21. januar 2020

Forsvunnet av Kendra Elliot - for mange irritasjonsmomenter


    - Ja, vi ses. Ray skyndte seg mot døren, men kastet et blikk over skulderen. - Gå hjem, Callahan.
    - Jeg skal det. Kom deg ut nå.
    Ray forsvant rundt hjørnet, og Mason pustet tungt ut. Han sank dypere ned i stolen og svingte den rundt mot tavlen. Stolen knirket klagende da han lente seg bakover, knekte på knokene og konsentrete seg om saken igjen.
    Hva faen var det som foregikk?

Det hender seg at man irriterer seg over bøker. Forsvunnet er en av dem.

Når frustrasjonen stiger
Det skjer ikke så ofte, men noen ganger, blir man så frustrert over en bok på grunn av mange faktorer, at man har nesten lyst til å gi opp, men så leser man ferdig likevel, fordi jeg foretrekker å lese ferdig bøkene.

Forsvunnet er første bok i Bone Secrets serien. Det er en serie som består av fem bøker i skrivende stund. Første bok er om tidligere politimann Jack Harper, som nå har tatt over et firma med sin søster. Han er redd for dårlig rykte når rester av et skjelett blir funnet tilfedig i en krypkjeller i et bygg med leiligheter, som firmaet hans eier.

Rettsodontolog Lacy Campbell blir tilkalt for å undersøke restene av liket, og hun får sjokk når hun oppdager at det er en av hennes nærmeste venner som forsvant for elleve år siden. Lacey selv har følt seg skyldig i flere år for at hun ikke klarte å redde henne fra Studineslakteren. Betyr dette funnet at hun selv er i fare?

For mange gjentagende følelser
Jeg har ikke noe i mot krimbøker og andre bøker som har en dose romantikk og følelser i seg, men i denne boka blir alt av det litt voldsomt, og så langdrygt og så forutsigbart, at det nesten gjør vondt. Dette er en bok som vekker så stor frustrasjon at man har nesten lyst til å slenge boka mot veggen (gjorde det ikke), men var veldig fristet til det mange ganger. Ting som irriterte meg ved denne boka, er blant annet disse grunnene: Instalove. Når topersoner møter hverandre, og får følelser for hverandre med en gang. Ikke spesielt troverdig ... Mannen er høy og mørk, og kvinnen er liten og har lyst hår. Hun er også selvfølgelig svært vakker. De prøver å ignorere hverandre, og sine egne følelser, og dette blir gjentatt til det uendelige. Jeg himler ofte med øynene når jeg selv ikke merker det, og tenker det skjedde mange ganger mens jeg leste denne uka.  Andre faktorer som spilte var forutsigbarhet. Det var klisje etter klisje og disse typiske Hollywoodscenene blir for dumt. Nei, det blir for meget av alt.

Forsvunnet består riktignok av bare 383 sider, og med korte kapitler, men likevel var det et slit å lese. Det er heller ikke meningen å være så negativ. Noen bøker går manbare ikke overens med. Jeg prøvde.

(Bakpå):


For elleve år siden ble ni kvinnelige studenter ved Oregon State University drept. Lacey Campbell overlevde bare så vidt, men hennes beste venninne forsvant og ble aldri funnet. Da rettssaken mot den sadistiske seriemorderen begynte, hjalp Lacey til med å få ham dømt.

Etter å ha arbeidet som rettsodontolog i flere år blir Lacey tilkalt til et åsted for å identifisere noen levninger. Hun blir knust da hun oppdager at offeret er hennes venninne fra studietiden.

Den tidligere politimannen Jack Harper blir involvert i saken, og gnistene begynner å fly mellom ham og Lacey. De blir sjokkert da det går opp for dem at vitnene fra rettssaken for elleve år siden blir drept, én etter én. Alt tyder på at det er samme gjerningsmann som den gang. Problemet er bare at han allerede er død … 

"Realistiske karakterer og et nervepirrende plot."
 RT Book Reviews

Originaltittel: Hidden
Norsk tittel: Forsvunnet
Forfatter: Kendra Elliot
Sjanger: krim, romantic suspense
Målgruppe: voksen
Antall sider:
383
Forlag: Montlake Romance
Norsk forlag: Bladkompaniet
Utgitt: 2012
Min utgave: 2019 (Pocket)
Lest: 31.12. 19. - 18.01. 2020
Kilde: fra min egen boksamling
Plot: 1 Det blir for forutsigbart og veldig gjentagende om lengsler og følelser. Noe som er synd for konseptet virket spennende i seg selv.
Tittel: 1 Uoriginalt og enkelt.
Omslag: 2 Hadde vært mer spennende uten ansiktet. Er ikke glad i ansikt(er) på bokomslag, for jeg vil forestille selv hvordan karakterer ser ut. 
Baksidetekst: 3 Det var det som ga meg lyst til å lese boka. Ikke spesielt unikt eller annerledes, men tenkte det ville bli god, gammeldags krim ...
Skrivemåte: 1 Utrolig gjentagende og lite utvikling i historien. Føler heller ikke at karakterene har særlig til dybde. Du har sett mange slike på film.
Favorittkarakter: Alex. Kompisen til Jack Harper. Fåmælt og mystisk. Man vil vite mer om bakgrunnen hans.
Persongalleri: Noen spennende karakterer som Alex, som jeg gjerne ville bli bedre kjent med, for han har et mystisk drag over seg og samtidig virker som en stødig karakter.
Slutten: 1 Typisk, typisk og atter typisk, og det er ikke en avslutning jeg liker.
Høydepunkt: De siste femti sidene er noe småspennende, men det redder ikke resten av boka.
Lavpunkt: Flate karakterer som man har sett mange ganger på film. Klisjé etter klisjé. Urealistisk og kjedelig gjennomført.
Terningkast: 1
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2020

2 kommentarer:

 1. Dårlig bok - men jeg liker at du er aktiv og legger ut innlegg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det får man si. =)

   Takk. Jeg skrev så lite i fjor, og prøver å skrive mer jevnlig i år.

   Slett