21. oktober 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, A Time to Kill av John Grisham, Ragnarok av A.S. Byatt, The Apartment av S.L. Grey og Last Call av Sean Costello, er fra egen boksamling  

 
 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Jeg finner deg - Harlan Coben

Antall leste sider:
418 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Du kan kalle meg Jan - Anne Elvedal
Den vesle vampyren - Angela Sommer-Bodenburg

Bøker som leses nå:

📖The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
📖Hjertepromenaden - Tore A. Øyås
📖Where They Wait - Scott Carson
📖A Time to Kill - John Grisham
📖Ragnarok - A.S. Byatt

Planlagte bøker denne uka:

⃞  The Apartment - S.L. Grey
⃞  Last Call - Sean Costello

En bok ble ferdiglest i forrige uke. Det går litt tregt, men sånn er det bare. 👿

Natt til søndag leste jeg ut Jeg finner deg av Harlan Coben. Det er bok nummer 15 jeg har lest av ham, så det har blitt en del. Han er en av forfatterne jeg må lese hvert år. Jeg finner deg er ikke hans beste, men den hadde en del action og tørr humor som jeg liker. Boka er også enkeltstående, som jeg foretrekker.

Jeg leser videre i The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Blir ferdig med den i dag eller i morgen. Den har tatt tid, da sakprosa vanligvis har en tørr og saklig fortellerstemme med mye fakta. Så har brukt lang tid på den, selv om det er normal bokstørrelse. Jeg likernoen av aspektene av boka som var interessant å få med seg, men ikke helt fan av fortellerstemmen.

Jeg begynte ikke på en ny bok natt til i dag for det er alltid en dørterskel som sperrer for når jeg er ferdig med en bok. Tanken på en ny bok kan være litt umotiverende. Det skjer hver gang. Men skal begynne på den i natt. Det eneste jeg vet, er at det er krim hvor handlingen foregår i Trondheim.

Jeg leste videre i Where They Wait av Scott Carson, som er min første bok av ham. Kan ikke si så mye om hvordan jeg liker den, for har ikke kommet ordentlig godt i gang med handlingen ennå. Grunnen er detaljer, og jeg foretrekker detaljer i bøkene jeg leser. Fordi jeg er dårlig på å forestille meg ting. Det er vel ikke alle som har fantasi.

Men bøkene jeg ikke leste videre i forrige uke var A Time to Kill av John Grisham, og Ragnarok av A.S. Byatt. Har ikke noe med bøkene å gjøre, men har vel vært fokusert på horror for tiden, siden det er oktober og Halloween sesong. Men skal prøve å fordele litt mer i denne uka, slik at ikke noen blir helt forsømt.

De neste bøkene er The Apartment av S.L. Grey og Last Call av Sean Costello. Begge er horror, men er dog usikker på om Last Call er horror eller slasher, men vi får se. Sier ikke nei til slasher, heller.

Ellers håper jeg at de siste oktoberdagene går så sakte som mulig, slik at jeg får lest så mange horror bøker som jeg vil.👿

20. oktober 2024

Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg - en kultklassiker

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

     "Men -" sa Anton hjelpeløs, "han sover jo ennå, og dessuten vil

jeg helst gå dit ..."

    "Så, så," sa faren, "min sønn fotgjengeren. Det er noe helt

nytt!"

    "La ham bare gjøre det," sa moren, og til Anton erklærte hun:

"Men da vil jeg i det minste at du inviterer ham! Vi vil så gjerne 

bli kjent med ham!"


Jeg leser sjeldent bøker om igjen fordi jeg foretrekker å huske dem slik de var. Den vesle vampyren er en av favorittbøkene mine fra barndommen, og det må være omtrent tretti år siden sist jeg leste den. Likevel husket jeg hver aspekt av boka og selve stemningen.

18. oktober 2024

Helgelektyre(665)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Fargerike dyr av navnløs og Naturmandalaer av Melpomeni Chatzipanagiotou, er fra egen boksamling 




The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale

Jeg finner deg - Harlan Cobe

Where They Wait - Scott Carson


Har ikke lest ut en eneste bok i uke 42, men er nesten ferdig med noen.👿


I helga skal jeg lese vider i disse bøkene:


The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Sakprosa utgitt i 2020.

Om en poltergeistsak i England som skjedde med en familie i 1938. Boka er ikke spesielt mye om selve saken, men mest om Alma og menneskene som jobbet med saken, blant annet spøkelsesjegeren Nandor Fodor som kunne være noe kontroversiell. Han var kontroversiell fordi han hadde noen metoder som kunne være provoserende, men det var mest for å unngå bedrageri.


Jeg finner deg av Harlan Coben. Psykologisk thriller utgitt i 2024.

Enkeltstående thriller om David som sitter inne for drap. Han er tiltalt for å ha drept sin sønn i søvne. Selv har han aldri snakket om saken og nekter å ta i mot besøk. Han mener han er uskyldig, men føler det ikke er noe vits i å snakke om det. Han tror ikke at mange tror på det. Men en dag får en likevel uventet besøk av søsteren til ekskona hans. De to var en gang nære venner. Hun viser ham et bilde av en person som er svært lik hans sønn på grunn av et fødselsmerke. Er bildet manipulert eller ekte? Sammen prøver de å finne ut av saken, og David må rømme for å undersøke saken grundigere.

 

Where They Wait av Scott Carson. Horror utgitt i 2021.

Nick sliter med å holde på jobben da journalistyrket er veldig hardt, men han får et oppdrag om å skrive om en app. Appen er en av de mange mindfullness appene. Mens han skriver om appen, hører han en mystisk kvinnestemme fra appen som ikke skal være der. Er appen hjemsøkt eller noe, eller er det noe mer bak?

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:




Motivene er fra denne boka:


 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
Naturemandalaer - Melpomeni Chatzipanagiotou



Motivene er fra denne boka:


 
Fargerike dyr - ukjent/navnløs

God helg.


Ukas låt: Save Us - Non Est Deus



16. oktober 2024

Du kan kalle meg Jan av Anne Elvedal - en helt vanlig psykologisk thriller

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

     Han prøver å smile den bort. "Jeg drar dit i kraft av mitt

yrke og min stilling her. Når en fortvilet pårørende ringer

meg, så avviser jeg ham ikke. Da tilbyr jeg ham min støtte

så langt jeg kan gi den."

    "Og det kan ikke jeg?"


Jeg leste Dødens spill av samme forfatter for en tid tilbake, som var en fantasytrilogi for ungdom. Det er en sjanger jeg ikke leser særlig ofte, og derfor var det overraskende at jeg likte den så godt. Trilogien hadde noen forfriskende elementer, og bøkene heter: Dødens spill, Den sorte bruden og Mørkets tjener.

14. oktober 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, A Time to Kill av John Grisham, Ragnarok av A.S. Byatt og The Apartment av A.S. Byatt, er fra egen boksamling 

 
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Den vesle vampyren flytter - Angela Sommer-Bodenburg
Du kan kalle meg Jan - Anne Elvedal

Antall leste sider:

399 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  Økseskipet - Jens Henrik Jensen

Bøker som leses nå:

📖The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
📖Jeg finner deg - Harlan Coben
📖Where They Wait - Scott Carson
📖A Time to Kill - John Grisham
📖Ragnarok - A.S. Byatt

Plalagte bøker denne uka:

⃞  Hjertepromenaden - Tore André Øyås
⃞  The Apartment - S.L. Grey

To bøker ble unnagjort i forrige uke. Noe som var på tide. Bøkene var også fra ulike sjangere. 👿

Natt ti fredag leste jeg ut Den vesle vampyren flytter av Angela Sommer-Bodenburg. Det er den andre boka i Den vesle vampyren serien, og nesten like underholdende som den første. Vennskapet mellom Anton og vampyren Rydiger er både sært og morsomt. Liker også måten de stiller opp for hverandre på, selv om det kan by på problemer.

I går kveld leste jeg ut Du kan kalle meg Jan av Anne Elvedal, som er en psykologisk thriller som ble utgitt tidligere i høst. Jeg har lest Dødens spill av henne, som er en fantasy trilogi for ungdom. Jeg likte overraskende nok den bedre enn Du kan kalle meg Jan. Du kan kalle meg Jan ble noe slitsom i lengden, og fikk ikke noe connection til karakterene. Men kommer til å lese mer av forfatteren siden hun har en tøff skrivestil.

Dette er godt mulig den siste uka jeg leser The Haunting of Alma Fielding av Alma Fielding. Det har gått litt sakte med denne boka, i og med at det er sakprosa og fortellermåten er svært saklig og grundig. Det er mye bakgrunnshistorie om menneskene som er involverte og andre verdenskrig som var i ferd med å starte.

Om natta leser jeg Jeg finner deg av Harlan Coben og jeg er over halvveis. Det er ikke en av hans beste, men den er likevel fengende og jeg liker fremdeles den tørre humoren hans. Det er ikke den mest spennende saken han har skrevet, men den har noen spennende aspekter, så jeg kjeder meg ikke.

Jeg leste noen sider i Where They Wait av Scott Carson. Den kom litt i skyggen da jeg ville bli ferdig med noen bøker før helga var over. Men skal lese mer i den i denne uka, for jeg liker konseptet og fortellerstemmen så langt. Alltid spennende å utforske mindre kjente forfattere.

A Time to Kill av John Grisham leste jeg dog ikke videre i forrige uke fordi som nevnt tidligere, jeg ville bli ferdig med noen bøker før uka var over. Noen som jeg var godt i gang med. Så skal prøve å fokusere mer på denne i løpet av uka.

Jeg leste heller ikke videre i Ragnarok av A.S. Byatt. Grunnen er at det er en bok jeg kvier meg litt til, da det ikke er helt min sjanger. Men siden jeg leser den med en annen bokblogger, må jeg ta meg sammen og lese videre i denne uka.

Siden jeg ikke er ferdig med noen av hovedbøkene i denne uka, heller (stuelektyre og nattlektyre) betyr det at de neste bøkene på leselista, er de samme som før: Hjertepromenaden av Tore André Øyås som er krim, og The Apartment av S.L. Grey som er horror.

Håper at oktober går veldig tregt, helst like tregt som alle de andre månedene, slik at Spooky Season varer så lenge som mulig. 👿👻🧛👽

13. oktober 2024

Nina Portland 1: Økseskipet av Jens Henrik Jensen - tørr og kjedelig førstebok

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse

     Den russiske sjømannen nektet blid og imøtekommende

å være skyldig i noe som helst. Han forklarte at han ved toti-

den natt til onsdag 18. august ble vekket av brannalarmen,

og at han hadde dundret på dørene til de andre for å vekke 

dem. Oppe på dekk fikk han ordre av førstestyremannen om

å gjøre klar en av redningsflåtene.


Jeg har lest en god del krimbøker av skandinaviske forfattere oppgjennom årene, men ikke mange fra Danmark, bare noen få. Jeg er nok mer kjent med filmene enn bøkene deres. De er fordømt gode til å lage filmer. Det skal de ha.

11. oktober 2024

Helgelektyre(664)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, Nightmare Cabaret av Fausto Bianchi og Miniature Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling



 
The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale

Jeg finner deg - Harlan Coben

Where They Wait - Scott Carson


I natt leste jeg ut denne:


 
Den vesle vampyren flytter - Angela Sommer-Bodenburg
 
Den vesle vampyren flytter av Angela Sommer-Bodenburg. Fantasy for barn utgitt på norsk i 2023.
 
Boka ble opprinnelig utgitt i 1980, og er den andre boka i Den vesle vampyren serien. Anton bor i blokk sammen med foreldrene sine og han får uventet besøk av vampyrkameraten Rydiger. Det viser seg at han er blitt bannlyst fra vampyrhvelvet som ligger under kirkegården. Årsaken er at noen har funnet ut at Rydiger er blitt venn med et menneske. Han trenger et sted å bo. De gjemmer kisten hans i kjellerboden, men det er et problem. Faren hans skal snart renovere kjøkkenet, og verktøyet ligger nettopp i kjellerboden. Hvor lenge klarer Anton å holde foreldrene unna kjellerboden uten at det virker rart?


I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 

The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Sakprosa utgitt i 2020.
 
Alma Fielding og familien blir usikker på sin egen sikkerhet i sitt eget hus. Hendelsen fant sted i England i 1938. Besøkende var også vitne til noen av hendelsene, og det viser seg at Alma har også hatt noen rare episoder tidligere i livet som ikke kan forlares. Hun får besøk av en slags spøkelsesjeger som heter Nandor Fodor, som er der for å snakke med dem og være med på opplevelsene selv. Han var en mann som var grundig for å unngå svindel og var veldig saklig. Boka er ikke er ikke så mye om selve poltergeistsaken, men heller mer om bakgrunnshistorie av nesten alle karakterene og tidsepoken. 
 
 
Jeg finner deg av Harlan Coben. Psykologisk thriller utgitt på norsk i 2024.
 
David sitter i fengsel, mistenkt for å ha drept sin egen sønn, noe han er uenig i. Likevel snakker han ikke om saken og vil ikke ha besøk. Men en dag får han besøk likevel. Han får besøk av søsteren til hans ekskone. De var nære venner og hun viser ham et bilde. På bildet er det noen som er veldig lik sønnen hans, men han kan ikke være i live? David er nødt til å undersøke saken nærmere, men han kan ikke gjøre noe fra fengselet. Det hjelper vel heller ikke at fengselsdirektøren er gudfaren hans?


Where They Wait av Scott Carson. Horror utgitt i 2021.

Nick er journalist og det er vanskelig å holde på en jobb. Men en dag får han et oppdrag om å skrive om enn app om mindfulness. Mens han undersøker appen, hører han en kvinnestemme som ikke skal være der ... hva prøver hun å si? 


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 

Motivet er fra denne boka:


 
Nightmare Cabaret - Fausto Bianchi
 
 

 Motivet er fra denne boka:

 
Miniature Secret Garden - Johanna Basford
 
God helg.
 
 
Ukas låt:  Awaiting the Last Dawn - SIG:AR:TYR