5. oktober 2022

Bøker jeg skal lese i oktober

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Curse av Carrie Rubin, Home Invasion av Rick Wood, og Bone Harvest av James Brogden , er fra egen boksamlingThe Bone Curse - Carrie Rubin

Home Invasion - Rick Wood

Mørkets tjener - Anne Elvedal

I mørket - Cara Hunter

Bone Harvest - James Brogden

Sanatorium - Sarah Pearse

 

Da er oktober endelig i gang. Det er høst og mørketid. Da monstre gjemmer seg under senga, i skapet, og som spionerer på deg gjennom vinduet fra høstmørket. Nei da. Skal ikke ta helt av. Det er på tide at den rette årstiden har begynt. 😈🍂

I oktober skal jeg selvfølgelig lese mye horror, men ikke hele tiden, selv om jeg ikke har hatt noe i mot det, men andre bøker bør skal også leses. Selv om alle bøkene jeg har utvalgt ikke er horror, har jeg valgt bøker fra forskjellige sjangre som virker ekstra mørke som passer godt å lese i denne mørketiden, håper jeg.

I utvalget er det bøker av både mannlige og kvinnelige forfattere, og bare to forfattere har jeg lest noe av tidligere, og det er: Cara Hunter og Anne Elvedal.

 

Bone Curse: Husker ikke på om jeg kjøpte den i fjor eller for to år siden, men har hatt den en stund, og den har alltid fristet. Har alltid ventet på rett anledning, og det må vel være nå? Nå eller aldri? Coveret er stilig og jeg vet nada om boka. Det er sånn jeg foretrekker det. Jeg vil heller bli kjent med boka mens jeg leser den i stedet for gjennom en baksidetekst. Det er ikke ren horror, men nesten.

(Fra Goodreads):

MEDICINE HAS NO CURE FOR EVIL...

Ben Oris, a pragmatic med student from Philadelphia, gets cut by an old bone while touring the Paris catacombs. His companion Laurette, a public health student from Haiti, senses danger and worries an evil curse now runs through him.

Ben scoffs at the idea—he simply has a wound that won’t heal—and back home he returns to his stressful clerkship at the hospital. But when people close to him succumb to a grisly illness and a dark priest pursues him, his skepticism wavers. Could a bone from an 18th-century skeleton with a frightening history really cause modern-day disease?

With the help of Laurette, he scrambles to find a cure through Vodou before more of his loved ones die. But first, he must battle the mysterious priest who’s bent on vengeance and determined to have Ben’s blood as his own.

"The Bone Curse is a strong medical thriller--inclusive, skillfully written, and inviting."--Foreword Reviews

The Bone Curse, though a standalone, is the first in a series about a man of science who gets caught up in otherworldly situations.

 

Home Invasion: En bok jeg fikk tak i tidligere i høst, men i stedet for å vente bestemte jeg meg for å lese den i denne Halloween måneden. Er ikke glad i bokomslag med karakter på, for vil heller forestille meg dem mens jeg leser, men coveret er likevel creepy. Ukjent bok og forfatter. Ofte når jeg er på jakt etter horror bøker, blir det ofte tilfeldige kjøp. Leser både kjente og ukjente bøker fra den sjangeren.

 

(Fra Goodreads)

Noah wants to keep his family safe – but his intruders want to torture them. Can his family make it to morning, or will their night end in bloodshed?

Noah has decided to quit his job and leave behind a career defending criminals so he can spend more time with his loving family.

Leon is an angry young man whose brother’s killer walked free thanks to Noah’s skills in the courtroom. He is desperate for ruthless, bloody revenge, and decides to enact this revenge by holding Noah’s family hostage, and forcing Noah to watch the slow, brutal torture of those he loves most.

At first, Noah cooperates. But, as the night progress, and the treatment of Noah’s family becomes increasingly sadistic, Noah begins to realise that Leon doesn’t intend to leave his family alive. He has no choice but to fight – even if he is gravely outnumbered, and his opponents are experienced murderers.

Can Noah save his family from imminent death? Or will Leon and his gang be able to enact their ruthless revenge?

This is another Blood Splatter Book from horror-master Rick Wood. Expect gore, expect violence, but most of all, expect the unexpected…

 

Mørkets tjener: Siste bok i Dødens - spill triolgien. Har lest begge bøkene: Dødens spill og Den sorte bruden tidligere i år. Har ikke skrevet om den andre boka ennå, men det kommer. Selv om det er paranormal grøss for ungdom, er den svært fengslende for voksne også. Liker det tøffe språket og karakterene er svært levenede. Så gleder meg til hvordan slutten blir. Også morsomt at handlingen foregår i Trøndelag.


(Fra forlagets hjemmeside):


Dødens Spill er en paranormal grøssertrilogi som minner om det aller beste vi har sett av ungdomsbøker fra USA og England. Mørkets tjener er tredje bok i serien.

Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går rykter om at hun har drept kusina si, prøver Martin å finne henne. Det blir et kappløp med tiden, for mørke, farlige krefter herjer i bygda.

Monster har film- og TV-rettighetene til ungdomstrilogi, Dødens spill. Første bok, Dødens spill, er nominert til Uprisen.

 

I mørket: Leste Alt dette raseriet av henne i fjor, som var svært oppslukende, og ville lese mer av henne. Har noen uleste boka av henne, og nå som mørketiden er her, er det på tide med en ny bok av henne. Dette er ikke en av hennes nyeste, men det gjør ikke noe. 


(Fra forlagets hjemmeside):

I mørket et grufullt mysterium som vil ta pusten fra deg - hvor sjokkerende hemmeligheter ser dagens lys og ingen er den de synes å være.

En kvinne og et barn blir funnet innlåst i en kjeller, knapt i live og uidentifiserbare: kvinnen kan ikke snakke, og det finnes profiler av savnede personer som matcher dem. Den forvirrede, gamle mannen som eier huset påstår at han aldri har sett dem før. Hele nabolaget er i sjokk – hvordan kunne dette skje rett for nesen på dem? Kriminalinspektør Adan Fawley vet at ingenting er umulig, og at ingen er så uskyldige som de ser ut til.
Mens politiet desperat leter etter spor, snubler Fawley over et gjennombrudd; en forbindelse til en sak han jobbet med for flere år siden, om en savnet kvinne og et barn, som aldri ble løst. Når han innser at huset til kvinnen som aldri ble funnet ligger rett ved siden av den gamle mannens hus, mener han å ha funnet forbindelsen som kan bringe rettferdighet til kvinnene . Men det er noe som ikke stemmer med den lille gutten fra kjelleren, og sannheten er hårreisende.

Dette er den andre spenningsromanen om kriminalinspektør Adam Fawley.

 

Bone Harvest: Jeg har sett en del australske, gode horrorfilmer, men har ikke lest så mye av australske forfattere. De jeg kan komme på er Liane Moriarty og Garry Disher som skrev Dragemannen som jeg nettopp har lest og likte godt. Men det er ikke horror da, så Bone Harvest blir nok min første horror bok fra Australia. Digger coveret.

(Fra Goodreads):

Struggling with the effects of early-onset dementia, Dennie Keeling now leads a quiet life. Her husband is dead, her children are grown, and her best friend, Sarah, was convicted of murdering her abusive husband. After Sarah's tragic death in prison, Dennie has found solace in her allotment, and all she wants is to be left to tend it in peace. Life remains quiet for twelve years, until three strangers take on a nearby plot and Dennie starts to notice unnatural things. Shadowy figures prowl at night; plants flower well before their time. And then Sarah appears, bringing dire warnings and vanishing after daubing symbols on the walls in Dennie's own blood. Dennie soon realises that she is face to face with an ancient evil - but with her dementia steadily growing worse, who is going to believe her?

 

Sanatorium: En bok jeg har vært oppmerksom på siden i fjor og ser den har fått litt negative meninger. Men det gjør meg ikke noe. Det er viktig å lese en bok selv og gjøre opp sin egen mening.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

Politietterforsker Elin Werner har tatt en pause fra jobben etter en vanskelig sak. Hun har et anstrengt forhold til broren sin, men takker likevel ja til å komme i forlovelsesfesten hans. Feiringen skal finne sted i de sveitsiske alper på et nydelig hotell, som tidligere har vært et sanatorium. 

Elin ankommer hotellet med kjæresten sin idet en storm ruller inn over fjellene. Hun får en svært dårlig fornemmelse, både for hotellet hun er på, og for broren, som hun ikke har hatt kontakt med på lenge. 

Da gjestene våkner dagen etter, er brorens forlovede sporløst forsvunnet, og Elins bekymring stiger. Stormen har stengt alle veier til og fra hotellet, og jo lenger forloveden er borte, desto mer øker panikken blant gjestene. Alle er i fare. Hvem som helst kan være den neste. 

Sanatorium er en intens og atmosfærisk spenningsroman.

 

Selv om det ikke blir bare horror i oktober, blir det som nevnt bøker fra andre sjangre med mørke elementer, forhåpentligvis som passer i høstmørket. La det bli mye regn og vind for å gi bøkene litt ekstra stemning.😈


4 kommentarer:

 1. Det var en skikkelig monsterstabel, perfekt for skumle oktober. Gleder meg til å finne ut hvilken som var best, og er den på norsk, skal jeg lese den :) Lykke til Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, prøvde å svare deg for et par dager siden, men har slitt litt med serveren i det siste.

   Takk for tillit og for oppdrag i tillegg. Sier ikke nei til det.
   Takk for det. Håper å komme meg gjennom alle, da mange frister. =) Er spent på hva du leser i oktober.

   Slett
  2. Jeg leser nok ikke spesielt skummelt i oktober, men liker den type bøker. Du lokket meg til å lese Steinholm, så det skal jeg gjøre, men det blir sikkert ikke i oktober, siden jeg vil vente på den på biblioteket.
   Tror det er mange som sliter med serveren, gjør det selv alt for ofte, og da gidder jeg ikke gå tilbake å skrive omtalen på ny.

   Slett
  3. Håper du prøver deg på noen skumle bøker. Og kjekt at du skal lese Ikke la de døde komme hit og se om du leser den ferdig, eller ikke. Er vel alltid lange ventelister på biblioteket, tenker jeg.

   Godt å høre at jeg ikke er den eneste. Noen dager virker det helt fint, andre dager kommer man seg nesten ikke online. Selv kan jeg ikke noe om rutere eller å styrke signalet, vet bare hvordan man kobler på serveren.

   Alltid surt å miste det man har skrevet. Har opplevd det selv. Skriver det på nytt, men da er jeg glad ingen ser humøret mitt, hihi. =)

   Slett