvet. Han forlater villaen i håp om å finne faren sin. Faren hans har flyttet ut på grunn av turbulens i ekteskapet. Et par finner Bruno gående helt alene langs veien, og sammen med andre prøver de å finne ut hva som har skjedd. Den skadde er Becca Stenlund, en berømt blogger som de fleste kjenner til. Hvem har skadet henne? Samtidig prøver Anna Glad å finne ut hvem trollene på Internett er. For noen har vært fæle i bloggens kommentarfelt.

En noe rolig og urealistisk krimbok. Den opplevdes også som en smule barnslig da Bruno hadde en sentral rolle. Jeg foretrekker nok mørkere krim, og resten av serien frister ikke.

Anmeldelse kommer.


Tender is the Flesh: En bok jeg har hørt mye om siden den ble utgitt. Det er ikke horror, men dystopi. Den er om Marcos Tejo som hater jobben sin på slakterhuset. Det er et slags slakterhus, i hvert fall. De slakter ikke dyr lenger, men mennesker. På grunn av et virus, er ikke dyrekjøtt trygt å spise lenger og menneskekjøtt er blitt lovlig. Menneskekjøttet skaper også stor klasseskille.

Dette var en bok jeg gjerne ville like, men fikk det ikke til. Selv om Marcos hadde mistet sønnen, og kona hans flyttet ut på ubestemt tid på grunn av sorgen, klarte jeg ikke helt å like denne Marcos. Hans handlinger minner meg om drittsekkhandlinger, så klarte ikke å synes synd på ham. Selv om dette er en kort bok, var den noe strevsom å komme seg gjennom, da fortellerstemmen var veldig flat og stemningsløs. Det var nesten som å lese en oppsummering.

Anmeldelse kommer.


The Nothing Man: Eve Black var tolv år gammel da The Nothing Man drepte resten av familien hennes, og ingenting ble det samme. Nå er hun voksen og har skrevet bok om ham, i håp om at saken gjenåpnes. Ingen vet hvem The Nothing Man er, men det gjør vi som leser. Han heter Jim Doyle, han er securitas og har sin egen familie å beskytte. Ingen må vite hvem han er eller hva han egentlig er. Han blir stresset da han oppdager boka The Nothing Man og skaffer seg et eksemplar selv, i håp om at ingen har noen ledetråd som fører til ham. Vil hans og Eves veier krysses igjen, eller kommer han til å slippe unna nok en gang?

En katt og mus thriller, men veldig tam til thriller å være Er ikke så glad i bok i en bok konseptet. Hele boka består ikke av det, men deler av det mens Jim leser i The Nothing Man boka, og jeg ville heller lese fra hans perspektiv, som man også får, men det ble lite av det i forhold til boka til Eve. Det ble aldri helt spennende, og følte jeg ikke ble godt nok kjent med karaktene. 

Anmeldelse kommer.


Nok en gang klarte jeg ikke å lese alle de planlagte bøkene for måneden som var og det betyr ny strafferunde. Det blir Skyggeriket av Kim Faber og Janni Pedersen, og den skulle jeg egentlig lese i august i fjor. Men det blir en stund til jeg begynner på denne, da jeg ligger etter med strafferundene. Jeg holder på med strafferunden for november som er Økseskipet av Jens Henrik Jensen. Jeg er kommet til side 26 av 477 sider, så begynte på den for ikke lenge siden.


Ryggperspektiv av bøkene:Ingen lydbok ble ferdig i juni, heller. Men har komme til 97% med den jeg hører på nå, så blir muligens ferdig med den i denne uka.👿


Mye ble lest i juni, men ikke mye jeg likte. Men leser fremdeles, og det er jo noe ...👿


8. juli 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Twelve Nights at Rotter House, A Time to Kill av John Grisham, The Nightmare Man av J.H. Markert, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi og Home Before Dark av Riley Sager, er fra egen boksamling
 
 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
Den brutale sannheten - Louise Penny
En helt annen historie - Stefan Ahnhem

Antall leste sider:

521 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Djevelpakten - Max Seeck

Bøker som leses nå:

📖The Nightmare Man - J.H. Markert
📖de der - Joyce Carol Oates
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker for denne uka:

⃞  Home Before Dark - Riley Sager
⃞  Mørkefall - Sven G. Simonsen

Tre bøker ble skvist inn i forrige uke, og noen av dem hadde jeg lest lenge i. Har ikke noe i mot å bruke tid på bøker, for har det ikke travelt. 👿

Natt til fredag leste jeg ut Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker. Den var dessverre litt tungtrødd, og det var mest om hovedkarakterens liv fremfor huset han besøkte. Men likte sluttten selv om den var forutsigbar. Syntes denne ble for cozy horror i stedet for scary horror. Vil ikke at bøkene mine skal være koselige. Det er ikke helt min stil.

Natt til søndag leste jeg ut Den brutale sannheten av Louise Penny som jeg brukte over en måned på å lese ferdig. Jeg liker store bøker og har blitt vant til dem, men denne var utrolig seig, og det føltes ut som mange av samtalene ble gjentatt mange ganger, og det skjedde mellom flere karakterer. Lite utvikling og saken var ikke så fengslende å lese om, heller. Tror ikke jeg skal lese mer av denne serien, for det virket å være kosekrim i stedet for mørk og brutal krim som jeg foretrekker.

I går kveld leste jeg ut En helt annen historie av Stefan Ahnhem som jeg også var skuffet over. Jeg likte Siste spiker godt, men hater det når det midt i en serie, skifter hovedkarakter. Det blir ikke helt det sammme, og fikk ikke helt sansen for denne Malin Rehnberg og hennes familieproblemer.

I dag eller i morgen skal jeg begynne på The Nightmare Man av J.H. Markert, som er horror og den ble utgitt i fjor. Vet ikke om jeg skal begynne på den i dag eller i morgen, for hver gang jeg avslutter en bok, sliter jeg litt med å begynne på en ny. Det blir min første bok av ham.

I natt begynte jeg på en ny bok og det var de der av Joyce Carol Oates og det er min fjerde bok av henne. Har stort sett likt bøkene og fortellerstemmen hennes, men usikker på denne. Men for tidlig å si da jeg bare har lest 30 sider.

I helga begynte jeg også på en annen bok som er A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi. Er ikke helt fan av å lese fra et barnepersketiv når det gjelder horror bøker for voksne, men har ikke helt i mot det denne gangen. Denne Henry virker mer realistisk og opptrer ikke som eldre enn han er. Har bare lest 23 sider, så er for tidlig å si, men liker stemningen i den så langt.

I helga leste jeg også videre A Time to Kill av John Grisham. Det er første bok i Jake Brigance trilogien. Er ikke helt fan av denne Jake som virker noe selvskrytende, men liker at Grisham er veldig mørk og deprimerende. Så er spent på fortsettelsen.

De neste bøkene på leselista er: Home Before Dark av Riley Sager, og Mørkefall av Sven G. Simonsen. Begge to er gamle kjenninger. Riley Sager er ofte stemplet som horror forfatter, men bøkene hans er thrillere med noen få horrorelementer. Har likt noen av bøkene hans. Og Mørkefall av Sven G. Simonsen er tredje bok i Liv Eriksson serien.

Så det blir noen kjente og ukjente forfattere i denne uka også, og litt horror mellom alt det andre. Man må variere litt, selv om horror alltid er en sjanger jeg vender tilbake til og holder meg til.👿

6. juli 2024

Jessica Niemi 3: Djevelpakten av Max Seeck - tung og treg oppfølger

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlg anmeldelse

Jusuf stiger inn i leiligheten, der det lukter som et museum.

Ved siden av ingangsdøra ligger det en stabel med bøker.

Omslagene er dekket av gjennomsiktig plast. Han bøyer seg 

ned og ser nærmere på dem. "Zetterborg var en lesehest, altså?"

    "Bare ikke ta på dem," sier Hellu fort i en moderlig tone.

"De er kanskje relevante for etterforskningen."


Den tredje boka i Jessica Niemi serien ble lest for en stund siden og syns kanskje det er den svakeste boka i serien så langt?

5. juli 2024

Helgelektyre(650)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Twelve Nights at Rotter House, A Time to Kill av John Grisham, Rooms of Wonder av Johanna Basford, En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou, og Tattoo Designs, er fra egen boksamlingEn helt annen historie - Stefan Ahnhem

Den brutale sannheten - Louise Penny

A Time to Kill - John Grisham


I natt leste jeg ut denne:

 
Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
 
Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker. Horror utgitt i 2019.

Felix lever av å besøke overnaturlige steder og skrive bok om det. Denne gang besøker han Rotterdam Mansion som skal bestå av en mørk bakgrunnshistorie, der mange fæle hendelser skal ha skjedd. Han spør eieren av huset om han kan tilbringe tretten netter der. Han skal skrive en bok om opplevelsene uten å bruke Internett ,og det er et gammelt hus uten elektrisitet. Han får tillatelse og han føler at dette bokprosjektet er hans siste utvei da karrieren hans er på tynn is. Under oppholdet får han besøk av Thomas som er en gammel venn av ham. Men i de det siste året har de ikke hatt mye kontakt etter en hendelse. Vil de skvære opp samtidig som de undersøker diverse opplevelser i huset?


I helga skal jeg lese videre i disse:


En helt annen historie av Stefan Ahnhem. Krim utgitt på norsk i 2023.

Dette er en Fabian Risk serie, men siden mange av etterforskerne er opptatt med andre saker, dukker det opp en tidligere kollega, nemlig Malin Rehnberg. En blogger er funnet død i et hotellrom og det er usikkert om det er en erotisk lek som har gått for langt, eller om drapet var planlagt. Samtidig sliter Malin med en stalker som hun har avhørt i en forbindelse med denne saken. Dette er bok nummer sju i serien.


Den brutale sannheten av Louise Penny. Krim utgitt på norsk i 2023.

En ukjent mann blir funnet død i bistroen i Three Pines og de skyldige er mange. Three Pines er ikke rolig for øyeblikket siden det er marked på gang, og mange besøkende er kommet. Armand Gamache og hans team blir satt på saken. De finner en koie i skogen, og finner noen verdifulle treskulpturer. Det fører til en del reising for Armand for at han kan ikke utelukke noe.Vil de finne ut hvem den drepte og den skyldige er?

 

A Time to Kill av John Grisham. Advokatthriller utgitt i 1989.

Det er første bok i Jake Brigance trilogien og er om en jente som blir brutalt mishandlet av to menn. Det skaper en skille og uro i samfunnet. Faren hennes ønsker ikke annet enn hevn.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka:

 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 
 

Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo Designs - ukjent/navnløs
 
 
God helg.
 
Ukas låt: Don't Forget Me - Red Hot Chili Peppers


2. juli 2024

Bøker jeg skal lese i juli

Inneholder eksemplarer fra forlag/forfattere, mot en ærlig anmeldelse
Home Before Dark av Riley Sager, No One Gets Out Alive av Adam Nevill og A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, er fra egen boksamling
  

 

Home Before Dark - Riley Sager

No One Gets Out Alive - Adam Nevill

Mørkefall - Sven G. Simonsen

A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi

Hjertepromenaden - Tore André Øyås

Begravd i løgn - Katherine Webb

 

Det blir noen mørke bøker i juli også, noe som passer meg bra siden jeg ikke er noen fan av denne sommersesongen. Så da må man ta ekstra godt vare på horror og annen mørk litteratur. Noen av forfatterne har jeg lest noe av før, og andre er ukjente.👿


Home Before Dark: Denne skulle jeg egentlig lese i fjor, men rakk det ikke. Har lest en god del bøker av Riley Sager og har likt de fleste. Det er ikke horror bøker, men heller thrillere med noen horror elementer. Har lenge vært interessert i denne, så håper jeg får lest denne i juli.


(Fra Goodreads):

What was it like? Living in that house.

Maggie Holt is used to such questions. Twenty-five years ago, she and her parents, Ewan and Jess, moved into Baneberry Hall, a rambling Victorian estate in the Vermont woods. They spent three weeks there before fleeing in the dead of night, an ordeal Ewan later recounted in a nonfiction book called House of Horrors. His tale of ghostly happenings and encounters with malevolent spirits became a worldwide phenomenon, rivaling The Amityville Horror in popularity—and skepticism.

Today, Maggie is a restorer of old homes and too young to remember any of the events mentioned in her father’s book. But she also doesn’t believe a word of it. Ghosts, after all, don’t exist. When Maggie inherits Baneberry Hall after her father’s death, she returns to renovate the place to prepare it for sale. But her homecoming is anything but warm. People from the past, chronicled in House of Horrors, lurk in the shadows. And locals aren’t thrilled that their small town has been made infamous thanks to Maggie’s father. Even more unnerving is Baneberry Hall itself—a place filled with relics from another era that hint at a history of dark deeds. As Maggie experiences strange occurrences straight out of her father’s book, she starts to believe that what he wrote was more fact than fiction.

 

No One Gets Out Alive: Har lest to bøker av Nevill tidligere, og det er The Ritual og The Last Days, og må si at jeg likte The Ritual bedre. Har sett No One Gets Out Alive filmen, men syns ikke det gjør noe. Er ikke en person som må lese boka før jeg ser filmen, for de ender opp som veldig forskjellige uansett. 


(Fra Goodreads): 

Darkness lives within ...Cash-strapped, working for agencies and living in shared accommodation, Stephanie Booth feels she can fall no further. So when she takes a new room at the right price, she believes her luck has finally turned. But 82 Edgware Road is not what it appears to be. It's not only the eerie atmosphere of the vast, neglected house, or the disturbing attitude of her new landlord, Knacker McGuire, that makes her uneasy - it's the whispers behind the fireplace, the scratching beneath floors, the footsteps in the dark, and the young women weeping in neighbouring rooms. And when Knacker's cousin Fergal arrives, the danger goes vertical. But this is merely a beginning, a gateway to horrors beyond Stephanie's worst nightmares. And in a house where no one listens to the screams, will she ever get out alive?

 

Mørkefall: Tredje bok i Liv Eriksson serien og jeg har lest de to andre. Det har hittil vært en stødig krimserie, og det spørs om det holder seg sånn, da? De andre bøkene i serien er: Risiko og Crux.


(Fra Norlis nettside):

En gruppe konspirasjonsteoretikere er samlet på et bedehus på Østre Toten. De diskuterer verdenssituasjonen og tonen er gemyttlig - helt til en ukjent mann reiser seg og anklager de andre for å være veikinger og pratmakere. Handling må til, målrettet og kraftfull, erklærer han, før han forsvinner. En ung kvinne som også deltar på møtet, er nysgjerrig og følger etter ham. Dagen etter blir kvinnen funnet drept like i nærheten.
Den drepte er VG-journalisten Elise Tellefsen, en venninne av Liv Eriksson. Elise jobbet undercover med en bok om norske konspirasjonsmiljøer. Mens politiet jakter på drapsmannen, allierer Liv seg med Mikael, en kollega av Elise. De to starter sin egen jakt.
Mørkefall er den tredje, frittstående boken i serien om psykolog Liv Eriksson.

 

A Child Alone with Strangers: En horror bok jeg ikke har hørt så mye om og vet dermed lite om. Det gjør meg ekstra nysgjerrig. Den ble utgitt i 2022.


