14. juni 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Shape of Darkness av Laura Purcell,  er fra egen boksamling  
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre

Antall leste sider:

573 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Knokkkelstøv - Anders Moe
🖉 Muldvarptrilogien 3: Bare rør - Ragnar Aalbu

Bøker som leses nå:

🕮 Kvinnen som forsvant - Emily Gunnis
🕮 The Shape of Darkness - Laura Purcell
🕮 House of Leaves - Mark Z Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Legg verden bak deg - Rumaan Alam
⃞   Matadorens siste dans - Øistein Borge

Bare en bok ble lest i forrige uke ble lest ferdig i forrige uke, men jeg leser hver dag. Noen bøker trenger mer tid enn forventet. Mne jeg kjeder meg ikke med bøkene jeg har lest i det siste.

Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre ble jeg ferdig med natt til onsdag. Likte den godt og synes det er hennes beste hittil. Synes den hadde mer dybde og spenning. Noe treg start og avslutningen var ikke helt min stil, men ellers en god krimroman med mye driv i. Nevner ikke så mye om den nå, hva den handler om og mening, siden jeg har nevnt det en del ganger tidligere, og en anmeldelse kommer en av de nærmeste dagene.

Natt til torsdag begynte jeg på en ny bok, og det er horrorboka The Shape of Darkness av Laura Purcell. Har ikke kommet så langt i den, siden jeg leser tregere på engelsk. Er ingen fantomleser og liker å bruke tid på bøkene jeg leser. Få med meg mest mulig. Den er om Agnes Darken som har slitt med helsa i en periode, og hun bor sammen med sin mor og nevøen sin. Hun er silhouette artist. En som klipper ut profilen til folk på papir. Et yrke for de som har stødige hender, og det er interessant å lese om et døende yrke. Gammeldagse yrker. Er selv interessert i kunst og uttrykk, så dette er en interessant bok for min del. Men det er ikke bare det boka dreier seg om. Men kundene til Agnes ser ut til å bli funnet døde, muligens myrdet, og det fryktes at kanskje morderen har henne/yrket hennes som mål. Hun kontakter et medium som kanskje kan gi henne svar på hva som skjer, men det burde hun kanskje ikke ha gjort. Gjennom medium kan alt mulig åpnes inn i deres verden, som kanskje ikke burde ha få tilgang. Har ikke kommet til den spennende delen ennå, da dette er saktegående horror, men liker saktegående horror for det gjør det hele mer intens, så er spent på fortsettelsen, og liker de fleste karakterene i boka.

Jeg leser også Kvinnen som forsvant av Emily Gunnis. Prøvde å bli ferdig med den i helga, men det ble jeg ikke, men tror jeg blir ferdig med den i morgen. Den er om familiehemmeligheter og generasjoner. En kvinne som nettopp har født, flykter med barnet fra sykehuset, og det settes i gang en stor etterforskning. Journalisten Iris er halvsøster til denne kvinnen, men har ikke sagt noe om det til sjefen. Hennes jobb står i fare siden han ikke har vært fornøyd med henne i det siste. Også har vi moren Rebecca som nekter å fortelle om hva som skjedde i 1960. Da begge foreldrene deres skal ha dødd på grunn av en familietragedie. Vil Iris finne halvsøsteren sin og få vite hva Rebecca hittil har nektet å fortelle?

Dette er bare en brøkdel av det som skjer i boka, siden handlingen veksler mellom etterkrigstiden og frem til 2014. Men jeg er svak for familiehemmeligheter og ikke spør hvor mange såpeserier jeg ser på. Det er altfor mange. Men det er noe i det. Man blir nysgjerrig. Den samme effekten har denne boka.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. House of Leaves har jeg tatt en pause i den siste uka på grunn av dårlig prioritering, så skal ta det igjen denne uka. Og The Stand har blitt lettere å lese. Den føles ikke like tung lenger. Tror ikke det blir en ny favoritt. Det er og blir Pet Sematary. Den er virkelig mørk og dyster. Selv om The Stand ikke blir noen ny favoritt, er den vel verdt å få med seg.

Jeg rakk dessverre ikke å begynne på Legg verden bak deg av Rumaan Alam i forrige uke. Har sett på den en god stund og aner ikke så mye om den, men regner med at jeg begynner på den i en av de førstkommende dagene. Usikker på om jeg blir ferdig med The Shape of Darkness før uka er over, siden jeg leser tregere på engelsk, og den er litt stor, men hvis jeg blir det, blir neste bok på leselista Matadorens siste dans av Øistein Borge. Har lest en bok av ham tidligere, og det er: Den syvende demonen. Har også Bastarden i samlingen, som jeg aldri fikk med meg, for noen ganger kommer det andre bøker i veien, men skal få den med meg hvis jeg får sansen for Matadorens siste dans.

Flere bøker tror jeg ikke at det blir tid til denne uka, siden bøkene skal leses, også. Kanskje jeg smetter inn en barnebok eller to. For har igjen noen av dem, også, som jeg gjerne vil få med meg. Vi får se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar