20. desember 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Stand av Stephen King, Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, er fra egen boksamling
 
 

   

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Alva og Julenissen - Maren Tjelta Thu
Ulven - Samuel Bjørk

Antall leste sider:

481 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Gutten fra skogen - Harlan Coben
🖉 Ulykke - Gjøran Engen
🖉 Alva og Julenissen - Maren Tjelta Thu

Bøker som leses nå:

🕮 Satans sommer - Kim Faber & Janni Pedersen
🕮 Hjerteknuseren - Anne B. Ragde
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Adventskalenderen - Siri Østli
⃞   Heksejakten - Stacey Halls

Lørdag leste jeg ut Alva og Julenissen av Maren Tjelta Thu. Man kan fint lese den ut på en liten stund eller dele den opp etter dato. Den er om Alva og resten av familien som består av to brødre og foreldre, som er i gang med å markere 1. desember på kalenderen. Det betyr at førjulstiden er i gang, og de har mye å gjøre. De er en familie som liker å være sammen, og opp i alle gjøremålene, vil Alva gjøre noe fint for Julenissen. Hun vil gi ham en gave. Man leser også fra Julenissens perspektiv som gjør slede og alt klar til juleutgavedeling med sine nissekollegaer.

En fin oppgavebok med herlige illustrasjoner.

Natt til søndag ble jeg jeg ferdig med Ulven av Samuel Bjørk. Det er min første bok av ham og gjorde et godt førsteinntrykk. Løsningen på saken var noe lett å gjette seg frem til, men det var en spennende gjeng å bli kjent med, en mørk sak og alltid noe som skjedde.

To elleve år gamle gutter blir funnet døde på et jordet med et dødt dyr mellom seg. Saken minner teamet om en annen sak som skjedde for noen år siden i Sverige. Har det noen sammenheng, og vil den skydige slå til igjen? Boka dreier seg egentlig ikke så mye om saken, men den er mest om Holger Munch, Mia Krüger, og resten av teamet. Man blir kjent med deres personligheter, hvordan de jobber og diverse relasjoner. Mia Krüger er den yngste i teamet og hentet rett fra skolebenken. Hun har en evne til å legge merke til ting raskere enn det andre gjør. Samtidig leter hun Oslos gater etter tvillingssøsteren hennes, Sigrid, som er narkoman.

Mørk krimbok om dystre hendelser og vanskelige relasjoner.

Jeg leser fremdeles Satans sommer av Kim Faber og Janni Pedersen. Den går det litt tregt med, både i handling og lesing. Jeg liker Martin Juncker som har sine menneskelige feil, han også, men handlingen er noe gjentagende og uengasjerende så langt. Martin Juncker bor for tiden alene siden han og hans kone enn så lenge er separerte. En mann blir funnet skutt og drept i en park, og selv om Juncker kjente til den døde, får han likevel godkjennelse til å etterforske saken. Den døde var en advokat, og de advokatene har nok sine fiender ...

Mye tomgang og prat så langt.

I helga leste jeg videre i The Stand og har i skrivende stund 119 sider igjen. Blir ferdig med den i løpet av uka, hvis jeg tar meg sammen. Jeg liker den, men er nok ikke like begeistret som mange andre. Jeg ville lese den for den blir ofte beskrevet som en klassiker av Stephen King fans. Forstår godt hvorfor den er så godt likt, men jeg har andre favoritter av ham.

Sammen emd en annen bokblogger leser jeg Wide Sargasso Sea av Jean Rhys. Det er en kort bok, men halve boka består av introduksjon, som jeg ennå ikke er ferdig med. Så det er en liten tålmodighetstest med den introduksjonsdelen. Men skal komme meg videre i denne uka. Måtte ta en liten pause fra den i helga.

I natt begynte jeg å lese Hjerteknuseren av Anne B. Ragde. Jeg har ikke lest noe av henne siden den første boka i Berlinerpoplene, så det er kanskje på tide? Det er en kort bok på bare 270 sider.

Den er om et anstrengt mor og sønn forhold. Ragnar er hjemmeværende på grunn av arbeidsledighet i alder av 25 år. Faren hans døde i en ulykke da Ragnar var tenåring. Mor og sønn er glade i hverandre, men også fraværende. Ragnar er innom sykehuset for å bli pumpet, og han liker ikke at moren følger ham med ugleblikk. På hyttetur venter man på det verste. Hun ønsker å være alene og kjenne på friheten, mens han er tverr og svarer henne så vidt når hun snakker til ham. Blir mor og sønn forholdet noe bedre?

Ikke så mye handling, men interessant tema og tankeganger.

De neste bøkene på leselista er nok veldig forskjellige. Den første er Adventskalenderen av Siri Østli og Heksejakten av Stacey Halls. Gleder meg mest til Heksejakten for har et noe anstrengt forhold til julebøker. Synes det er lettere å like julebøker for de små enn for oss voksne. Liker ikke at julebøker blir ofte forandret til en slags romantisk komedie.

Usikker på innlegg fremover i disse juletider, men skal nok få frem noen når det er muligheter, for dessverre må man være litt sosial, også. Det eneste jeg gleder meg til jul og som gir meg et lite snev av julestemning er; sjakk. Har fulgt med på sjakk siden 2012, og det har blitt en fast tradisjon. I romjula er det VM i lyn - og hurtigsjakk. Får bare håpe at det ikke blir avlyst en gang til, for det ble det for noen dager siden da et annet land egentlig skulle arrangere det, men så tok Polen over turneringen.😈

4 kommentarer:

 1. Så deilig at du er så opptatt av sjakk at om det kommer turnering på tv, så må lesing og blogging vike :) Jeg er ikke noe julemenneske selv, og selskaper er ikke favoritten, men det går nok denne gangen også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjakk er kanskje sært, men spennnende. Forstår bare grunnreglene, men man lærer noe nytt hver gang jeg ser på. Får lurelese litt når det er oppsummeringer mellom partiene. Skal prøve å få til noen innlegg, men det blir kanskje ikke like mange som ellers i året.

   Godt å høre at flere ikke er julemennesker. Det er ikke jeg heller. Morsom da man selv var barn. Hadde fint overlevd uten jul, for foretrekker hverdagen.

   Krysser fingrene for at vi overlever begge to. =)

   Slett
 2. Har også Adventskalenderen, men leser Et hjerte av gull nå (julebok av Florence McNicoll) og spørs om det holder med den. Får se..
  Litt å gjøre her før jul med gaver, få leiligheten i nogenlunde orden til fare min kommer og andre greier. Styrer ikke noe særlig, men det blir litt ekstra lell. Tipper romjula blir ganske rolig, skal vel på en middag hos eller to hos søstra mi, det er i grunn nok. Må få tid til å lese også.:)
  Ulven vil jeg gjerne lese, liker serien, men har ikke den boka.Hjerteknuseren har jeg lest, likte den ganske bra.
  Ønsker deg en fin uke og god jul når den kommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har Et hjerte av gull i ventebunken, men vet ikke hvor mange julebøker det blir, for leser ikke så innnmari fort. Adventskalenderen fristet mer og håper den er lettlest. =)

   Har igjen noen julegaver og slikt jeg også, men er heldigvis ferdig med det verste. Skal bare i et juleselskap og tilbringe noen kvelder med foreldrene mine. Så blir nok en rolig jul som vanlig. Var mest i juleselskap da jeg var yngre for man måtte være med foreldrene sine. =)

   Det blir litt sosialisering, sjakk og får prøve å smi inn litt lesing. Har fortsatt mange bøker som venter. Og håper du får tilgang til Ulven. Vil gjerne lese mer av Bjørk etter den.

   Tusen takk og i lige måde. God jul!

   Slett