(Fra Goodreads): 

When the young Henry Thorne is kidnapped and held prisoner in a remote farmhouse surrounded by miles of forest, he finds himself connecting with a strange force living in the woods—using that bond to wreak havoc against his captors. Unknown to the boy, however, is that this ancient being has its own reasons for wanting the interlopers gone—there is something hidden beneath the house, tucked away in the dark, damp root cellar . . . waiting for its return.


Hjertepromenaden: Eksemplar fra forfatter fra nærmeste by Trondheim. Ser ut som blodige greier. Får se om det er det, da ...

 

(Fra forlagets nettside):

En glovarm sensommerdag blir Trondheim rammet av et voldsomt heteslag. En rekke lik dukker nemlig over natten opp på forskjellige steder i byen, og det oppstår forvirring, sjokk og panikk.

Drapsetterforsker Theodor Krogh får saken i fanget, sammen med sin partner Trond Eriksen. De innser fort at Trondheim og Norge står overfor sin trolig største og verste drapssak, noensinne. Er et nøye planlagt terrorangrep i gang? Kanskje det er en politisk aksjon? Eller… er dette verket til en særdeles utspekulert seriemorder?

mens hele landet er i sjokk og Trondheim dirrer av angst og redsel, blir Kroghtvunget til å sette himmel og jord i bevegelse for å stoppe det som også kan bli hans egen skjebne. På veien må han navigere seg selv og andre igjennom utallige trusler, sjokkerende vendinger, utspekulert motstand, og samtidig tråkke over mengder med lik!

Theodor Kroghs innbitte kamp med å få fanget inn monsteret som herjer i Norges tredje største by, resulterer i både store og evige skader, men også i overraskende heldige vendinger, inkludert en uventet hjelp ”ovenfra”…!

 

Begravd i løgn: Den eneste boka av en kvinne som ble valgt i juli og det var helt tilfeldig. En bok jeg ikke vet noe om, bortsett fra at det er krim. Man sier jo ikke nei til det, vel?


(Fra forlagets nettside):

Politietterforsker Matthew Lockyer har gjort en stor feil i tjeneste, og har nå blitt satt til å gå gjennom gamle saker. Han trekkes stadig mot drapet på sin bror, som fortsatt er uløst.

Men en ettermiddag får Matthew en telefon fra fengselet. Det er Hedy Lambert, en kvinne som han fikk dømt til 14 års fengsel for et drap. Hun kan fortelle ham at mannen hun er dømt for å ha drept, har dukket opp i levende live.

Det var Matthew som klarte å bevise at Hedy hadde motiv, men i bunn og grunn trodde han aldri at hun var skyldig. Han plages av tanken på at en uskyldig kvinne har sittet inne så lenge, og åpner saken på ny. Men blir han manipulert? Kanskje noen saker bare bør ligge begravet?


Som vanlig kommer jeg til å smette inn andre bøker også underveis i juli. Jeg liker noe fast og samtidig velge bøker ut ifra humøret. Det gjør bokvalgene mer interessant. 👿


1. juli 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Twelve Nights at Rotter House, Tender is the Flesh av Agustina Bazterrica, The Nothing Man av Catherine Ryan Howard, A Time to Kill av John Grisham og The Nightmare Man av J.H. Markert, er fra egen boksamling
  
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Tender is the Flesh - Agustina Bazterrica
Den vesle vampyren - Angela Sommer - Bodenburg
The Nothing Man - Catherine Ryan Howard

Antall leste sider:

647 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

I morgen, og i morgen, og i morgen - Gabrielle Zevin
Fortell om deg selv med hell - Kine Jeanette Solberg

Bøker som leses nå:

📖En helt annen historie - Stefan Ahnhem
📖Den brutale sannheten - Louise Penny
📖Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker for denne uka:

⃞  de der - Joyce Carol Oates
⃞  The Nightmare Man - J.H. Markert

Noen bøker ble lest i forrige uke. Krønsjet noen inn siste tiden av måneden som vanlig. 👿

Onsdag leste jeg ut Tender is the Flesh av Agustina Bazterrica. Det er en bok jeg alltid har vært interessert i og leste det i en gruppesamlesing på Goodreads for juni, så det ga meg bare enda en grunn til å lese den. Men skjønner ikke hvordan den er så sjokkerende eller støtende. Er vel jeg som har sett mange horror filmer og lest mange horror bøker, at det er lite som påvirker meg lenger. Er vel kurert eller noe. Likte ikke fortellerstemmen helt og heller ikke hovedkarakteren.

Natt til søndag leste jeg ut Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg. Det er første boka i serien. Det er sjeldent jeg leser bøker om igjen, men gjorde det med denne siden Cappelen Damm ga ut de to første bøkene i fjor. Vet ikke om hele serien blir utgitt på nytt igjen, men håper det for har ikke hele samlingen. Det var en serie jeg var veldig glad i som liten og fremdeles er det, og fra før av har jeg lest fem bøker i serien. Liker vennskapet mellom Anton og Rydiger og den mørke humoren deres.

I går kveld leste jeg ut The Nothing Man av Catherine Ryan Howard som er en "thriller", men det opplevdes ikke som en thriller i det hele tatt. Konseptet var interessant i seg selv, men ikke utførelsen. Jeg ble alt annet en engasjert og jeg liker ikke helt bok i en bok konseptet. Det er ikke det gjennom hele boka, men partier av det, og det var ikke fengende i det hele tatt.

Jeg leser fremdeles En helt annen historie av Stefan Ahnhem. Det er en kort bok, men føles noe tung. Er ikke helt glad i denne Malin karakteren. En tidligere karakter som har fått en hovedrolle i denne boka. Foretrekker å lese om mannlige etterforskere, for kvinnelige etterforskere har for mange familieproblemer som jeg er lite interessert i å lese om.

Om natta leser jeg i evighetsboka Den brutale sannheten av Louise Penny som ikke engasjerer i det hele tatt. Konseptet er kjedelig og fortellerstemmen er veldig gjentakende. Liker Armand Gamache, men kanskje ikke nok til å lese resten av serien ....

Jeg har også lest videre i Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker som jeg fremdeles er usikker på. Jeg liker konseptet, men ikke alle vendingene og fortellerstemmen er noe tørr.

Jeg leste ikke videre i A Time to Kill av John Grisham. Jeg var opptatt med å skvise inn noen bøker i siste liten i juni siden jeg var halvveis ferdig med dem likevel. Men i begynnelsen av juli får jeg mer tid til å ta igjen den lesingen.

De samme bøkene på leselista, er de samme som forrige uke da jeg ikke ble ferdig med noen av hovedbøkene (Stuelektyre og Nattlektyre). De neste bøkene på lista er de der av Joyce Carol Oates og The Nightmare Man av J.H. Markert. Må ha litt horror i denne kjedelige tiden, og Oates har jeg lest en del bøker av. Romanene hennes kan være temmelig mørke, de også.

Med dette håper jeg tiden går fortere for det føles ut som den står helt stille. Noe som er litt irriterende.👿

30. juni 2024

Fortell om deg selv med hell av Kine Jeanette Solberg - rotete tankekjør

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

Et vindkast slengte Ingas hår som en slapp pisk mot ansikt-

tet. I stedet for å falle tilbake på plass festet det seg som en

ufrivillig bart på overleppa. Adrenalinet hadde gjort henne 

klam og fungerte som et ubeleilig lim. Godt forsøk, tenkte

Inga mens hun fjernet håret fra fjeset og tvang det bestemt bak øret.


Tittelen kan kanskje virke som en selvhjelpsbok, men det er en roman med en liten dose humor.