31. oktober 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, The Bone Curse av Carrie Rubin, We Will Rise av Tim Waggoner, Gravrøys av Johan Theorin, Fairy Tale av Stephen King ,  er fra egen boksamling
  
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

We Will Rise - Tim Waggoner
Ekte gjenferd - Camilla Otterlei &Tiril Valeur
Fremmedlegeme - Unni Lindell
Gravrøys - Johan Theorin

Antall sider lest:

695 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Sanatorium - Sarah Pearse

Bøker som leses nå:

🕮 The Bone Curse - Carrie Rubin
🕮 Bone Harvest - James Brogden
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Det siste stykket hjem - Ørjan N. Karlsson
🕮 Kvinne savnet - Didrik Morits Hallstrøm

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Mørkets tjener - Anne Elvedal
⃞   Blodmåne - Jo Nesbø

Happy Halloween! 👻🧛👾🧟

I forrige uke ble jeg omsider ferdig med Fremmedlegeme av Unni Lindell som tok meg noen uker å fullføre. I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med den og Ekte gjenferd av Camilla Otterlei og Tiril Valeur, og jeg ble ferdig med begge.

Jeg leste ferdig tre bøker og hørte ferdig en. Det ble litt blanda bøker denne gang, og det gjør ikke noe. Selv om horror og psykologiske thrillere for alltid er mine sjangre, er det greit å få med seg andre ting, også.

Natt til onsdag leste jeg ut We Will Rise av Tim Waggoner som ble utgitt i år, og det var ikke helt horror boka for meg. Brydde meg ikke noe særlig om karakterene, handlingen var noe rotete og kjedelig, og det var altfor mye om nakenhet. Syntes ikke det var seriøs horror, og tror heller ikke det var meningen. En kjedelig levende døde bok som tar over verden.

Senere på onsdagen leste jeg ut Ekte gjenferd av Camilla Otterlei og Tiril Valeur. Sakprosa, en liten samling om spøkelser i Norge, både de kjente og mindre kjente. En fin innføring og et fascinerende tema. Kjekk Halloweenlesing for unge lesere som begynner å interessere seg for denne sjangeren. Illustrasjonene er fargerike, men ikke helt min stil. Kune ha tenkt meg nifsere illustrasjoner, men så er det jo en bok for barn 😈

Torsdag kveld leste jeg ut Fremmedlegeme av Unni Lindell som tok meg noen uker å fullføre. Det er en ny Snøkrim, eller Lydia Winther som hun egentlig heter. Marian Dahle har også en liten rolle, men den er svært liten siden hun er i ferd med å ta ferie. Temaet er spennende, nemlig partnervold, noe man dessverre leser ofte om i media, men syntes ikke slutten og handlingen underveis var spesielt troverdig, og det ble for forutsigbart. Savner Cato Isaksen.

Natt til torsdag hørte jeg ferdig Gravrøys av Johan Theorin, som er min andre bok av ham i år. Den gikk meg hus forbi da den først ble utgitt, så nå har jeg endelig fått den med meg. Gerlof svikter ikke, og sakene hans er alltid hverdagslige og interessante. Likte å lese fra Jonas perspektiv, et barnepersketiv, og at boka besto av mange aspekter. Liker også Theorins lavmælte fortellerstemme.

For tiden leser jeg The Bone Curse av Carrie Rubin og håper å få lest den ut i dag siden den er svært flytende og består av korte kapitler. Liker temaet, som er mulig forbannelse ved berøring av benrester, og hovedpersonen som nekter å innse at han har en forbannelse i seg. Spennende karakterer, god atmosfære og litt annerledes horror. Boka ble utgitt i 2018. Det er første bok i en serie om medisintudenten Benjamin Oris.

Om natta leser jeg Bone Harvest som tar noe tid da den er nesten på fem hundre sider og det er australsk horror som ble utgitt i 2020. Tilfeldig at jeg leser to bøker med bone i tittelen. Begynnelsen er noe kjedelig og smårotete, men tar seg opp. I begynnelsen er det om en sekt og en gud. Mange år senere blir man kjent med en gammel dame som er dement, som opplever rare ting. Dette er også en noe annerledes horror og er spent på fortsettelsen. Karakterene er interessante og man lurer på hvordan dette vil ende til slutt.

Jeg kom meg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett, men det er også en bok jeg leser når det passer seg, når jeg vil. Men jeg kom meg videre i Fairy Tale av Stephen King som er fantasy, og som ble utgitt i år. Er ikke spesielt glad i fantasy for voksne, liker noe fantasy for ungdom og urban fantasy, fantasy for voksne føles ofte noe trøblete, men det er ikke denne så langt. Den er ikke spesielt troverdig, men det er jo heller ikke meningen, og liker båndet mellom gutten Charlie og hunden Radar.

For noen dager siden begynte jeg på Det siste stykket hjem av Ørjan N. Karlsson, som ble utgitt ganske nylig. Det er seriemroder krim. Den er ikke hyperspennende, men interessant og man blir godt kjent med karakterene. Liker også besrkivelsene av norsk natur.

Jeg har ikke begynt på denne boka ennå, men snart og det er kortromanen Kvinne savnet av Didrik Morits Hallstrøm. Leste Krø av ham for noen år siden, og likte den ikke spesielt godt. Den ble litt for spesiell. Ville lese denne på grunn av tittelen. Aner ikke noe om den, men det er slik jeg foretrekker det. Å vite så lite om en bok før man selv leser den.

De neste bøkene på leselista, er: Mørkets tjener av Anne Elvedal som er siste bok i Dødens spill trilogien for ungdom. Den ble utgitt tidligere i år. Leste de to første bøkene tidligere i år og digger det tøffe språket, så de kan godt leses av voksne. Det er paranormal grøss hvor handlingen foregpår i Trøndelag. Trilogien skal også visstnok bli til Tv-serie.

Den neste jeg skal begynne på, er: Blodmåne av Jo Nesbø. Er ingen blodfan av Nesbøbøkene, men har lest noen av dem. Har lest noen av hans enkelstående bøker og noen Harry Hole bøker, men ikke alle, og ikke i kronologisk rekkefølge. Har lest dem litt av og på og min favoritt av ham er Snømannen.

I denne uka har jeg som mål å bli ferdig med The Bone Curse av Carrie Rubin, Kvinne savnet av Didrik Morits Hallstrøm, og Det siste stykket hjem av Ørjan N. Karlsson. De andre bøkene er noe store og trenger mer tid på.

Vet at ikke alle bryr seg om denne dagen, men det gjør jeg. Selv om man er for gammel, men Happy Halloween.😈👻

2 kommentarer:

  1. Jeg har lest to bøker av Didrik Morits Hallstrøm, den ene Krø - elsket den! Jeg står på venteliste på biblioteket for Nesbø med Blodmåne. Lest alle Harry Hole-bøkene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg ga Krø en firer. Den var helt grei og interessant. Jeg liker rare og sære bøker, men den ble kanskje litt for rar?

      Jeg er ingen blodfan av Jo Nesbø eller Harry Hole. Bøkene om Harry Hole har jeg lest litt av og på. De jeg har likt fra den serien er Snømannen og Blodmåne. Er spent på hva du synes om Blodmåne når det er din tur å lese den =) God helg! =) Og god sommer!

      Slett