22. mai 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsumerring ...

Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Bad Neighbour av David Tallerman, Daphne av Josh Malerman, The Coffin Path av Catherine Clements, My Lovely Wife av Samantha Downing, Fairy Tale av Stephen King og Kommer alltid tilbake av Christina Erikson,
er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

The Bad Neighbour - David Tallerman
Stjerner over Tivoli - Catharina Natalie Wandrup
Jordboere - Sayaka Murata

Antall leste sider:

481 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Daphne - Josh Malerman
Perfect Day - Romy Hausmann

Bøker som leses nå:

📖 The Coffin Path - Katherine Clements
📖 My Lovely Wife - Samantha Downing
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 En fremmed banker på din dør - Håkan Nesser

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Kommer alltid tilbake - Christina Erikson
⃞   Kallmyren - Liza Marklund

Tre bøker ble lest i forrige uke til tross for laber leselyst.

Målene for forrige uke var å lese ferdig Stjerner over Tivoli av Catharina Natalie Wandrup, The Bad Neighbour av David Tallerman og kanskje En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser.

Jeg leste ut Stjerner over Tivoli og The Bad Neighbour, men i stedet for å lese ut En fremmed banker på din dør, leste jeg ut Jordboere av Sayaka Murata.

Natt til torsdag leste jeg ut The Bad Neighbour av David Tallerman. En noe ukjent bok som ofte er forfriskende. Likte den bedre enn forventet, for liker å lese om hevnlystne karakterer. Det var også forfriskende å lese noe fra Leeds, England i stedet for noe som skjer i en amerikansk stat, for leser jo oftest amerikanske bøker.

Stjerner over Tivoli av Catharina Natalie Wandrup leste jeg ut forrige fredag og likte den dessverre ikke. Det er første bok i en fantasyserie for barn. Jeg likte den ikke på grunn av målgruppa, fordi det er jeg ikke kresen på, men klarte ikke å like handlingen eller karakterene. Det ble for tamt og karakterene var vel naive. Syntes ikke handlingen var særlig spennende, så kommer nok ikke til å lese resten av serien.

Den siste boka jeg ble ferdig med, var Jordboere av Sayaka Murata. En bok jeg har hørt mye spesielt om, og spesiell var den også, men på en god måte. Fin bok hvis man vil ha noe småsurrealistisk og lite realistisk roman.

I helga begynte jeg å lese The Coffin Path av Katherine Clements. Har ikke kommet så langt i den siden jeg leser tregere på engelsk, men liker stemningen som er litt dyster og gammeldags, så er spent på fortsettelsen.

Jeg har også begynt å lese My Lovely Wife av Samantha Downing. Har hørt mye om bøkene hennes, men dette er min første av henne. Jeg kjeder meg ikke, og det er godt å lese thrillere en gang i blant. Det er ikke bestanding jeg er ute etter det som er realistisk. Det er ikke derfor jeg leser.

En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser kom jeg meg ikke videre i, selv om jeg skulle fortsette med den i helga. Grunnen er fremdeles lav leselyst. Jeg leser likevel hver dag i forskjellige bøker, men det blir ikke helt den samme flyten. Så må ta igjen lesing i den denne helga. Liker Håkan Nesser vanligvis.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett siden det er en bok jeg leser når jeg vil i, og det får ta den tiden det tar. Det er greit med slike bøker, også.

I Fairy Tale av Stephen King leste jeg vel bare en dag i. Det er også en bok jeg leser litt når jeg vil i.

De neste bøkene på lista, er Kommer alltid tilbake av Christina Erikson, som er krim, og Kallmyren av Liza Marklund, som også er krim. Det er frittstående oppfølger av Polarsirkelen. Så det blir mange forfattere jeg aldri har lest noe av tidligere, og noen gamle, kjente. En real blanding.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar