26. august 2018

Bullet Journal

Istedet for å skrive vanlig dagbok, har jeg begynt med bullet journal. Har skrevet dagbok før, men synes ofte det blir monotont og kjedelig. Alle dagene er stort sett det samme, så da er det ikke så mye å rable ned. Bullet Journal er en morsommere måte å huske dagene på, og man kan være mer kreativ ved hjelp av skjemaer.

Jeg har to bullet journaler, men bruker den ene som er en slags bullet journal for nybegynnere. Det er greit med et slikt opplegg når man først ikke føler seg helt stødig på det.

Boka jeg bruker er denne (den øverste i bildet):


Boka er ikke sponset bare for å understreke det. Ble nysgjerrig på bullet journal etter å ha sett noen videoer om det, og ville prøve det ut. I Min bok er det ferdiglagde skjemaer. Noen bruker bøker med ferdiglagde skjemaer, mens andre bruker notatbøker med prikker i hvor de tegner opp layoutene som de ønsker selv. Den underste boka er en slik bok. Men siden jeg er en nybegynner holder jeg meg til den øverste boka som heter Min bok, som inneholder ferdiglagde skjemaer slik at man slipper å lage oppsett og layout selv.

Her er noen bilder hvordan skjemane i Min bok ser ut:


Her kan man skrive eller tegne hvilke planer man har eller hva man har gjort i løpet av dagen, notere hvor mange glass vann man har drukket og markere hvordan humøret er. Disse rutene er ukesoppsett.


På denne siden loggfører man forskjellige vaner. Enten setter man kryss i rutene eller fargelegger de dagene vaner eller daglige rutiner er utført.


Dette er en månedsplanlegger hvor du kan enten skrive ned eller tegne hva du skal eller har gjort. Det er opp til deg selv.

Det fine med denne boka er at du kan begynne med bullet journal i hvilken som helst måned og uke for det fyller du ut selv. Man må fylle ut hvilken uke det er og datoer selv.

Den andre boka jeg har er bare en bok full av prikker. Prikkene er verktøy for å gjøre det lettere med å tegne linjer både med og uten linjal.

Men den notatboka har jeg ikke begynt å bruke ennå. Holder meg til Min bok foreløpig som har ferdiglagde skjemaer, så får jeg bruke den andre boka når jeg føler at jeg behersker bullet journal sterkere.

Grunnen til at jeg viser ufylte skjemaer fra Min bok istedet for skjemaer jeg har fylt inn, er fordi det blir for privat å vise. Selv om dette ikke er ren dagbok så er det på en måte en annen type dagbok, og en bok som er beregnet for seg selv.

Men synes at bullet journal er morsommere enn å skrive vanlig, kjedelige dagbøker og ved hjelp av bullet journal får man stor mulighet til å være kreativ.

Boka jeg bruker er Min bok er av Camilla Løschbrandt. På Internett, blant annet på YouTube finnes det mange videoer om hvordan man kan bruke bullet journal og tips til hvordan man kan sette det opp. Det er en fin hobby å begynne med, og det er heller ikke bare for kjerringer. 😊

4 kommentarer:

 1. Det er utrolig gøy med Bullet Journal! Kreativt og fin måte å holde orden på ting. Supert med ferdiglagde sider slik du har i Min Bok, selv har jeg en slik med prikker og lager alt selv. Satser stort sett på en minimalistisk stil, men pynter gjerne med tegninger, klistremerker og bilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det. Tenkte å begynne å skrive dagbok igjen, men det er så kjedelig å skrive side opp og side ned når alle dagene er omtrent det samme. Mye finere oversikt med bullet journal og festligere å se gjennom når man er ferdig også. Skal begynne å lage alt selv når jeg er ferdig med Min bok. Ville teste ut Min bok for å skaffe inspirasjon til den andre boka senere. Finne ut hva som funker og ikke. Synes den minimalistiske måten er den beste jeg også på slikt ellers kan det bli fort rotete også. =)

   Slett
  2. Jeg prøvde en stund å skrive ned tanker osv hver morgen, men det fungerte ikke. Enten hadde jeg for dårlig tid eller så var jeg så trøtt at jeg ikke klarte å samle tankene :D Kunne gjort det om kvelden, da. Men med Bullet Journal kan jeg bruke sider til dette hvis jeg får lyst til det, og så fortsette med dagene. Ja, det er oversiktlig, kreativt og fint å se gjennom etterpå. Jeg startet min i februar og har allerede kjøpt en ny :))

   Slett
  3. Også er det en kjekk måte å få med det nødvendigste på istedet for flere sider om nesten ingenting. Med bullet journal føler man seg merkelig nok mer produktiv også, har jeg merket, selv om jeg er hjemmetrøende. Jeg skriver i den som regel på kveldstid, noterer ned dagene hvordan de har vært, og hva jeg har gjort osv. Heldig du som startet tidligere. Jeg har tenkt på det i flere måneder, men det var ikke før i begynnelsen av august jeg gjorde noe med det. Jeg må slutte med tar det i morgen prosessen, haha. =)

   Slett