25. juli 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
I gode og onde dager av Kimberly McCreight og The Good House av Tananarive Due,  er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Dr. Gisleson og hans pasienter - Torgrim Sørnes

Antall leste sider:

692 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 I gode og onde dager - Kimblery McCreight
🖉 Paradisbyen - Zoë Beck

Bøker som leses nå:

🕮 En konges ætt - Tonny Gulløv
🕮 The Good House - Tananarive Due
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 Blodskam - Per Becker
🕮 Win - Harlan Coben

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Langsom ild - Paula Hawkins
⃞   Den sorte bruden - Anne Elvedal

Ikke mye ble lest i forrige uke, men noe. Hadde som mål å bli ferdig med Dr. Gisleson og hans pasienter av Sørnes, Blodskam av Becker og Win av Coben. Ble bare ferdig med Dr. Gisleson og hans pasienter. Har hatt dårlig leselyst i hele juli og har bare lest tre bøker så langt i denne måneden. Må ha mange 24 timers maraton økte i lesing i denne uka, for å ha noe å oppsummere i slutten av måneden ...

Bedre lykke denne uka ... I hele juli har det føltes ut som om man bare leser og leser, og ikke blir ferdig med en eneste bok. Så håper på en sterkere avslutning av juli

Natt til søndag leste jeg ut Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes. Den er ikke bare om Dr. Gisleson, eller Jon Gisleson som han heter. Den er også om hvordan sykdom var før i tiden, hvordan det utviklet seg og hva de gjorde med forskjellige sykdommer  da, og forskjellige levekår. Dr. Gisleson var kjent for å være en fylkeslege som ikke fikk til svært mye og som ofte havnet i konflikter.

Interessant bok med bruk av kilde fra kirkebøker og diverse dokumenter. Men noe rotete og hadde vært mer spennende hvis jeg var fra Buskerud området selv, men det er jeg ikke. Likte å lese om sykdomhistorie og enkelte episoder om Gisleson. Likte Bøddel av samme forfatter bedre.

Leste en god del videre i Blodskam av Per Becker som er en helt grei debutkrim, men er ikke helt revet med. Den tar for seg sensitive temaer og handlingen er fra 1996, da folk visste svært lite om det ene temaet og at homofile følte at de ikke fikk være seg selv i enkelte samfunn.

Den er om Katrine som er frilansjournalist og har nettopp utgitt sin første bok i en alder av 23 år. Ved siden av jobber hun i barnehage siden frilansyrket er ganske hardt. Hennes nesten kjæreste eller hva man skal kalle det, Stein er med broren og en venn av broren med på et ran. Blir de avslørt? Samtidig gjør broren til Stein noe utilgivelig mot Katrine.

Det er en krimbok, men det føles ut som mer som en roman siden politiet ikke dukker opp før langt etter hundre sider. Savner også mer spenning og intensitet, selv om tematikken er interessant.

Jeg skal også lese videre i Win av Harlan Coben. Det er første bok i en serie og Win er en fargerik personlighet. Han skryter og er ikke redd for det. Vet at det ikke er en karakter for alle, men synes han er litt forfriskende å lese om, litt morsom. For mange år siden ble hans søskenbarn Patricia kidnappet og etter fem måneder klarte hun å flykte fra en hytte i skogen. I nåtiden blir Win fraktet til en takleiligheten til en død fyr, fordi et berømt maleri som tilhørte familie hans var blitt stjålet og funnet i den dødes leilighet. I samme leilighet er et også blitt funnet en koffert me Wins initialer på, en koffert som forsvant for mange år siden. Win er ganske sikker på at den døde er en av Patricias kidnappere, og for å renvaske seg selv siden en koffert av ham er funnet i en død manns leilighet, begynner Win å gjøre sine egne undersøkelser. Mannen som er død skal også ha medvirket noe som skjedde på 70-tallet.

Ikke en bok for alle da mange kan bli provosert av Wins væremåte, men jeg synes det er artig og er spent på fortsettelsen. Denne Win minner meg om en slags blanding av Bruce Wayne (Batman) og Patrick Bateman (American Psycho). En herlig og rar sammenblanding.

Jeg har også lest videre i mursteinene En konges ætt av Tonny Gulløv og Aldri av Ken Follett, og jeg kjeder meg ikke. De neste bøkene på leselista, er: Langosm ild av Paula Hawkins og Den sorte bruden av Anne Elvedal. Leste Piken på toget av Hawkins for mange år siden, som jeg ikke likte, men liker å gi forfattere flere sjanser. Og Den sorte bruden er bok nummer to i Dødens spill trilogien. Leste den første boka, Dødens spill i april, og likte den veldig godt. Det er paranormal grøss for ungdom. Så er spent på fortsettelsen, og håper å få med meg hele trilogien i år.

Sier ikke noe om The Good House av Tananarive Due i dette innlegget, for har ikke lest mange sider og liker å bli bedre kjent med bøkene først. Det er horror som ble utgitt i 2003. Håper bare at leselysten kommer tilbake slik at det blir mer flyt igjen.

Ellers er jeg glad for at gårsdagen er over for surt at "hele" Norge var på Rammstein konsert og ikke jeg.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar