28. februar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bite av Richard Laymon, The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, The Whistling av Rebecca Netley og Near the Bone av Christina Henry, er fra egen boksamling
 

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Størst av alt: Om kjærlighetens natur - Lone Frank
Bite - Richard Laymon
Crux - Sven G. Simonsen

Antall leste sider:

821 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Størst av alt: Om kjærlighetens natur - Lone Frank
🖉 Bite - Richard Laymon

Bøker som leses nå:

🕮 The Thirteenth Tale - Diane Setterfield
🕮 The Whistling - Rebecca Netley
🕮 Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Jenta under isen - Max Seeck
⃞   Near the Bone - Christina Henry

Tre bøker ble lest i forrige uke. Begynte ikke på alle samme uke, altså. Det ble en sakprosa/selvutviklingsbok, en horror og en krim.

Lørdag leste jeg ut Størst av alt: Om kjærlighetens natur av Lone Frank. Ikke min type sjanger eller tema. Men ville lese noe helt ulikt meg selv til en forandring. Den er om forskningsjournalist Lone Frank som bruker seg selv en del i boka for å utforske hvor mye kjærlighet har betydd for henne. Det er noe hun ønsker å sette perspektiv på etter at hennes kjæreste døde etter tretten år sammen. Hun forteller en del om hennes bakgrunn, familieliv, tidligere kjærester og hun snakker med forskjellige psykologer om forskjellige emner. Hun drar også frem forskjellige eksperiementer som ble gjort for en del år siden.

Ikke helt boka for meg. Noen interessante temaer, men boka ble noe skravlete og syntes kanskje den ble for subjektiv?

Anmeldelsen kan leses her.

Natt til søndag rundt halv fire leste jeg ut Bite av Richard Laymon. Enda en bok jeg ble skuffet over til tross for at jeg liker bøkene hans. Men dette er nok den svakeste jeg har lest av ham så langt. Det er en vampyrbok, men det var lite vampyrinnhold. Var nok muligens derfor jeg ble skuffet, men samtidig har jeg ingen forventninger, for det hjelper ikke.

Bite er om ekskjærestene Cat og Sam som ikke har sett hverandre på ti år. Hun dukker opp en kveld hjemme hos ham og trenger hans hjelp. Sam vet ikke helt hva han skal tro, når hun nevner vampyr og at hun har blitt plaget av denne vampyren i ett år. Hun søker Sams hjelp i håp om at han tror henne, slik at de kan sette opp en felle, men vil det fungere?

Sam blir med hjem til henne, men kvelden blir alt annet enn enkel og det blir det ene problemet etter det andre. Noe som bidrar til en road trip. Det blir ikke enklere da de møter en mann som har sine egne planer ... De frykter en helvetes natt.

Selv om dette er den svakeste boka av Laymon, var den underholdende, men det ble vel mye road trip og veldig lite vampyr.

Anmeldelsen kan leses her.

I går ettermiddag leste jeg ut Crux av Sven G. Simonsen. En krimbok som ble utgitt tidligere i år, så den er fremdeles ganske fersk. Som i forrige bok, Risiko, møter man igjen Liv Eriksson. Man trenger ikke å lese forrige bok først, for Crux kan fint leses som frittstående, men man får vite mer om en dødsulykke som rammet Livs kjæreste i forrige bok. Det nevnes også i denne boka, men ikke like grundig.

Denne gang handler det om en politiker som blir brutalt overfalt. Noen tror det er terror, men er det det? Liv Eriksson får vite gjennom en samtale på politihuset at Dawit, en ung mann hun har hatt en del ansvar for i det siste, har rotet seg inn i en gjeng som han burde ikke være i. Gjenglederen Yonas er kjent for å være karismatisk og overtalende, men også farlig. Dawit hører ikke til der, og Liv må gjøre alt hun kan for å få ham ut av knipa før det blir verre. Samtidig får hun tips om hva politikeren som ble utsatt for en ulykke, har drevet på med oppjennom årene. Som vanlig klarer ikke Liv å holde seg unna og hun legger på en stor utenlandsreise for å undersøke ting nærmere. Blir hverdagen hennes noen gang normal?

Spennende krim med mye tempo, men kanskje en noe enkel og utroverdig slutt? Likevel en bra bok som er verdt å sjekke.

I de siste dagene av februar tenkte jeg å bli ferdig med Størst av alt, Bite og Ravnene. Jeg ble bare ferdig med to av dem. Ravnene må jeg lese videre i fordi den engasjerer ikke så veldig. Sliter litt med språket for det er noe barnslig til å være en ungdomsbok.

Den er om to jenter på college og det er rekrutteringsfest. Det er ekslusivt å være med i en studentforening og nye medlemer søkmes. Scarlett drømer om å bli leder av studentforeningen. Mens Vivian, møter opp på rekrutteringsfesten for å se hva som skjer, men har ikke de store målene. Hun begynte på college mest for å komme seg unna moren sin som er opptatt av tarotkort.

Har som mål å bli ferdig med boka denne uka, men det går dessverre tregt. Minner meg litt om disse fantasybøkene for ungdom som var populære for ti-tolv år siden.

De andre bøkene jeg leser er en gotisk suspense og en horror. The Thirteenth Tale av Diane Setterfield ble utgitt i 2006 og The Whistling av Rebecca Netley ble utgitt i fjor. Hva de handler om og mening venter jeg med til senere, siden jeg har lest bare noen få sider, og foretrekker å bli bedre kjent med dem før jeg skriver om bøkene jeg leser i. Det samme gjelder Jenta under isen av Max Seeck og Near the Bone av Christina Henry som er de neste bøkene på leselista. Max Seeck har jeg lest en bok av i fjor og det var Heksejakt, som jeg likte godt. Christina Henry har jeg ikke lest av noe før, bare merket meg navnet. Men Near the Bone fristet.

Ser ut til å bli en mørk leseuke, men det gjør ikke meg noe.😈

2 kommentarer:

  1. Mørke leseuker er bra :)Og som leser av bloggen sin setter jeg pris på tips til spennende litteratur.
    Spent på hva du synes om Setterfieldboka. Jeg var fan da jeg leste den for lenge siden. Har litt lyst til å lese den på nytt.
    tror ikke jeg fullførte Heksejakten av Serck. Bør jeg avslutte den?

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å høre. Savner å lese noe spennende selv. Husker som ung da man satt som klistret til en bok, og ikke enset noe annet. Det var deilig.
      Aner ikke. Ofte liker jeg ikke bøker som andre liker, og omvendt. Sjeldent man har samme lesesmak som andre, så det kan jeg ikke avgjøre, men jeg likte den, spesielt stemningen. Håper det var til hjelp. =)

      Slett