22. august 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Good House av Tananarive Due, På vegne av venner av Kristopher Schau, Køen av Vladimir Sorokin, og Shadow Flicker av Gregory Bastianelli, er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Til døden - Agnes Lovise Matre
En konges ætt - Tonny Gulløv
På vegne av venner: et essay - Kristopher Schau
The Good House - Tananarive Due

Antall leste sider:

773 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Siste spiker - Stefan Ahnhem

Bøker som leses nå:

🕮 Langsom ild - Paula Hawkins
🕮 Den sorte bruden - Anne Elvedal
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner
🕮 Køen - Vladimir Sorokin

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Den som frykter snøen - H.S. Palladino
⃞   Shadow Flicker - Gregory Bastianelli

Noe ble lest i forrige uke. Prøver å ta igjen lesing siden jeg var sløv i hele juli. Leste hver dag da også, men da bare noen få sider av gangen på grunn av dårlig leselyst.

Onsdag leste jeg ut Til døden av Agnes Lovise Matre, og det er ikke min første bok av henne. Har lest noen av henne tidligere, og Til døden er i forbendelse med bøker som er basert på De ti bud som er skrevet av forskjellige forfattere. Dette er bok nummer fire i serien. Nesten bok i serien som nettopp  er utgitt, er: La alt håp fare av hennes ektemann Geir Tangen, og derfor leste jeg meg opp i serien denne sensommeren, for tidligere i sommer leste jeg Sannheten av Knut Nærum. De andre bøkene leste jeg for en stund siden. Bøkene trenger man ikke å lese i kronologisk rekkefølge da de ikke har noe med hverandre å gjore, bortsett fra hver bok er basert på et av punktene i De ti bud.

Til døden er om et spesielt ektepar og man leser fra hver deres perspektiv. Begge har de noe å skjule, og de har en mørk fortid. Hva skjer hvis de får vite om disse tingene om hverandre, og er kjærligheten størst av alt? Spennende handling og sære karakterer. Likte boka helt fram mot slutten som ble noe forutsigbar og som jeg har sett lignende på film før.

Fredag leste jeg ut En konges ætt av Tonny Gulløv som er andre bok i Årtusenriket. En god oppfølger, men jeg likte første boka et hakk bedre. Men skal fortsette serien for liker å lese om Ulv og trellen Yme. Kommer til å lese tredje bok Bastarden rundt månedsskiftet siden jeg allerede har den. Handling og mening kommer i anmeldelsen for liker ikke å mase om det hver uke når det gjelder store bøker. Blir så mange gjentakelser for jeg leser ikke fort.

Natt til lørdag leste jeg ut På vegne av venner: et essay av Kristopher Schau. De fleste vet nok hvem han er. Har ikke likt alt han har gjort, men hadde sansen for ham i Team Antonsen og i De syv dødssyndene programmet han laget for mange år siden. I denne boka viser han nok en ukjent side av seg selv, for han er jo mest kjent for å være sjokkerende fremfor det å vise sympati. Derfor ble kontrasten i boka noe stor, men også fint. Han begynte å skrive denne boka da han selv var arbeidsledig og begynte å gå i begravelser hvor det var få eller ingen som møtte opp. Han snakker med prester og begravelsesagenter, og måter han reiser på fordi Schau har dårlig råd.

Boka er veldig tynn og lettlest, men likte refleksjonene Schau gjør om seg selv som er vittige og litt tragikomisk, og ensomhet er jo et viktig tema som ikke bør dø ut. Jeg ble ikke like begeistret for boka som mange andre ble for en del år siden, men jeg likte den. Det vr også interessant å se en annen side av Schau.

The Good House av Tananarive Due leste jeg ut natt til søndag siden jeg hadde få sider igjen, og har lest den i noen uker. Handling og mening sparer jeg til anmeldelse siden jeg har skrevet en del om den allerede.

De siste dagene har jeg lest Langsom ild av Paula Hawkins og liker den noen hakk bedre enn Piken på toget som jeg leste for mange år siden. Den er om Miriam som bor i en husbåt og oppdager et lik i husbåten ved siden av seg. Hun undersøkte fordi døra til nabobåten har stått åpen lenge på rare tider. En annen jente er blitt observert av noen andre og hun skal ha hatt blod på seg. En psykologisk thriller fortalt fra forskjellige vinkler og liker at karaktererne er noe sære. Er spent på fortsettelsen.

I natt begynte jeg å lese Den sorte bruden av Anne Elvedal som er paranormal grøsser trilogi. Dette er den andre boka. Jeg leste Dødens spill tidligere i år og likte den godt, og siden tredje boka ble utgitt i år, er det fint å få med seg hele trilogien uten at pausene mellom hver bok blir for lange.

Hva boka er handler om er for tidlig å si. Foretrekker å lese minst hundre sider før jeg føler meg kjent med en bok, så venter til da. Liker å være på den trygge siden.

Aftentid og morgengry av Ken Follett ble noe nedprioritert i forrige uke, men skal prøve å ta det opp igjen. Denne sparer jeg handling og mening om til anmeldelsen da dette er en bok på over sju hundre sider og det blir noe masete å nevne hva den er om hver uke, for denne kommer til å ta litt tid å fullføre på grunn av størrelsen.

Sommer i Sandøsund
er også en stor bok, men har lettere innhold. Det er en feelgood om tette vennskap og kanskje noe romantikk. Men liker stemningen i boka, at man stiller opp for hverandre, og hverdagsproblemer oppstår. Er ikke så godt kjent med karakterene ennå, men det går seg vel til.

Køen av Vladimir Sorokin kommer jeg ikke til å si så mye om før jeg og en annen bokblogger skriver anmeldelse om den når den tid kommer. Vi begynte å lese den i forrige uke og den er litt kortere enn de andre bøkene vi har lest i det siste. Vi har lest mange bøker i en del år nå. Vi har ingen tidsfrist til å bli ferdig med boka, men setter av dato til å skrive om den heller etter at vi har lest ferdig boka. Synes det er en grei løsning.

De neste bøkene på skal leselista er: Den som frykter snøen av H.S. Palladino. En thriller som jeg har vært noe nysgjerrig på i noen måneder nå. Og jeg skal også hive meg over en horror som ble utgitt mars i år, og det er Shadow Flicker av Gregory Bastianelli. Ukjent bok og forfatter, men det gjør det hele mer spennende.

Denne uka har jeg som mål å bli ferdig med både Langsom ild og Den sorte bruden da begge er noe korte, og komme et godt stykke i de andre bøkene, samt prioritere tid på boka til Ken Follett. Så blir ikke arbeidsledig denne uka, heller.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar