9. mars 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
Dø av skam av Mark Billingham og The Institute av Stephen King, er fra egen boksamling


  Bøker jeg leste i forrige uke:

Ingen. 

 
Antall leste sider i forrige uke:

  524 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

#frimegfradeg - C. Glaser

Bøker som leses nå:

* Dø av skam - Mark Billingham
* Dukken - Yrsa Sigurðardóttir
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King

Planlagte bøker denne uken:

* Dø av skam - Mark Billingham
* Dukken - Yrsa Sigurðardóttir
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King
* 5 minutters eventyr - Peter Gotthardt
* Slakt - Espen Skjerven

Ingen bøker ble lest ut i forrige uke, for de fleste bøkene jeg leser er noe store. Men jeg er godt i gang med de fleste, som jeg trenger noen dager til på å lese ferdig. Noen ganger føles det ut som man leser og leser uten å komme videre.

Jeg er snart ferdig medDø av skam av Mark Billingham, som jeg har lest i en god stund nå. Ikke fordi den er kjedelig, for det er den ikke. Det tok litt tid å komme seg inn i historien siden det er mange karakterer som er med, og det tok litt tid å vite hvem som er hvem, og bli kjent med dem. Men siden da har jeg endelig funnet flyten og synes boka byr på et interessant konsept om en terapigruppe som har til felles å ha vært avhengig av noe tidligere. Lederen for terapigruppen, Tony, utfordrer dem etter hvert om å fortelle om skam. Vil de åpne seg? En kvinne i gruppa blir funnet drept. Er det noen i gruppa som står bak? Interessant og man blir godt kjent med karakterene på godt og vondt. 

Har også lest en god stund i Dukken av Yrsa Sigurðardóttir som går noe trått. Konseptet virket lovende, i hvert fall i starten gjorde det, det, men føler at tempoet eller spenningen aldri får ordentlig start, så det er noe monotont så langt. Den er om en jente som Huldar er på leting etter, for det er godt mulig at hun er vitne i flere enn en sak. Er det grunnen til at hun er forsvunnet? Det er ikke godt å vite siden hun er en jente som stadig forsvinner og kommer tilbake når det passer seg. Som liten fant hun dukke som hun tok med seg hjem, og siden da har det skjedd mange tragiske ting. Har det noe sammenheng, eller er det tilfeldighet? Dukken er ikke besatt, vel? Liker at den har noen horrorelementer, men boka har vært lite grøsseraktig så langt. Jeg liker krim blandet med grøss, men synes blant annet at André Bjerke håndterte det bedre enn det Yrsa Sigurðardóttir gjør.

Har lest litt over en uke iThe Institute av Stephen King. Har ikke kommet så langt i den, ikke for den er kjedelig, men fordi den har vært nedprioritert. Så skal gi den mer tid i denne uka. Jeg har ikke tenkt å oppsummere så mye om den nå, siden jeg ikke kjenner handlingen godt nok ennå, og det samme med Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Jeg har kommet godt i gang med den og liker den godt, men med tanke på at det er en biografi, er det ikke så mye vits i å oppsummere så mye om den, før anmeldelsen, så det ikke blir altfor mye gjentagelser i forskjellige innlegg. Føler det blir litt masete.

Som sagt ble jeg ikke ferdig med noen bøker i forrige uke, men i denne uka tror jeg at jeg blir ferdig med bådeDø av skam ogDukken, og da skal jeg begynne å lese disse bøkene: 5 minutters eventyr av Peter Gotthardt, og Slakt av Espen Skjerven. Så beklager at lesingen har gått litt tregt i det siste, men sånn er det når man leser i store, og flere bøker samtidig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar