5. juli 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Silent Corner av Dean Koontz, er fra egen boksamling
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Matadorens siste dans - Øistein Borge
Prom House - Chelsea Mueller
Kalifatet - Terje Bjøranger

Antall leste sider:

504 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Legg verden bak deg - Rumaan Alam
🖉 Matadorens siste dans - Øistein Borge

Bøker som leses nå:

🕮 The Silent Corner - Dean Koontz
🕮 En kule i hjertet - Un-su Kim
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Der skogen møter stjernene - Glendy Vanderah
⃞   Vokterne - Svein Gudbrandsen

Tre bøker ble ferdiglest i forrige uke. Begynte selvfølgelig ikke på alle tre den samme uka. Er ikke så snar.

Det var heller ikke helt bøker som fenget eller å fryde seg over. Noen var helt ok og andre mindre heldig. To av bøkene var krim og den ene horror for ungdom.

Natt til tirsdag leste jeg ut Matadorens siste dans av Øistein Borge. Den var helt ok, bare veldig treg og gjennomsiktig. Ville kanskje også ha likt handlingen bedre hvis den var lagt til i England i stedet for Spania. Syntes handlingen i det hele tatt var noe trått og helt vanlig. Sier ikke så mye om handling og mening nå siden jeg allerede har skrevet om den og har ikke så mye mer å tilføye.

Prom House var en gedigen skuffelse. Kanskje den dårligste boka jeg har lest så langt i år. Til tross for at jeg ikke er i målgruppen, leser jeg ofte barnebøker og ungdomsbøker, og det har hendt seg at jeg har virkelig likt dem også. Så jeg bryr meg ikke så veldig mye om målgruppe når jeg leser.

Den er om en gruppe tenåringer, ti stykker for å være presis, som har leid et hus ved stranda i Jersey Shore til anledning for prom, som er skoledans. Selv om skoledans varer bare en kveld, har de leid huset en hel helg for anledningen siden skoledans er en stor greie i USA. Det er et luksushus med fem soverm og flere Tv'er. En helg unna foreldre og hjemmemas. Men idyllen varer ikke lenge. En storm er på vei og en av dem blir funnet død. Er denne personen drept og i så fall, hvem er morderen? Er det en av dem, eller har noen sneket seg inn?

Dette kan virke cheesy og noen ganger er det helt ok å lese cheesy bøker, men dette var vel cheesy, i overkant barnslig. Målgruppen boka er rettet mot er ungdom, men språket var barneskolenivå, veldig barnslig, noe som ga en underlig leseopplevelse. I boka var også ungdommene mer opptatt av den spennende følelsen av å like noen og være i nærheten av dem enn å ringe politi med en gang, og vurdere situsjonen videre. Veldig snål, gjennosmiktig og kjedelig bok til å være horror. Men boka var på bare 230 sider, så heldigvis tok det ikke altfor lang tid å komme seg gjennom den. Ikke meningen å være så negativ, men man kan ikke like alt.

Samme dag som jeg leste ut Prom House, leste jeg også ut Kalifatet av Terje Bjøranger. Det er tredje bok om Charlie Robertsen, og mitt første møte med ham. Selv om jeg ikke har lest de andre to bøkene, gjorde det ikke noe. Charlie og kollegaene hans har en tøff tid i møte etter at en mann blir funnet halshugd på en benk med hodet i fanget. Er det IS som står bak, eller høyreekstremister som er lettpåvirket, som har kommet med et varsel om noe større på gang?

Samtidig møter vi Kim som er tidligere innsatt, som Charlie har litt kontakt med. Kim vet litt om alt og alle. Kan han være til hjelp i denne saken uten å havne i fare? Opp i det hele sliter Charlie mer og mer med helsa, og han lover kollegaene sine å ta kontakt med lege når saken er løs, men er det bare et tomt løfte?

Likte best å lese om Charlie, Kim og kollegaene hans, men brydde meg ikke så mye om saken, noe som er synd siden det er svært aktuelt, og selv om den er lærerik, blir det vel mye uttrykk og begrep å sette seg inn i, og man får ikke helt tak i alle karakterene. Noen blir litt blasse. Men er interessert i å lese Charlie i en annen sak for de siste 150 sidene gikk veldig fort unna.

Jeg har litt over en ukes tid lest i The Silent Corner av Dean Koontz og beklager at jeg er litt treg med noen bøker. Men leser tregere på engelsk og noen av de store bøkene trenger litt tid, men selv har jeg det ikke travelt. Liker ikke å rushe gjennom bøkene. Har aldri gjrot det og kommer aldri til å gjøre det, heller.

The Silent Corner er første bok om Jane Hawk, som er på søken etter sannheten om sin mann som hun savner dypt. Han skal ha tatt selvmord, men noe sier henne at det var ikke selvmord, og som tidligere FBI agent, gjør hun sine egne udnersøkelser som setter henne i fare. Mens hun graver etter spor, oppdager hun at hun ikke er alene og noen virker å være ute etter henne, men hvem og hvorfor?

Noen seige partier her og der og noen få pompøse dialoger, men heldigvis ikke altfor mye av det, og det dreper ikke spenningen. Så liker den godt så langt, selv om den er litt treg innimellom.

De siste nettene har jeg lest En kule i hjertet av Un-su Kim. Den er noe underlig, men også svært underholdende om en leiemorder og snikskytter Reseng, og han har to katter som heter Lampe og Bokstøtte. Han ligger på toppen av et fjell for å skyte en mann som er i hagen med hunden sin. Reseng er avhengig av å skyte noen på rett tidspunkt, når det føles riktig. Kommer han til å gjøre det, og vil han drepe flere?

En noe vrien bok å forklare uten å avsløre noe, derfor det blir noe diffus, men liker den bedre enn jeg trodde jeg ville gjøre.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danilewski og The Stand av Stephen King, som jeg leste videre i helga.

De neste bøkene på leselista er: Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah og Vokterne av Svein Gudbrandsen. Usikker på nr jeg blir ferdig med The Silent Corner og En kule i hjertet, men leser hver dag, altså. Noen dager blir det mange sider, noen dager få sider. Det variere veldig, men jeg leser.

Ellers teller jeg ned dagene til Fotball EM er over. Ikke lenge igjen nå og godt er det.

4 kommentarer:

 1. Jeg har ikke engang fått med meg at det er fotball VM .. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke VM, men EM. Hadde ikke fått det med meg jeg heller, hvis det ikke hadde vært for familien, som har helt andre interesser enn meg, og en av dem er fotball. Selv har jeg alltid hatt fotball langt opp i halsen. =)

   Hyggelig å høre fra deg igjen. =)

   Slett
  2. Hyggelig å bli savnet... Tror ikke det er mer enn en uke siden forrige kommentar :)

   Fotball kan være moro. Helt sant. Men mer en en kamp om gangen er kjedelig. Og best på fotballpub med folk som heier på de samme som meg (Heia Liverpool!)
   Nå mista du all respekt for meg ... ?! :)

   Slett
  3. En uke for meg er et helt år. Tiden går tregere her, si. =)
   Har ikke sett en eneste fotballkamp og kan ikke se det for meg at jeg gjør det når jeg blir eldre heller. To timer med noen som løper frem og tilbake? Nei takk. =)

   Nei da. Jeg har ikke det. Det er lov å ha forskjellige interesser. =)

   Slett