8. april 2022

Helgelektyre(433)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
En verden av verdener av Kerby Rosanes, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling
  


 
Paradis - Frøydis Lilledalen

Den siste dagen - John Grisham

Dødens spill - Anne Elvedal

 

Natt til tirsdag leste jeg denne:

Åtte perfekte mord - Peter Swanson

En liten flis av en bok, som jeg likevel brukte over en uke på å lese ut ... Det er min tredje bok av Swanson og føler at bøkene hans er enten eller med. Jeg likte den ikke bedre enn Her Every Fear, men jeg likte den et hakk bedre enn Dødelig bekjentskap. Så leser gjerne mer av ham.

Det er en fin bok for oss som liker litteratur i litteratur, eller hva man skal kalle det. Den er også fin for oss som liker krim og bokhandler, for boka er mye om akkurat det. 

Man møter Malcolm Kershaw som har jobbet i mange år i en bokhandel sammen med noen andre. Han er også enkemann. Hans kone døde i en bilulykke for fem år siden. Nå har han en katt og bøker som selskap. Han er også en av dem som klarer å lese ut bøkene i løpet av en kveld/natt. For mange år siden skrev han et innlegg gjennom bokhandelens blogg. Han blir oppriktig overasket da han blir oppsøkt av Gwen som er FBI agent. Hun har en mulig mistanke om at noen bruker innlegget hans i et prosjekt i virkeligheten. Innlegget han skrev er "Åtte perfekte mord" hvor han snakker om bøker som inneholder unike mord. Hun tror noen er inspirert av hans liste for å utføre disse mordene i virkeligheten. Enten er denne personen besatt av krim, ellers så har denne personen noe i mot Malcolm. Hvem og eventuelt hvorfor? Sammen leser de bøkene fra lista om igjen, i håp om  å bli klokere.

Men hvor god tid har dem?

Det er ikke en bok med fart og spenning, her var det diskusjonene om bøkene som var interessante. Litt lettvint å finne ut personen bak. Det avslørte jeg gjennom en diskusjon, men med hvem i boka, avslører jeg selvfølgelig ikke.

I begynnelsen av april begynte jeg å lese krimboka Paradis av Frøydis Lilledalen som ble utgitt i fjor. Føler den er litt slow. Krever ikke action og spenning på hver side, men denne blir noe vel hverdagslig. Det blir for mye om dyreplageri og altfor mye familiedrama. Familiedrama har jeg i hvert fall ingen interesse å lese om, ikke i krimbøker.

Den er om førstebetjent Jonas Bø som vil ha Petra Hassel med på laget som er psykolog, da to eldre menn er blitt funnet døde. Ikke nok med det. De er smurt inn med hundebæsj.

Ikke noe spesielt så langt, og for mye familiedrama for min del. Skal selvfølgelig lese resten av boka. Det kan jo ta seg opp, men tror ikke det er min type krimbok.

Som i forrige helg, leser jeg videre i Dødens spill av Anne Elvedal som er paranormal grøss for ungdom på trøndersk jord. Det er også første bok i en trilogi. Jeg liker den godt bortsett fra instalove biten som har blitt veldig standard i ungdomslitteratur, men liker det andre i bokam og de fleste av karakterene.

Den er om å miste en av sine nærmeste, døden og hvordan komme seg videre med savnet. Rebekka er ferdig med ungdomsskolen og samme sommer mister hun faren sin i en grusom ulykke. Hun har bare moren sin igjen og de sliter veldig begge to på hver deres måte, så deres forhold er berg og dalbane aktig. Faren hennes drev Låven, et verksted for vanskeligstilte ungdom. Da Rebekka undersøker arbeidsplassen hans, kommer hun over et ouijabrett da hun snoker på kontoret hans. Hun, søskenbarnet Iselin og enda en person, bestemmer seg for å prøve det. 

Etter det skjer det merkelige ting omkring Rebekka, og hun vet ikke hva det er faren hennes prøver å fortelle henne, hvis det er faren hennes som skaper rabalderet, da. Hennes største ønske er å gjøre et siste ønske for ham og deretter la ham hvile i fred, men tiden er knapp. Hvis det ikke er noen andre som kommuniserer med henne fra "den andre siden".

Det har ikke vært så mye grøss hittil, men handlingen er god og liker fortellerstemmen. Den er tøff, også måten Rebekka tenker på.

Natt til onsdag begynte jeg å lese Den siste dagen av John Grisham, men den venter jeg med å fortelle noe om, for foretrekker å ha lest minst 100 sider for å bli bedre kjent med boka, før jeg gjenforteller hva den er om, og hvor godt jeg liker den. Men kan røpe at jeg liker tonen. Den er noe hardbarket og boka er heldigvis ikke så tørr som den først virket.

Blir nok ferdig med Dødens spill i helga siden det bare er få sider igjen, og kanskje Paradis, men fortsetter jeg med den i neste uke, er det heller ingen krise. Den siste dagen er på nesten fem hundre sider og den trenger jeg en del tid på. 😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



  

 
Motivene er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
 

Motivet er fra denne boka.


 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 


Motivene er fra denne boka:

 
Secret Garden - Johanna Basford
 
Beklager at noen av bildene er skjeve/uklare, men er ingen fotograf.😈
 
God helg.
 
Ukas låt: For the River - Nickelback

7 kommentarer:

  1. Tre spennende bøker, (selv om Paradis egentlig ikke er så spennende forsto jeg) Har ikke tenkt over dette med påskekrim, siden jeg leser krim hele året, ser ut som jeg går glipp av det i år, siden jeg skal kjempe meg gjennom to bøker som det foreløpig går ganske trått med.
    Ønsker deg en fin helg Ina!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, gleder meg til å bli ferdig med Paradis for å begynne med en annen bok, for den er dessverre lite fengende. Det blir for mye familiedrama om barnestell, utromistanker, og slike ting. Synes ikke det er så spennende. :/

      Glemmer alltid at påska er rett rundt hjørnet selv om det er kyllinger overalt. Håper på å begynne på Kveleren til påska, og jeg skal også lese De dødes tjern som er en fast tradisjon. =)

      Bøker som går trått, er jo ikke gøy. =)

      Tusen takk og det samme til deg. Her har det blitt kaldere.

      Slett
  2. Barnestell og familiedrama liker jeg dårlig i krim, men har hørt av noen at Paradis er en god debut, så jeg skal lese den. Ligger og venter hjemme. Blir den kjedelig så lover jeg å legge den fra meg, det finnes så mye annet å lese.
    Swanson har jeg minst en ulest bok av.
    Ønsker deg en fin lesehelg Ina:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Morsomt å se Tarot fargelegging:)

      Slett
    2. Ja, barnestell, familiedrama og amming og slikt er ikke det jeg vil lese om selv om det er sånn for folk flest. Ja, Paradis er en debutkrim som ble utgitt i fjor, men har ikke helt sansen for handlingen eller språket. Har lest bedre debutbøker. Er spent på hvordan du vil like den og hvis du liker den bedre enn meg, er det helt toppers. =)

      Morsomt med tarotfargelegging som konsept. På hver venstre side står det hva hvert enkelt kort står for og hva det betyr, så man får en innføring i tarotlesing mens man fargelegger. =)

      Tusen takk og i lige måde. God påske hvis vi ikke snakkes før. =)

      Slett
  3. Åtte perfekte mord høres ut som en ok bok, den noterer jeg meg, siden den virker litt annerledes enn tradisjonell krim.

    Flott fargelegging :))

    SvarSlett
    Svar
    1. Det stemmer. I Åtte perfekte mord bruker de en litt annen måte å undersøke saken på, enn det de vanligvis gjør i krimbøker, som var forfriskende å lese. Det var også interessant med krimbøker diskusjoner. Tror du vil like den.

      Takk. Holder på. =)

      Slett