2. desember 2023

Helgelektyre(619)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Holly av Stephen King, Boy in the Box av Marc E.Fitch, Enchanted Christmas av Teresa Goodridge og Tattoo Designs av ukjent/navnløs,  er fra egen boksamling
 
 


 
Skygger - Sara Strömberg

Holly - Stephen King

Boy in the Box - Marc E. Fitch

 

Bøkene har ikke forandret seg mye de siste helgene på grunn av dårlig leselyst, men leser likevel.👿

 

Natt til onsdag leste jeg ut denne:

 

 
Draug - Christoffer Lamøy

Draug av Christoffer Lamøy. Horror for barn og ungdom utgitt i 2023.

Julen til Adam blir fullendig ødelagt. Han hadde planlagt overnatting og gaming hos noen kompiser i romjulen, som brått blir avlyst på grunn av dødsfall i familien. Hans bestefar er død, og moren tar med seg ham og Mia til bestemoren deres for å tilbringe julen der. Bestemoren bor langt unna, og på et veldig øde sted. Adam ser for seg en kjip jul. Han og bestefaren var aldri nære, og bestemoren hans er dement. Moren hans blir bare fjernere og fjernere av sorg, og derfor må han ta mye av ansvaret for Mia, lillesøstreren hans. De har opplevd en tragedie tidligere. Nemlig faren deres som døde i en bilulykke.

Bestemoren mumler om draug. De som forsvant på sjøen og som aldri kom tilbake. Hun skremmer Adam med både oppførsel og snakkingen. Bedre blir det ikke da Mia får en fantasivenn. Kan jula bli verre?

 

I helga skal jeg lese videre i disse:

 

Skygger av Sara Strömberg. Krim utgitt på norsk i 2023.

En kvinne er blitt funnet død. Ikke mange vet noe om henne da hun var en enstøing. Vera Bergström er lærer og frilansjournalist. Hun får på en måte ta del i denne saken, og hun klarer heller ikke å holde seg unna. Hun er nysgjerrig på hvem denne døde kvinnen er. Samtidig kjemper Vera med sine egne demoner. Hun får blant annet ikke sin egen familie og hun må fylle tiden med andre ting.


Holly av Stephen King. Krim med horrorelementer utgitt i 2023.

Holly Gibney har mange baller i lufta. Moren hennes døde nettopp og deres forhold var noe kompleks. Samtidig gjelder koronareglene siden store deler av handlingen foregår i 2021. Hun er privatetterforsker, og hun jobber alene for tiden, siden jobbpartneren hennes nemlig er smittet av korona. Holly har ikke noe i mot å jobbe alene. Hun er rastløs og trenger å tenke på noe annet. Hun blir kontaktet av en mor som er bekymret for datteren i tjueårene som er forsvunnet, noe som er ulikt henne. Man følger perspektivet fra Holly, ofrene og et eldre ektepar. Vi som leser vet hva som skjer og det er det som er det fiffige med denne boka.


Boy in the Box av Marc E. Fitch. Horror utgitt i 2020.

Fire menn drar på utdrikningslag. I kjent stil skal det hauses opp. De leier hytte i ødemarken for å jakte. Noe som ender i en tragedie da de en kveld bestemmer seg for å jakte når det er blitt mørkt. Da de ser et par øyne, tror de det er et dyr, men etter en av dem har skutt og skal finne offeret, viser det seg at de har skutt og drept en liten gutt. Hva gjorde han i skogen på denne tiden av døgnet? I stedet for å varsle om ulykken, i redsel for å ødelegge deres egne liv, begraver de gutten i en spesialboks som tåler mye. Ti år senere møttes mennene igjen, minus en på grunn av selvmord, for å flytte på liket de skjulte for ti år siden. Det er snakk om at det kanskje skal bli bygd en vei der de gutten ble begravd.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

(Et motiv jeg er ferdig med):

 


Motivet er fra denne boka:


 
Creative Haven: Enchanted Christmas - Teresa Goodridge
 
 

 Motivet er fra denne boka:
 

 
Rooms of Wonder - Johanna Basfor
 
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo Designs - ukjent/navnløs
 
God helg.
 
Ukas låt: Morgana - Lord of the Lost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar