20. august 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* De forsvunne - Patricia Gibney
* Armageddon-algoritmen - Petter Fergestad
   
Antall leste sider i forrige uke:

 553 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Something in the Water - Catherine Steadman
Andre folks døtre - Amy Gentry
Frankenstein - Mary Shelley

Bøker som leses nå:

* The Collector - John Fowles 
* The Intruder - P.S. Hogan
* Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore

Planlagte bøker denne uken:

* The Collector - John Fowles 
* The Intruder - P.S. Hogan
* Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore
* Calling Major Tom - David M. Barnett
* Stien tilbake til livet (om sopp og sorg) - Long Litt Woon

Det er nok skolestart for de fleste i disse dager, og er det noe jeg virkelig ikke savner her i livet så er det skole. Godt å være ferdig med noe. 😊

Her er det endelig regn og drittvær for tiden etter lang og tørr sommer. Godt at de kjedelige sommermånedene omsider er over, og at den virkelig årstiden snart er i gang.

Uansett årstid og vær, leser jeg. Forrige onsdag ble jeg ferdig med De forsvunne av Patricia Gibney. Av og til kjøper jeg bøker også på matbutikken, og den er en av de og jeg har en stabel jeg ønsker å komme meg gjennom. Man må ha sine prosjekter.

Samme kveld begynte jeg så smått på en ny bok og det er Armageddon-algoritmen av Petter Fergestad. Den leste jeg ut i går kveld. Jeg likte utgangspunktet, og tanken bak. Jeg liker også å lese om overnaturlige ting, men dette ble for hinsides for meg og persongalleriets avgjørelser og handling ble for forutsigbar for min del.

Mens søndagskvelden fremdeles var ung begynte jeg på en ny bok og det ble:The Collector av John Fowles, som er en stalkerbok. Stalking er et interesant og uhyggelig tema. Så den skal jeg lese videre i.

Jeg leser fremdeles videre iThe Intruder av P.S. Hogan og liker den godt så langt. Leser som kjent litt tregere på engelsk, men det er verdt det, for foretrekker å lese på engelsk. I hvert fall bøker fra horror og thriller sjangeren.

Når jeg blir ferdig medThe Collector ellerThe Intruder skal jeg begynne på en kanskje litt ukjent bok som heter Calling Major Tom av David M. Barnett. Har hverken hørt om boka eller forfatteren tidligere, men fikk den anbefalt av noen som jeg har litt kontakt med gjennom Goodreads. Litt skeptisk til humorbøker for det er sjelden jeg ler. Jeg ler ikke en gang av komedier, men som leser er det viktig å utvide horsionten. Kanskje man blir positivt overrasket også. Kan jo ikke lese mørke og morbide bøker hele tiden. 😀

Hvis det blir tid til overs denne uka skal jeg begynne på denne boka: Stien tilbake til livet (om sopp og sorg) av Long Litt Woon. Den har jeg hatt liggende siden i fjor, og har vært meningen å lese den tidligere, men andre bøker har alltid kommet i veien. Et luksusproblem det der ... Men bøker stikker jo ikke av, heldigvis, så det er aldri for sent å lese dem.

Kanskje jeg rekker å begynne på enda en bok før uka er over, men tar det som det kommer.

Mon skulle tro jeg var interessert i været men det er jeg ikke. Ser hverken på gradstokken eller værmeldingene, men forrige torsdag kom det en ordenlig hagleskur som jeg bare måtte ta bilde av siden det bråkte det så fælt. Selve haglskuret varte ikke så lenge, men det tordnet og lynte lenge etterpå. Perfekt for meg som liker alt av drittvær/uvær. Synes det er mer stemningsfullt enn når det er oppholds. 😊


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar