17. november 2023

Helgelektyre(617)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Holly av Stephen King, Boy in the Box av Marc E.Fitch, Enchanted Christmas av Teresa Goodridge,  En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou, og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling
 
 

Store små eventyr - Andreas Veie - Rosvoll

Holly - Stephen King

Boy in the Box - Marc E. Fitch

 

Jeg leser egentlig de samme bøkene som sist helg, så har ikke så mye nytt å komme med ...

 

I natt hørte jeg ferdig denne:

 

 
The Nesting - C.J. Cooke 

The Nesting av C.J. Cooke. Gotisk horror/mysterie utgitt i 2020.
 
Etter at Lexie blir dumpet av kjæresten og har kort tid på å flytte ut, har hun ingen steder å bo. Han har ikke gitt henne lang nok tid. På en togtur overhører hun en jente snakke om en barnepikejobb. Hun blir overtalt av venninnen hun snakker med om å ikke ta den jobben siden hun da må bo i Norge. Lexie klarer under en heldig tilfeldighet, å stjele CV'n til denne jenta, og lese litt om hva jobbben gikk ut på. Lexie stjeler jentas identited og CV, og søker så jobben som barnepike. Det er Tom som er arkitekt som søker etter barnepike etter at hans kone skal ha tatt sitt eget liv. Han er fast bestemt på å fullføre sommerhuset i Norge, for ¨å hedre hans døde kone.
 
Lexie blir glad i jentene hans, men samtidig oppdager hun merkelige ting. Hun føler at hun ikke får vite hele sannheten om konas død, og samtidig er det noe som lurer i huset og utenfor. Hun oppdager blant annet gjørmespor på gulvet, og en av jentene skal ha sett noe uhyggelig. Samtidig blir Tom satt på prøve da mange naturhindringer setter ut tiden på huset han prøver å bli ferdig med. Denne hørte jeg som nevnt på lydbok.


I helga skal jeg lese videre i disse:

Store små eventyr av Andreas Veie-Rosvoll. Roman utgitt i 2023.
 
Charlotte som er journalist vender tilbake til famiien etter farens død. Han var en kjent filmskaper med noen kontroversielle meninger. Hun er ikke helt nære med familien av en eller annen grunn. Faren har alltid hatt et avstand til henne, og de andre har hun helller ikke noe nært forhold til. Samtidig skal hun avgjøre om hun skal skrive en artikkel om faren eller ikke, siden jobben hennes henger i en tynn tråd. Mens hun graver i ting om faren hennes, oppdager hun noe som hun ikke vet helt sammenhengen med. Hadde han noe med Petters forsvinning å gjøre? En gutt som gikk i parallellklassen hennes.

 
Holly av Stephen King. Krim med horrorelementer utgitt i 2023.

Holly Gibney er en karakter han har skrevet om før. Hun dukket opp i Mr Mercedes trilogien, The Outsider og i novellesamlingen If it Bleeds. Man kan lese dennne boka som enkeltstående. Det er bare noen få avsløringer fra Mr Mercedes trilogien, men hvis man ikke er nøye på det, kan man lese denne uten å ha lest de bøkene hun har vært med i. Spørs hvor nøye man er på det selv.

Det er under coronatiden og Holly har nettopp mistet sin mor, og de var aldri helt nære. Hun er privatetterforsker, og blir kontaktet av en mor etter at datteren hennes i tjueårene forsvant. Holly må jobbe alene siden jobbpartneren hennes er syk på grunn av covid, og hun tar på seg oppdraget, da det kan være fint å være opptatt med noe.

Samtidig blir man kjent med et gammelt ektepar som har en særegen interesse, og som kanskje ikke er som alle andre ....


Boy in the Box av Marc E. Fitch. Horror utgitt i 2020.

Fire menn drar på jakt sammen på grunn av utdrikningslag. De leier en hytte og har nesten hele området for seg selv som er omgitt av natur. Av en eller annen grunn drar de på jakt om natta. Under jakten, ser de et par øyne, og tror at det er et dyr, og den ene skyter. Da han som skjøt drar for å se hva slags dyr han skjøt, får han sjokk, for det viser seg at dyret var en gutt. De gravlegger ham i en slags boks som tåler mye trykk og er isolert for mye annet, og gravlegger ham. Mennene blir aldri de samme igjen. Etter mye om og men, diskuteres det om de skal dra tilbake og gravlegge gutten et annet sted.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Creative Haven: Enchanted Christmas - Teresa Goodridge
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
 
Enchanted Earth (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden) - Melpomeni Chatzipanagioto
 


Motivet er fra denne boka:
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
God helg:
 
Ukas låt: Bitch this is it - Deuce

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar