29. juli 2022

Helgelektyre(550)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Good House av Tananarive Due, Summer Nights av Hanna Karlzon, Skumringstimen av Maria Trolle og Colourmorphia av Kerby Rosanes,  er fra egen boksamling 


 
En konges ætt - Tonny Gulløv

The Good House - Tananarive Due

Metusalem-posjektet - Tom Egeland

 

I går leste jeg ut denne:

 

 
Blodskam - Per Becker
 

En debutkrim som ble utgitt i fjor. Det er synd å si det, men har lest bedre debutbøker. Likte temaene og karakterene, men gikk ikke helt overens med handlingen.

Handlingen foregår i Kristiansand og der er det en del homofobi (i bokversjonen i hvert fall). Mange tør ikke komme ut av skapet av den grunn. En av dem er Joar Kaspersen som er pastor. Grunnen er foreldrene hans som er strikte på ting, derfor skjuler han at han er homofil. Han er god venn med søsteren Katrine som vet hans sanne jeg. Hun er frilansjournalist og jobber i barnehage siden frilanslivet er hardt. Hun har også gitt ut en bok. Hun opplever noe traumatisk som forandrer henne som menneske. I tillegg er hennes ekskjæreste Stein Fjell med broren og en kamerat av ham på et oppdrag som ikke kan bli avlørt.

Høres kanskje som en spredt handling, på en måte er det også, men boka tar for seg temaer som homofobi, hiv og redselen for å vise hvem man er. 

I begynnelsen føltes det mer ut som en roman da politifolk ikke blir introdusert før langt etter hundre sider. En helt grei krimbok, men det bli for mye røverhistorie når det gjaldt å flykte fra politiet delen.

Om natta leser jeg horror boka The Good House av Tananarive Due og den ble utgitt i 2003. Det er en stor bok på over fire hundre sider. Fonten er noe liten, Det har ikke skjedd mye hittil fordi forfatteren tar seg god tid til at jeg som leser får god innblikk i karakterene, omgivelsene og stemning. Noe jeg setter pris på.

Den er om Angela Toussaint. Hun jobber og hun er i tvil om et hus. Hun vokste opp i huset med sin bestemor og sin ustabile mor. Blant lokale kjenner de til huset som "The Good House". For to år siden skjedde det en familietragedie under en 4.juli feiring og nå drar Angela dit for å vurdere om hun skal selge huset eller ikke. Mens hun er der blir hun rammet av mørke krefter eller noe i den duren. Jeg er ikke sikker for har ikke kommet så langt, og jeg vil vite så lite om en bok som mulig før jeg leser den selv.

I morgen skal jeg begynne på en ny bok som ble utgitt for ikke lenge siden, og det er Metusalem-prosjektet av Tom Egeland. Jeg har ikke lest alle bøkene om Bjørn Beltø, men er noen. De jeg har lest er: Codex, Lasaruseffekten, Djevelmasken og Den 13. disippel. Den jeg liker best av disse er Djevelmasken

Hva den nye boka om Bjørn Beltø handler om vet jeg ikke. Jeg har ikke en gang lest baksideteksten, og det er gjort med vilje. Som sagt, jeg vil vite lite som mulig om en bok på forhånd.

I noen uker har jeg lest En konges ætt av Tonny Gulløv, den vil ta noe tid siden den er på over seks hundre sider. Det er andre bok i Tusenårsriket serien og denne vikingsagaen bør helst leses i kronologisk rekkefølge. Liker å lese om Ulv og trellen Yme igjen. Yme er Ulvs trell, men liker at avstanden mellom dem ikke er stor av den grunn og at de er mer kamerater. Hva den handler og mening spares til anmeldelse siden det er en oppfølger, og at denne vil ta meg noen uker før den er lest ferdig. Orker ikke gjentakelser uke etter uke.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

(Et motiv jeg er ferdig med)

 Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna KarlzonMotivene er fra denne boka:

 
Skumringstimen - Maria Trolle


Motivet er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
Litt forsinket med helgelektyre innlegg denne gang pga tekniske problemer. Jeg og det tekniske går jo så godt overens ... 😈 
 
God helg.
 
Ukas låt: Boxes - Goo Goo Dolls


2 kommentarer:

 1. Jeg satt helt henført og tittet på fargeleggingskunsten din, nydelige bilder Ina. Hva gjør du når du bommer på streken? går over til neste, eller kan det fixes? alt er jo perfekt, men hånden må jo glippe av og til :)
  Av de tre bøkene du leser i helgen er det bare Tom Egeland som er kjent for meg. Jeg leste ham før, men han er en av de "gode gamle" som jeg har gått lei, så denne skal jeg ikke lese.
  Håper du har en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine. Fargelegging er fascinerende på mange måter, synes jeg.
   Bommer mye for har spasmer i høyrehånda pga sykdom, og jeg er høyrehendt, så det blir en del feil når man fargelegger. Men prøver da å ikke fargelegge for hardt og har viskelær lett tilgjengelig, så den blir en del brukt. =) Tror de fleste bommer en eller annen gang når de fargelegger, for i fargeleggingsbøker for voksne er det mange små detaljer, så man må kvesse blyantene ofte. =) Har fargelagt siden 2015 og har ikke gått lei ennå.

   Jeg leser mange forfattere som jeg ikke har lest noe av tidligere, og derfor er det kjekt med en av de "gode gamle" forfatterne som man alltid vender tilbake til for å lese noe som er kjent også. Liker å utforske og samtidig ha det trygge i bokverdenen. Ja, takk begge deler.

   Takk, i lige måde Tine, og velkommen hjem igjen etter ferieturen. Ser ut til at den var bra. =)

   Slett