6. juli 2021

Prom House av Chelsea Mueller - for mye drama og følelser


     Liam stood at that, and I found my feet right behind him.

    "Dude, not cool." Liam held up a placating hand. "This 

storm is getting bad, and we don't know who is out there. It's

not like we've got city streetlights here. We won't be able to see

who is watching us."


Det er ikke ofte man kommer over bøker man angrer på å ha lest. Prom House er en av dem, og er den dårligste boka jeg har lest så langt i 2021.

En langtekkelig kortbok
Hver gang jeg har lest en bok, prøver jeg å komme på noe positivt og negativt. Finne en slags balanse for å slippe overdrivelser. Men denne slet jeg virkelig med å komme på noe positivt om, fordi det var en bok jeg omtrent kjedet meg i hjel med. 230 seige sider. Brukte ikke mange dager på den på grunn av lett og barnslig språk og korte kapitler, men at en slik dårlig bok ble i det hele tatt utgitt, er for meg en gåte.

Kort fortalt om boka: En vennegjeng på ti personer er invitert til et luksushus som er leid i Jersey Shore og de skal være der hele helga i forbindelse med prom; skoleballet. De lager en helg ut av det hele, bort fra foreldre og gjøre litt som de vil. Tilbringe tid sammen før college. Men idyllen i det flotte huset, varer ikke lenge. Kjæresten til en av dem blir funnet død, og det ser ut som mord. Men da de etter mye om og men og overraskende nok ringer politiet, er liket forduftet og en storm er på vei. Politiet tror dem selvfølgelig ikke når de forteller om liket. Hva er det tryggeste? Å bli i huset eller dra hjem igjen? Er det hele bare en spøk? Er en av dem morderen, eller er det noen utenfra som har sneket seg inn?

Irriterende språk
Av og til liker jeg slike billige konsepter både på film og i bøker, men ikke denne da dette var svært slapt utført, spesielt språket. Greit nok at boka er beregnet for ungdom, men de fortjener bedre språk en dette. Prom House var rar å lese fordi innholdet var typisk ungdom, men språket var på barneskolenivå. Et lite kræsj der og det var underlig å lese. Det virket som om noen hadde sett en lignende film eller lest en lignende bok, og skrevet en slags fanfiction om det for moro skyld. Selv om det ikke var det som var meningen her, men det er dessverre det inntrykket man får.

Denne vennegjengen består av forskjellige par og single. Noen har vært sammen en stund og noen har blitt nettopp sammen. Hovedkarakter Kylie har nettopp blitt sammen med Liam, og det er mye om de to. Beksrivelsen om spenningen de føler for hverandre og  det som hører med, overdøver det som skulle ha vært creepy. Ikke bare mellom de to, men det er mye drama alt i alt til det kjedsommelige. Det ødelegger mye av horrorelementene som skulle ha vært der. Men i stedet blir det overdøvet av usikre tenåringsfølelser og forskjellige dilemmaer. Det er fint at Mueller beskriver at de fleste tenringer kan føle seg usikre om noe en gang i blant og det er ikke bestandig enkelt for alle. Det er bare synd at selve spenningen blir forbigått på grunn av at drama tar såpass mye plass. Til  tross for at karakterene er unge, reagerer de ikke helt realistisk på ting som skjer dem og rundt dem. De virker nesten fraværende.

Noen tror nok at jeg liker all slags horror, men nei, jeg gjør ikke det. Horror er ikke bare horror. Det er mye innen den sjangeren også. Men Prom House er dessverre ikke med på å løfte opp horrorsjangeren. Både ungdom og horrorsjangeren fortjener bedre enn dette. Godt at jeg ikke sparte denne til Halloween.


(Bakpå):

 

A KILLER

AFTER - PARTY ...

 

When Kylie walks into the gorgeous beach house, it's a dream

come true. She still can't believe she talked her parents into

letting her spend the weekend down the shore with her boy-

friend, Liam, after prom. Kylie, Liam and their freinds have

rented the most amazing party house - and it's all theirs. Prom

was awesome, but this is going to be even better.

    Except there's a little problem. A violent storm hits the

beach and the power goes out - with no sign that it's coming

back anytime soon. Roughing it with candles and camping

lanterns isn't the vibe they were going fo, but everyone wants

to make the most of it. Until people start disappearing ...

and turning up dead. Kylie is terrified. Is somebody's prom

date a killer?


Originaltittel: Prom House
Norsk tittel: Ingen norsk utgivelse
Forfatter: Chelsea Mueller
Sjanger:
Horror
Målgruppe: Ungdom
Antall sider:
230
Forlag: Underlined
Norsk forlag: Ingen norsk utgivelse i skrivende stund.
Utgitt: 2021
Min utgave: 2021 (Pocket)
Lest: 28.06. 30.06. 2021
Kilde: Fra min egen boksamling
Plot: 2 Småmorsomt, men som regel tungtrødt og temmelig dødt.
Omslag: 5 Litt klisjéaktig, men noen ganger er det lov. Herlige farger og effekter. Noen av grunnene til at jeg ville lese boka.
Baksidetekst: 3 Usikker på at det er en bok for meg. Det virker litt barnslig, men noen ganger vil man ha uskyldig moro.
Skrivemåte: 1 Lavmål. Er ingen god skribent selv, men det er en forskjell på å skrive blogg og bok. Ungdom fortjener bedre språk i bøker enn dette.
Favorittkarakter: Ingen som skilte seg ut som favoritt.
Persongalleri: 1 Hvor er personlighetene? Det er snakk om ti personer og ingen viser noen særtrekk eller en del av seg selv på noen måte.
Slutten: 1 Kan man kalle det "å himle med øynene slutt"?
Høydepunkt:
Veldig kort bok og lettlest på grunn av svært korte kapitler. Mer komisk enn creepy.
Lavpunkt: Dårlig språk, ingen stemning, man blir ikke godt kjent med karakterene og alt er veldig åpenbart.
Terningkast: 1
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2021

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar