10. januar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Wild Sargasso Sea av Jean Rhys, Secret Garden er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Heksejakten - Stacey Halls
Alt som ble borte - Julia Phillips

Antall leste sider:

536 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Satans sommer - Kim Faber & Janni Pedersen
🖉 Heksejakten - Stacey Halls

Bøker som leses nå:

🕮 Blod er tykkere enn vann - Espen Skjerven
🕮 Bjørnegap - Liz Hyder
🕮 Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Planlagte bøker denne uka:

⃞   De udødelige - Gareth P. Jones
⃞   En tid for å leve - Jan Kjærstad

Ut i fra titlene som ble anmeldt i forrige uke, skulle man tro jeg drev på med okkultisme, men gjør ikke det, altså. 😈

To bøker ble lest til tross for fraværende leselyst fremdeles. En historisk roman og en thriller ble lest ut. Har fullført bøker av nesten bare kvinnelige forfattere så langt i år, så det er på tide å dra frem noen mannlige. Har ikke noe i mot kvinnelige forfattere og det finnes mange gode bøker av dem også, men har stort sett foretrukket mannlige forfattere. Har en tendenes til å like deres fortellerstemme et hakk bedre.

Natt til lørdag leste jeg ut Heksejakten av Stacey Halls. Det tok litt tid å komme meg gjennom den, men det var vel verdt det. Var ikke så fan av språket som var vel enkelt, men jeg likte historien, stedet og tiden handlingen foregikk i. Er dårlig på å lese historiske romaner, så det var fint å prøve seg igjen, spesielt siden temaet var hekser. Sier ikke mer om den i dette innlegget. Har skrevet om den i flere innlegg om den allerede og anmeldelse, og føler jeg ikke har glemt noe.

I går leste jeg ut Alt som ble borte av Julia Phillips. Det var også en bok som tok meg litt tid å fullføre. Men jeg kjedet meg heller ikke med den. Den er om to søstre som er ute på vandretur som de ofte er mens moren deres er på jobb. Handlingen foregår i Kamtsjatkahalvøya, og et vitne ser de to jentene blir med en voksen mann i en svart Suv. Siden har ingen sett dem. En stor leteaksjon foregår i en lang stund etterpå. Kapitlene er delt opp i måeneder, og i kapitlene blir man kjent med forskjellige kvinnelige skikkelser som ofte nevner saken. Er jentene borte for alltid og vil kvinnene fra denne halvøya føle seg trygge igjen? Boka er stemplet som en thriller, men det føltes mer ut som en roman. Den kan fint leses som begge deler, for denne boka var spennende på mange måter, og hadde en av de mest engasjerende begynnelsene jeg har lest på en stund. Boka hadde fortjent mer oppmerksomhet.

I natt begynte jeg å lese Bjørnegap av Liz Hyder, som er en dystopisk lignende ungdomsbok. Jeg venter til senere med å skrive om den, for har lest bare 41 sider, og ønsker å bli bedre kjent med boka før jeg skriver mer om den. Den egner seg nok best til å lese på dagtid enn om natten. Ikke fordi den er skummel, men språket er spesielt. Hovedkarakteren er i ferd med å lære seg å lese og skrive, og derfor skriver han ordene som de uttales. Litt som Ravispråket hvis noen husker ham? Ravi, artisten, som skrev sangtekster ut i fra hvordan han uttalte dem. Det gjør denne hovedkarakteren også, så derfor trengs det litt ekstra konsentrasjon. Men det er en artig idé og jeg er fascinert.

I det siste har jeg lest Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, som jeg leser med en annen bokblogger. Hun ble ferdig med den i forrige helg, og må vente litt på meg. Har gitt meg frist til helga som kommer, men vi får se. Leser aldri klassikere raskt og nevner ikke noe om den før det er tid for anmeldelse, for klassikere er alltid vrien å forklare. Sliter litt med å komme meg gjennom den for bokcoveret frister ikke så veldig og skriften er meget liten. Egner seg ikke når man har dårlig leselyst.

Senere i kveld eller i morgen er det på tide med litt norsk krim, og det blir Blod er tykkere enn vann av Espen Skjerven, som er oppfølgeren til Slakt. Så det blir kjekt med et gjensyn av Tom Grayston igjen.

Blir det tid til overs, er neste bøkene på leselista, disse: De udødelige av Gareth P. Jones og En tid for å leve av Jan Kjærstad. Har lest noe av begge forfatterne tidligere. Det er bøker jeg ikke rakk å lese i fjor, som jeg tar igjen nå. Januar er en fin tid å ta igjen lesestoff fra året før man ikke rakk å komme til.😈

2 kommentarer:

 1. Litt okkultisme i hverdagen må til ... :)
  Bjørnegap virker spennende. Ravispråk er gøy å lese for jeg må noen ganger lese høyt for å forstå fonetikken.
  Håper du har en bra leseuke

  SvarSlett
  Svar
  1. Andre Bjerké og andre forfattere fra gamle dager skrev ofte om okkultisme i krimbøkene sine. Synes det er et spennende tema.

   Tusen takk og i lige måde. =)

   Slett