15. mai 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Black Mouth av Ronald Malfi, The Bad Neighbour av David Tallerman, Fairy Tale av Stephen King, My Lovely Wife av Samantha Downing og The Coffin Path av Katherine Clements,
er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Black Mouth - Ronald Malfi

Antall leste sider:

603 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Uløste mysterier - Pernille Radeid og Jannicke Hansen

Bøker som leses nå:

📖 Stjerner over Tivoli - Catharina Natalie Wandrup
📖The Bad Neighbour - David Tallerman
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖En fremmed banker på din dør - Håkan Nesser

Planlagte bøker denne uka:

⃞   My Lovely Wife - Samantha Downing
⃞   The Coffin Path - Katherine Clements

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: The Bad Neighbour av David Tallerman, Stjerner over Tivoli av Catharina Natalie Wandrup, og kanskje En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser. Målene gikk til en viss plass og i stedet leste jeg ut Black Mouth av Ronald Malfi. Grunnen til at det gikk dårlig med målene, er dårlig leselyst og var demotivert.

Natt til søndag leste jeg ut Black Mouth av Ronald Malfi. Det er min andre bok av ham og det er horror som ble utgitt i fjor. Dessverre ble jeg ikke fan av boka. Den er altfor lik It av Stephen King, minus klovnen, i stedet handler den om en magiker. Her er det også oppvekst og voksne som vil ta et oppgjør. Syntes handlingen ble altfor tørt og karakterene, klarte jeg ikke å bry meg noe særlig om. Jeg likte Come with Me av ham mye bedre.

De andre bøkene må jeg ha noen dager til på. Men har kommet et godt stykke videre i Stjerner over Tivoli av Catharina Natalie Wandrup og kan allerede nå innrømme at jeg ikke liker den. Selv om det er fantasy for barn, så er jeg ikke nøye på målgrupper for har ofte likt barnebøker og ungdomsbøker tidligere, men denne er vel barnslig, både når det gjelder språk og handling. Selve konseptet er heller ikke spesielt engasjerende. Det er første bok i en serie, og kommer nok ikke til å lese de andre bøkene.

Om natta leser jeg The Bad Neighbour av David Tallerman som jeg liker mye bedre. Ikke ofte jeg leser om kranglevorne naboer og liker å lese litt om hevnlystne karakterer. Synes at det er litt artig. Konseptet er mørkt og karakterene er spennende å bli kjent med.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett siden det er en bok jeg leser når jeg vil i, og prøvde å bli ferdig med andre bøker.

Men leste dog videre i Fairy Tale av Stephen King og leste i den hver dag. Jeg liker den litt, og selv om jeg vet at King behersker alle sjangre, han er jo min forfatterhelt, men jeg foretrekker det når han skriver, horror, krim og thrillere. Boka han utgir i september som heter Holly og som visstnok er horror, frister mer.

En fremmed banker på min dør av Håkan Nesser begynte jeg ikke en gang å lese grunnet leselyst, men i dag er jeg nødt til å begynne på to bøker, siden jeg ligger etter med en del. Så i dag må jeg begynne på denne og strafferunden for at jeg ikke klarte de seks planlagte bøkene i april. Og strafferunden er å lese Confessions av Kanae Minato som jeg egentlig skulle lese i april i 2021.

Siden jeg ikke ble ferdig med noen av bøkene jeg egentlig skulle bli ferdig med i forrige uke, er leselista fremdeles den samme som forrige uke. De neste på leselista, er: My Lovely Wife av Samantha Downing og The Coffin Path av Katherine Clements. En thriller og en horror, begge forfattere jeg ikke har lest noe av tidligere.

Får sette meg noen mål igjen selv om det ikke går noen ganger. Jeg blir ferdig med Stjerner over Tivoli og The Bad Neighbour med tanke på at jeg ikke har mange sider igjen, og kanskje også En fremmed banker på din dør. Så det blir de samme målene som forrige uke, men håper at leselysten kommer tilbake. Bøkene blir ikke lest av å se på dem. Det var dagens visdom.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar