29. april 2022

Helgelektyre(436)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, En verden av verdener av Kerby Rosanes, Summer Nights av Hanna Karlzon, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Magiske eventyr av Johanna Basford,  fra egen boksamling




















Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen

En nasjon i sjakk - Johan Høst

The Book of Accidents - Chuck Wendig

 

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 
Den siste dagen  - John Grisham

Det tok meg "bare" tjueen netter å fullføre denne, og jeg likte den også. Den er veldig macho, så tror ikke det er en thriller for alle. 

Boka er stemplet som en thriller, men den kan også leses som en roman. Det er ikke en thriller med tempo, men heller en historisk thriller. 

Den er om Pete Banning som er en kul fyr, synes nå jeg da ... Han gjør noe som ryster hans egen familie og resten av samfunnet. Ingen av dem visste noe på forhånd, og etter at han er blitt arrestert, nekter han å si til noen om hvorfor han gjorde det han gjorde. Grunnen til at det sjokkerer de fleste, er at han er en høyt respektert krigsveteran og bonde. En mann mange ser opp til. Man blir nysgjerrig på om man i det hele tatt får vite hvorfor han valgte å gjøre det som sjokkerte en hel samfunn, og han står i fare for å bli henrettet. Handlingen er lagt til i etterkrigstiden og under krigen. Det hopper litt frem og tilbake i tid, så man får en stor dose historie, noe jeg likte best å lese om. Min første bok av Grisham, og definitivt ikke den siste.

I et par uker har jeg lest Kveleren av Kim Faber og Janni Pedersen, og jeg kjeder meg ikke. Har bare hatt litt dårlig leselyst, men begynner å ta seg opp igjen. Liker denne bedre enn Satans sommer. Saken er mer interessant og jeg har fremdeles sansen for Juncker. Han ser humoren i det meste, er ganske sta.

Han er gjennom noen alvorlige ting. Han er i ferd med å skille seg fra Charlotte og han er nettopp operert på grunn av prostatakreft. Men han trenger å jobbe. For han vil ikke sitte hjemme med mørke tanker. En nynazist er blitt knivdrept, og ikke lenge etter er en kvinne funnet drept i et buskas ikke langt unna hvor syklister og fotgjengere ferdes. Da enda et lik med samme kjennetegn dukker opp, får Juncker mye å bryne seg på. 

Synes både jobbsaken og privatlivet til Juncker er spennende, og er glad for at jeg ga ekteparet Faber og Pedersen en sjanse til.

I natt begynte jeg på en norsk krimbok, og det er: En nasjon i sjakk av Johan Høst. Jeg liker sjakkturnerninger på Tv. Noe jeg har fulgt med på siden 2013, men spørs om det er like spennende i bokformat? Foreløpig vet jeg ikke så mye om den, og liker å gå blindt i bøker. Synes ofte at baksidetekster er lange og overforklarende. Sier mer om den når jeg har blitt bedre kjent med boka.

Jeg har ikke lest videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig. Jeg liker den, så det har ikke noe med det å gjøre. Har jo hatt dårlig leselyst og har av den grunn ikke vært flink til å rotere litt på bøkene. Dermed har den blitt litt nedprioritert, men skal ta igjen litt i helga.

Den er om en familie på tre som overtar et hus etter Nates far. Nate og faren har ikke akkurat vært bestevenner. Huset ligger et rolig sted og de håper på en ny og god start sammen. Deres sønn har en evne til å se og forestille seg andres smerte, noe som går innpå ham, noe som må være slitsomt for en tenåringsgutt. Men var det å overta dette huset, den beste beslutningen for disse tre?

Dette er bare en del av boka fordi den består av flere aspekter, og har sansen for både fortellerstemningen og stemningen så langt.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivet er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon



Motivene er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 

Motivet er fra denne boka:
 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)


Motivet er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Hell - Disturbed

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar