14. november 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, The Bone Curse av Carrie Rubin, Sankta Psyko av Johan Theorin, Come with Me av Ronald Malfi, Fairy Tale av Stephen King og Those Who Came Before av J.H. Moncrieff,  er fra egen boksamling
 

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Sankta Psyko - Johan Theorin
The Bone Curse - Carrie Rubin

Antall leste sider:

695 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Død for deg - Mikaela Bley
🖉 Come with Me - Ronald Malfi

Bøker som leses nå:

🕮 Mørkets tjener - Anne Elvedal
🕮 Bone Harvest - James Brogden
🕮 Løpe ulv - Kerstin Ekman
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King 
🕮 Blodmåne - Jo Nesbø
🕮 Det siste han fortalte meg - Laura Dave

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Kleptokratiet - Espen Skjerven
⃞   Those Who Came Before - J.H. Moncrieff

Bare to bøker ble fullført i forrige uke, men noe ble da lest.

Tirsdag hørte jeg ferdig Sankta Psyko av Johan Theorin som er frittstående psykologisk thriller. Som vanlig skriver Theorin godt og vanligvis liker jeg bøkene hans og hans lavmælte tone, men her var det handlingen som sviktet. Jeg liker spesielle temaer med vanskelig innnhold, men dette ble noe for sært og svært langsomt. Karakterene var interessante, men handlingen var ikke spesielt engasjerende. Liker bøkene om Gerlof Daviddson bedre.

The Bone Curse av Carrie Rubin var en bok jeg lenge var nysgjerrig på, og nå er den endelig lest, men det var en skuffelse. Konseptet og temaet var fascinerende og likte begynnelsen, men så ble det for mye om overtroiske ting og foreldrerollen. To ting jeg ikke er spesielt er interessert i å lese om. Jeg leste den ferdig, men veldig skuffet over retningen bokatok. Det er ikke horror, men thriller med horrorelementer, og retningen boka tok ble for tullete for meg.

Lørdag begynte jeg å lese Mørkets tjener av Anne Elvedal, som er tredje bok i Dødens spill trilogien. Liker at bøkene i trilogien hopper i tid. Den ene boka drar lang tilbake i tid, og en annen bok hopper litt fremover i tid. Morsomt å lese om noen av karakterene både som voksne og unge.Liker også blandingen av hverdagsproblemer, småbygd og overnaturlige hendelser. Bøkene er beregnet for ungdom, men språket er svært modent og føles ikke barnslig. Er spent på hvordan trilogien slutter.

Bone Harvest er horror som jeg bruker mer tid på en det jeg trodde. Har ikke noe å si for meg at det tar lang tid, men den er ikke så spennende som den kanskje virker som. Jeg liker å lese om mørke sekter og galskapen de tror på, men denne boka er svært langdryg og har veldig lite handling. Synes ikke alle karakterene er veldig spennende å lese om. Har heller ikke noe i mot treg handling, men det er forskjell på treg handling og nesten ingen utvkikling. Boka ble utgitt i 2020.

Løpe ulv er en ny samlesing med en annen bokblogger jeg har lest mange bøker med de siste årene. Dette er også en av årets utgivelser jeg har vært mest spent på. Bruker ikke å ha forvetninger til bøker for det ødelegger så mye, men av og til kan man ikke noe for det. En mann observerer en ulv i skogen og synet er mektig. Han blir på en måte rørt av øyeblikket og når han kommer hjem til sin kone, forteller han ikke noe om det. Han vil holde på hemmeligheten om å ha sett en ulv for seg selv litt til. Mer vet jeg ikke om boka da jeg har lest litt over tjue sider i skrivende stund. Men jeg liker fortellerstemmen. Tidligere har jeg lest Hunden av henne.

Aftentid og morgengry av Ken Follett kom jeg litt videre i forrige uke. Det er en murstein, men mursteiner plager meg ikke. Jeg liker begynnelsen og noe av karakterene. Boka er noe småseig, men det må man regne med når det gjelder historiske romaner. Jeg er ikke overbegeistret, men jeg liker den. Boka ble utgitt på norsk i 2020.

Fairy Tale av Stephen King kom jeg ikke videre i. Det har ikke noe med boka å gjøre, og han er jo min forfatterhelt, men noen ganger er jeg dårlig på sjonglering. Sånn er det bare.

Blodmåne av Nesbø begynte jeg å lese for noen dager siden som er bok nummer tretten om Harry Hole. Selv har jeg ikke lest alle Harry Hole bøkene. Jeg har lest dem litt av og på. Likevel får jeg med meg sammenhengen i Harrys liv og det er jo ny sak i ny bok. Denne saken er mørk og engasjerende. Selv om jeg aldri har vært blodfan av Nesbø, har jeg likt noen av bøkene hans, og denne er ikke så verst.

Det siste han fortalte meg av Laura Dave var en bok jeg så mye på Goodreads feeden min i fjor, så derfor har den vært svært synlig, og jeg har alltid hatt lyst til å lese den. Flere bøker senere, har jeg da endelig begynt på den. Jeg liker å lese om forsvinningssaker som denne boka dreier seg om, men kan ikke si at jeg er begeistret for språket. Den er veldig enkel og rett frem. Så det er på mange måter en lettlest psykologisk thriller.

De neste bøkene på leselista min, er en krim og nok en horror. Den første er: Kleptokratiet av Espen Skjerven. Det er tredje bok om Tom Grayston. Jeg likte de to andre bøkene; Slakt og Blod er tykkere enn vann veldig godt. Er usikker angående tema i Kleptokratiet, om det er tema for meg, men skal ikke dømme på forhånd.

Horrorboka jeg håper å få begynt på, er Those Who Came Before av J.H. Moncrieff. Ukjent bok og forfatter. Når det gjelder horrorbøker leser jeg ofte kjente bøker av kjente forfattere, men av og til liker jeg også å bare velge noe tilfeldig og ukjent. Det skader ikke å prøve seg frem. Those Who Came Before ble utgitt i 2019.

Må vel sette seg noen mål for denne uka også for å ha noe å gjøre. Denne uka har jeg som mål å bli ferdig med Mørkets tjener av Anne Elvedal, Det siste han fortalte meg av Laura Dave, og Bone Harvest av James Brogden. Selv om den har vært langdryg, ser det mer overkommelig ut å bli ferdig med den i denne uka. De andre bøkene får bare ta sin tid.

Så, blir ikke helt arbeidsledig når det gjelder lesing riktig ennå.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar