29. november 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Survive the Night av Riley Sager og The Stand av Stephen King, er fra egen boksamling   

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Ingen anger - Tommi Kinnunen 
  Survive the Night - Riley Sager

Antall leste sider:

394 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Ingen anger - Tommi Kinnunen

Bøker som leses nå:

🕮 Ulykke - Gjøran Engen
🕮 Polarsirkelen - Liza Marklund
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Gutten fra skogen - Harlan Coben
⃞   Boksen går - Therese Aasvik

Ikke all verdens ble lest i forrige uke. Ikke på grunn av dårlig leselyst, men heller dårlig konsentrasjon. Alt annet fristet mer, men ble ferdig med to bøker. En roman og en thriller. Har i hvert fall ikke lest så lite siden uke 36.

Natt til tirsdag leste jeg ut Ingen anger av Tommi Kinnunen. Om tyskertøser/kollaboratører som drar ut på lang vandring hjemover etter en uventet vending. De er fem kvinner som blir utfordret av hverandre, seg selv, vær, terreng, lite mat og mye annet, blant annet utholdenheten, for ingen vet hvor langt det tar å gå hjem. Klarte ikke helt å like karakterene, men en god bok og interessant perspektiv.

Anmeldelse kan leses her.

Lørdag leste jeg ut Survive the Night av Riley Sager. Det tok meg nesten to uker å lese den ferdig for den var noe seig til thriller å være. Riley Sager heter egentlig Todd Ritter, og har blitt et ppulært thrillernavn. Noe jeg skjønnner for jeg har lest Final Girls av ham som jeg digget. Har også Lock Every Door i hylla som skal være hans beste, så selv om jeg ikke likte Survive the Night eller The Last Time I Lied, vil jeg lese mer av ham.

Skriver ikke så mye om den nå, siden det har blitt noen innleggg om den allerede, og anmeldelse komemr enten onsdag eller torsdag. Liker ikke at det blir for mange gjentakelser om samme bok. Det blir noe kjedsommelig.

I de siste nettene har jeg lest Polarskikelen av Liza Marklund, som er første bok i en trilogi. Morsomt å lese om 80-tallet som man ikke husker så mye av det selv. Er 83 - modell og husker deler av 80-tallet, men artig å lese om fra det tiåret. Handlingen er fra 1980 og 2019, og synes at delen om 1980 - tallet er mer spennende og fengslende å lese om. Ikke bare på grunn av lesesirkelen som jentene kaller Polarsirkelen, men også mye som skjer i livene deres på godt å vondt. Typiske tenåringsgreier. En av dem blir funnet myrdet nesten førti år senere. Har det vært konflikter innenfor lesesirkelen, eller utenfor?

Er ikke like begeistret for denne som mange andre er, men det er en god bok, og jeg er spent på fortsettelsen.

Ved siden av leser jeg videre i The Stand av Stephen King. Jeg leste ikke i den i forrige uke, for jeg ville bli ferdig med noen bøker først, men skal prioritere den i denne uka. Jeg liker den, men er ikke helt begeistret. Er uansett glad for at jeg har begynt å lese den, siden den regnes som en av hans klassikere. Men liker nok Pet Sematary bedre.

I dag begynte jeg å lese en krimbok som ble utgitt i fjor og det er Ulykke av Gjøran Engen. Side jeg har lest bare 29 sider, er jeg ennå ikke godt nok kjent med boka til å gjenfortelle hva den er om. Liker å bli bedre kjent med bøkene først. Jeg begynte ikke på den i går, for det er ikke bestandig jeg orker å begynne på en ny bok med en gang. Det varierer litt.

De neste bøkene på leselista er Gutten fra skogen av Harlan Coben som ble utgitt ganske tidlig i år, og Boksen går av Therese Åsvik som ble utgitt tidligere i høst. Så det blir litt thriller, roman og krim i denne uka. Litt fint med variasjon av og til, også.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar