26. juni 2020

Helgelektyre(340)

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Way of Kings Part One av Brandon Sanderson, Nøkkelen i låsen av Ruth Ware, Spor i aske av M.R. Hall, Imagimorphia og Geomorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling


Ja, vi elsker - Tove Braathen
Min mørke Vanessa - Kate Elizabeth Russell
The Way of Kings Part One - Brandon Sanderson

Onsdag leste jeg ut denne:

Nøkkelen i låsen - Ruth Ware

Understreker med en gang at jeg er ingen fan av bøkene hennes, men velger de når jeg vil ha noe lett og når jeg vil ha noe "jeg vet hva jeg får" bøker, for hennes bøker er veldig forutsigbare, og denne var ingen unntak. Men noen ganger trenger man slike bøker, hvis man leser andre bøker med tunge temaer ved siden av. Da trenger man noe lettbent å forholde seg til.

Dette er en thriller som fletter inn en liten spøkelseshistorie. Den er om Rowan som er lei av sin nåværende jobb i barnehagen, og samtidig føler hun seg ensom. Hun trenger noe nytt. Ved en tilfeldighet kommer hun over en annonse angående en familie med fire barn som ønsker ny barnepike med diverse kriterier. De ønsker seg en barnepike på lang sikt.

Hun drar på jobbintervju fra London til langt ute i ødemarken i Skottland. Huset er fancy og det meste, i hvert fall den moderne delen av bygget, drives stort sett av en app. Så dette er et par med peiling på teknologi. I begynnelsen av boka får ikke Rowan møte den største jenta av de fire jentene, siden hun går på internatskole. Kommer de til å like henne, og er CV'n hennes sterk nok til å gi henne jobben?

En veldig kjedelig og monoton bok kan man si. Allerede i baksideteksten får man vite at et av barna dør, og hovedpersonen får skylden, men er hun skyldig? Gjennom boka skriver hun og prøver å få tak i advokat, som hun har fått tips om fra de insatte. Vil han svare henne og tro på henne? Hele boka føles som en lang introduksjon og lite handling. Likte noen av de overnaturlige elementene, men alt i alt blir det for svakt og lite engasjerende. Var heller ikke overrasket på slutten.

Samme dag begynte jeg å lese en norsk roman som heter Ja, vi elsker av Tove Braathen. Har lest en bok av henne tidligere, og det er Effekten av måneskinn på nyfallen snø, som jeg likte veldig godt. Den hadde en mystikk i seg som jeg ble glad i. Den besto også av mange spennende karakterer. Ja, vi elsker, er også en karakterdrevet roman, der vi møter tre forskjellige hovedpersonener, fortalt fra deres perspektiv. 

Liker hvordan menneskene blir beskrevet på og virker ekte med sine sårbarheter og deres "enkle" liv. Boka er lettlest og spennende så langt, og er spent på hvordan det vil gå med disse karakterene. De er interessante å lese om.

For ikke lenge siden begynte jeg og en annen bokblogger å lese en bok til sammen, og denne gang er det avansert fantasy.The Way of Kings Part One av Brandon Sanderson, og det er i hvert fall avansert for meg. For det første er det innmari lenge siden jeg har lest fantasy, og jeg forstår det jeg har lest så langt, men har ikke klart helt å sette sammen den verdenen helt, altså helheten i skrivende stund. For det er litt fra alle kanter. Så det tar litt tid å finne å finne ut av alt, men så langt har det vært mye action og noen brutale scener, så det ser ikke så verst ut. Håper jeg finner ut av verdenen og helheten i seg selv etter hvert, for nå oppleves det litt som bruddstykker. Men har merket flere har nevnt at denne boka/serien er noe kompleks, og det har jeg lagt merke til.

I helga skal jeg også lese videre om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson, og har som mål å l ese den ut i juni siden jeg har få sider igjen.

En bok som jeg også leste i forrige helg, er Min mørke Vanessa av Kate Eliabeth Russell, som er en meget spesiell og god roman om kjærlighetsforhold mellom lærer og student, men er det virkelig kjærlighet? Føler han det samme som henne, eller er det bare utnytting? Vi blir kjent med Vanessa som daværende og nåværende person. Hun klarer aldri helt å glemme eller motstå denne læreren, og hun mener de har et helt spesielt bånd. Kommer hun til å beskytte ham til siste slutt da en jente prøver å kontakte henne, og få henne over på sin side, som hevder at hun har opplevd misbruk av samme lærer?

Spennene tema og godt karakterdrevet roman. Er spent på hvordan det hele ender. Synes også at Vanessa er en festlig karakter, for hun har noen merkelige og artige tanker om alt mulig.

Hvis jeg blir ferdig med noen av disse bøkene i helga, blir neste bok Spor i aske av M.R. Hall, som jeg ikke vet så mye om, og det er av en forfatter jeg ikke har lest noe av tidligere.

I det siste har jeg også fargelagt noe; og det er disse:
Motivet er fra denne boka:

Imagimorphia - Kerby Rosanes

Jeg har begynt på dette ved siden av: Geomorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Dead Man's Ballet - Sixx:A.M.2 kommentarer:

 1. Kunsten din er fantastisk fin Ina, lett å se at du har fargelagt mye. Takker for advarsel mot Ware, har vurdert den på lyd, men vet jeg ville hengt meg opp i det som du setter fingeren på. Veldig dumt når forlagene røper viktige vendinger litt ut i boken. Gøy at du koser deg med Ja vi elsker, som du vet så digget jeg den. Ha en strålende helg i varmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i Ruth Ware bøkene vet man hva man får og det er lett å gjette seg til. Det er også synd at i mange baksidetekster har ofte en tendens til å bli for lange og avslørende. Man blir litt småirritert. =)

   Og tusen takk! Fargelegging er gøy. Det tar sin tid, men man er så oppslukt at man merker ikke noe rundt seg. Det er rart.

   Liker Ja, vi elsker veldig godt så langt. Spennende personligheter og en del å kjenne seg igjen i. Liker også at alle karakterene har en viss særhet i seg som Braathen er god på.

   Takk og i lige måde. Håper du ikke smelter bort og får lest en del, til tross for været. =)

   Slett