19. august 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* To All the Boys I've Loved Before - Jenny Han
 
Antall leste sider i forrige uke:

  417 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Tok meg noen internettfrie dager, igjen. Får håpe det blir flere anmeldelser fremover.

Bøker som leses nå:

* Mørkets gjerninger - Elizabeth George
* The Tommyknockers - Stephen King 

Planlagte bøker denne uken:

* Mørkets gjerninger - Elizabeth George
* The Tommyknockers - Stephen King 
* Du er død - Peter James

Det ble lite skriving i forrige uke også siden jeg tok noen internettfrie dager igjen. Ingen grunn til det. Det er bare noe jeg gjør spontant, for blir fort lei av Internett. Noen ganger vil man bare lese og drive med de andre hobbyene mine. Men skal få til mer skriving fremover. Det går bare litt tregt av og til.

I går ble jeg endelig ferdig med To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han. Synd å si endelig, men det var en veldig tungtrødd bok. Den virker lett å lese, men for meg var det ikke det, fordi den inneholdt mange tørre og forutsigbare partier. Skjønner hvorfor mange liker boka, og selv om det ikke er en sjanger for meg, liker jeg å lese litt annet enn horror og psykologisk thrillere, som er mine sjangre. Så det er ikke på grunn av sjangeren i seg selv at jeg ikke likte boka, men fordi den var veldig forutsigbar, språket kunne ha vært bedre, og det var for mye om søsterforhold, følelser og matlaging. Derfor tok det litt tid å komme seg gjennom den, for klarte ikke helt å leve meg inn i boka siden det ble for forutsigbart, og altfor mye om følelser for min del. Det store sjokket mot slutten, ble ikke noe sjokk, for det er noe man har skjønt veldig tidlig.

Rett etter at jeg leste ut boka av Jenny Han, var dagen fremdeles ung, og jeg begynte å lese Mørkets gjerninger av Elizabeth George. Trodde jeg ville begynne med den i forrige helg, men det tok lengre tid å komme seg gjennom bokaTo All the Boys I've Loved Before. Jeg liker Mørkets gjerninger så langt, spesielt atmosfæren og beskrivelsen av landskapet. Det er også første bok i Lynley og Havers serien. Jeg vet ikke hvor mange bøker det er i den serien, men tror den produseres ennå. Hun ga ut en bok i den serien i fjor. Etter å ha lest litt over 70 sider, ser jeg ikke bort i fra at jeg kommer til å lese flere bøker fra serien. Jeg er ikke spesielt glad i kvinnelige karakterer, fordi de ofte blir bleke, nesten gjennomsiktige, men jeg har sansen for Havers. Hun er spesiell og har tæl.

Som vanlig leser jegThe Tommyknockers av Stephen King, og ting skjer. Det er en stor bok så det tar litt tid før det skjer noe, men jeg kjeder meg ikke, fordi man blir godt kjent med persongalleriet, og den har også noen uhyggelige øyeblikk.

Jeg kommer nok til å bli ferdig med Mørkets gjerninger i løpet av uka, og da blir Du er død av Peter James neste bok på leselisten. Jeg har lest litt Peter James tidligere, og synes det meste han skriver er solid krim. Tittelen ga meg lyst til å lese den, og selv om man blir lei av krim av og til, så føler man savn etter å ta igjen sjangeren litt, for noen ganger kommer det noen krimbøker som frister, og det gjør denne.

Ved siden av, som en avveksling, kommer jeg kanskje til å lese enten en barnebok eller en ungdomsbok, og den kommer jeg til å velge helt tilfeldig. Man må ha litt spenning også innimellom, og gjøre lesing enda mer spennende for sin egen del.😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar