26. november 2022

Helgelektyre(567)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, De tause av Yrsa Sigurdardottir, Summer Nights og Jewelry Box av Hanna Karlzon og Tattoo Designs av ukjent
,  er fra egen boksamling Those Who Came Before - J.H. Moncrieff

Kleptokratiet - Espen Skjerven

Blodmåne - Jo Nesbø

 

Mandagskvelden leste jeg ut denne:

 
Mørkets tjener - Anne Elvedal

Mørkets tjener. Paranormal grøsser trilogi for ungdom. Siste bok utgitt i 2022.
Som sagt, siste bok i trilogien. De andre bøkene, er: Dødens spill og Den sorte bruden. Den er om kampen mellom lyset og mørket, det gode og det onde. Martin er nylig blitt skrevet ut etter å ha vært innlagt en periode. Han husker ikke mye fra tiden rett før han ble innlagt. Moren hans tar ham med til Hommelvik, og han er besatt av å finne Rebekka. Rebekka er på flukt i nærområdet fordi andre mistenker henne for noe alvorlig. Martin er nødt til å finne henne, for å renvaske henne og få henne tilbake i livet sitt, for han fungerer ikke uten henne.

Fredag hørte jeg ferdig denne:

 
De tause - Yrsa Sigurðardóttir
 
De tause. Krim utgitt på norsk i 2021.
I en bil blir det gjort et groteskt funn. Samtidig er foreldre i sorg etter å ha mistet den unge datteren sin. Etter en vellykket ryggmargstransplantasjon, ser det ut til å gå bra for jenta, men hun får meslinger, noe som kan være dødelig etter operasjonen, og foreldrene er knust av sorg etter å ha mistet datteren sin. Faren blir raskt opptatt av å finne ut hvem synderen er, den som har smittet datteren hans.
 
Lydbokinnleser: Henrik Horge
Spilletid: 12t 49m
 
 
I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 
Those Who Came Before. Horror utgitt i 2019.
To kjærestepar drar på weekendtur sammen for å nyte naturen. Men campingarenaen de hadde tenkt å være er stengt, men likevel bestemmer de seg for å bli værende, og finner et lite bortgjemt sted for seg selv. Blir de oppdaget, får de ta konsekvensene for det senere. Stemningen er ikke på topp, da de begynte å krangle noe i begynnelsen av kjøerturen. Reese har tenkt å gjøre det slutt med kjæresten etter campingoppholdet, og hun vet ikke noe om det.
Neste dag våkner han opp til et mareritt da han finner de tre andre døde, omtrent slaktet. Da politiet kobles inn i denne forferdelige saken, vet de ikke om de skal tro Reese at han ikke hørte eller merket noe hele natten. Blir Reese skyldig i saken, eller er det noe mer bak det hele?
 
Kleptokratiet. Krim utgitt i 2022.
To unge kvinner i trettiårene opplever noe foreferdelig i sin egen leilighet. De får uventet besøk, og besøket blir sjokkerende. Noen dør på grunn av selvforsvar. Tom Grayston som nå har flyttet til Oslo for å jobbe for Kripos, har med seg noen menn til Kongo for å undersøke saken nærmere.
 
Blodmåne. Krim utgitt i 2022.
Bok nummer tretten i Harry Hole serien, og denne gang dreier det seg kanskje om en seriemorder.  En mann som tidligere har vært mistenkt for å ha drept to unge kvinner som har deltatt i en fest han har arrangert, er interessert i å bevise sin uskyld. Dermed vil han betale Harry Hole for å ta seg av saken. Harry selv er for tiden i Los Angeles for å drikke seg full etter at livet hans har blitt en god del mørkere. Blir han fristet nok til å komme tilbake til Norge? Han har kanskje ikke valg da han blir truet av noen, og en person han er glad i, må kanskje bøte med livet, hvis han ikke løser saken på et bestemt antall dager han får utdelt.

Dette er da bøkene jeg skal konsentrer meg om denne helga. Leser sikkert noen andre bøker ved siden av, også, men disse bøkene blir da hovedfokuset. 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:Motivet er fra denne boka. 

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 

 

 
Tattoo Designs - Ukjent
 


 
Jewelry Box - Hanna Karlzon

God helg.

Ukas låt: So Done - The Kid Laroi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar