12. november 2022

Helgelektyre(565)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, The Bone Curse av Carrie Rubin, Sankta Psyko av Johan Theorin, Havets hemmeligheter av Lina Ekstrand og Tattoo Designs av ukjent,  er fra egen boksamling
 



Mørkets tjener - Anne Elvedal

Bone Harvest - James Brogden

Blodmåne - Jo Nesbø


Tirsdag leste jeg ut denne:

 
Sankta Psyko - Johan Theorin

Utgitt på norsk i 2012.
En frittstående psykologisk thriller. Jan Hauger er på utkikk etter en ny jobb. Han finner en til slutt og det betyr at han må flytte til en annen by. Jan Hauger var innlagt for mange år siden som ungdom fordi han ikke ville leve lenger. Han får en jobb i Glenna barnehage som førskolelærer. Han har jobbet i en barnehage før. Det spesielle med barnehagen er at barna har en eller begge foreldrene innlagt i psykiatrisk sykehus. Det som ligger rett ved siden av barnehagen. Noen av barna bor i barnehagen døgnet rundt mens de venter på fosterhjem. Mens Jan jobber der, er han noe besatt av en pasient som muligens er innlagt ved det psykiatriske sykehuset. Bygget har fått det berømte kallenavnet Sankta Psyko. Denne personen han er besatt av, var en ungdomsforelselse. Da de begge var innlagt da de var ungdommer et annet sted. Klarer han å komme i kontakt med henne, og klarer han å skjule en hendelse som han var involvert i for mange år siden, uten at kollegene hans får nyss om det?
 
Hørte denne på lydbok. 
 
Lydbokinnleser: Axel Aubert 
Spilletid: 12t 20m

I går, fredag, fullførte jeg denne, og som ble bok nummer hundre:

 
The Bone Curse - Carrie Rubin

Thriller med horrorelementer utgitt i 2018.
Benjamin Oris er fra Philadelphia og han går tredjeåret som medisinstudent. Sammen med sin platoniske venninne Laurette, drar de til Paris for å besøke de berømte katakombene. Under besøket er han uheldig og rører ved noen av beinrestene og Laurette advarer ham om at han ikke er den samme igjen etter det. Han mener hun er overtroisk. Det rare er at han får et slags sår/utslett som ikke forsvinner, og når han kommer hjem, blir folk rundt ham alvorlig syke. Er han skyld i alt sammen? Dette er første bok om Benjamin Oris.

I morgen skal jeg begynne på en ny bok:

Paranormal grøss for ungdom utgitt i 2022.
Tredje og siste bok i Dødens spill trilogien. Tidligere i år leste jeg Dødens spill og Den sorte bruden, og det er morsomt at jeg får med meg hele trilogien samme år. Selv om det er for ungdom, er det ikke barnslig og kan fint leses som voksen, for Elvedal har et tøft språk. Hva denne handler om, er jeg ikke sikker på ennå, så ingen forklaring på det kommer før jeg har blitt bedre kjent med boka.

I noen uker har jeg lest denne:
 
Horror utgitt i 2020.
Dennie er en gammel dame som er ensom, men hun har hunden Viggo som selskap. Mannen hennes døde for mange år siden og datteren bor et stykke unna og er travel med sitt eget liv. Men da datteren får vite at noen er urolige for moren hennes tilstand, bestemmer hun seg for å besøke moren sin i noen dager. For det viser seg at Dennie viser små tegn til at hun er i ferd å bli dement. Da nye mennesker kommer i nærområdet, oppdager hun merkelige ting. Denne gjengen tilhører en sekt som dyrker guden Moccus, og Dennie vet at noe ikke stemmer, men hvem vil tro henne?
 
Krim utgitt i 2022.
Den nyeste boka om Harry Hole. Harry Hole er i Los Angeles etter at livet hans har gått til helvete. Han kommer kanskje tilbake til Oslo da to jenter forsvinner etter å ha vært på samme fest. Den minstenkte slapp fri på grunn av manglende bevis, men han, den mistenkte, ønsker å sette Harry Hole på saken for å renvaske seg. Men er Harry Hole villig til å komme tilbake?

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 
Motivet er fra denne boka:
 
 
 Havets hemmeligheter - Lina Ekstrand




Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo Designs - ukjent

God helg.
 
Ukas låt: The Last Stand - Sabaton

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar