27. mars 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Toll House av Carly Reagon, Take Your Turn, Teddy av Haley Newlin, Fairy Tale av Stephen King, og The House at the End of the World av Dean Koontz,  er fra egen boksamling
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Anomalien - Hervé Le Tellier
Det fins ikke monstre 2: Den hjemsøkte skolen - Kory Merritt
The Toll House - Carly Reagon

Antall leste sider:

948 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Take Your Turn, Teddy - Haley Newlin
Langsom ild - Paula Hawkins

Bøker som leses nå:

📖 Profeten og idioten - Jonas Jonasson
📖 Alt han sa - Lise Marie Johansson
📖 Aftentid og morgentid - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Den niende kretsen - Victoria Larm

Planlagte bøker denne uka:

  ⃞   The House at the End of the World - Dean Koontz
  ⃞   Løgnere - Trude Teige

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Profeten og idoten av Jonas Jonasson, Anomalien av Hervé Le Tellier, og kankje The Toll House av Carly Reagon. Jeg ble ferdig med Anomalien og The Toll House, men Profeten og idioten trenger jeg noen dager til på. I stedet ble jeg ferdig med Den hjemsøkte skolen av Kory Merritt.

Natt til onsdag leste jeg ut Anomalien av Le Tellier, og det var en fengslende og interessant roman med en dose science fiction. Likte temaet og drøftingen rundt det som skjedde. En roman som er vel verdt å få med seg.

Fredag leste jeg ut Den hjemsøkte skolen av Merritt, som er bok nummer to i Det fins ikke monstre. Om det er en trilogi eller serie, er jeg usikker på i skrivende stund. Men uansett, en god oppfølger var det, og har også sansen for at Merritt lager illustrasjonene selv. Likte plottet, og det var fint gjensyn med hovedkarakterene og selv om man ikke er i målgruppen, var det mange skrekkfilmreferanser som de unge ikke forstår ennå, men som de mulig vil forstå når de er eldre. Men vi som har sett skrekkfilmer gjennom oppveksten, kjenner til de fleste skrekkfilmreferansene, både i denne boka og i den forrige.

I går kveld leste jeg ut The Toll House av Reagon som jeg leste sammen med en annen bokblogger. Hun var ferdig med den noen dager før meg, men i det minste ble vi ferdig med den samme uka. Den er litt typisk, men likte stemningen og at handlingen tok seg god tid, slik at man ble kjent med karakterene. Den var ikke spesielt uhyggelig, men snarere fengslende. Likte best å lese om tidslinjen fra 1863 ogg 1864 fremfor nåtiden. Den delen var mest spennende.

Som nevnt ble jeg ikke ferdig med Profeten og idioten av Jonasson, men har ikke så mange sider igjen. Jeg trenger bare noen dager til. Humor er nok ikke helt min greie, og er interessert i politikk, noe som er en del av i boka, men liker det ikke som humor. Da blir det vel tørt, og boka kunne godt ha vært forkortet. Liker store bøker og foretrekker det, men dette er noe langdrygt.

Alt han sa av Johansson er en roman jeg ikke er fullt så begeistret for. Jeg har mine favorittsjangre, men som leser ønsker jeg også av og til å komme ut a komfortsonen. Denne boka inneholder to ting jeg ikke liker spesielt godt uansett sjanger, og det er instalove, karakterer som følelser for hverandre med en gang og at det blir mye snakk om følelser. Er heller ikke begeistret over denne Leon som gir noen pompøse svar som jeg ikke helt liker. Så er ikke helt engajert i denne heller, merker jeg.

Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King leste jeg ikke videre i forrige uke, heller. Som nevnt det har ikke noe med bøkene å gjøre. Det er bøker jeg leser når jeg vil i. Men skal begynne å lese jevnlig i dem i denne uka, for ønsker å bli ferdig med dem til sommeren slik at det ikke blir evighetsbøker.

De neste bøkene på leselista er ganske nye bøker. Den ene er The House at the End of the World av Dean Koontz som ble utgitt i januar, og Løgnere av Trude Teige, som ble utgitt i fjor, som også blir min første krimbok av henne.

Mine mål for denne uka er å lese ferdig disse bøkene: Alt han sa av Johansson, Profeten og idioten av Jonasson, og kanskje Den niende kretsen av Victoria Larm siden den er så kort.

Får lese ferdig mest mulig før mars blir til april.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar