6. mai 2018

Månedens Bokanbefaling (april)

I april leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:

De dødes tjern - André Bjerke
Svarthuset - Peter May
Macbeth - Jo Nesbø
The Mask - Dean Koontz
Lucifers fall - Jan Boris Stene
Nordlys (Reisen til Jotundalen) - Malin Falch
If I Did It (The Confessions of the Killer) - O.J. Simpson
Troublemaker (Surviving Scientology and Hollywood) - Leah Remini & Rebecca Paley
Alle kan drepe - Jørgen Brekke
Lokkedue - Flynn Berry
En siste løgn - Mary Kubica


April var stort sett en god lesemåned. Noen måneder tar jeg helt feil valg av bøker og ender opp med bøker jeg ikke liker. Andre måneder liker jeg nesten alt jeg kommer over og noen måneder er det litt 50/50. Noe bra, noe dårlig. Så ingen måneder er like på lesefronten heller. April var stort sett en bra lesemåned. Ikke fordi den består av femmere og seksere, men fordi jeg likte det meste av det jeg leste, og det er det som betyr noe.

Det har ikke vært noen sekserere så langt så langt i år. I fjor tror jeg det var det første året jeg ikke ga en eneste sekser. De dødes tjern har fått en sekser, men siden jeg leser den hver påske og har gjort det som en tradisjon siden omtrent 1997, så telles det på en måte ikke. Det er ikke en "gyldig" sekser.

Og hvilken bok likte jeg best i april?

f I Did It (Confessions of the Killer) - Dominick Dunne, O.J. Simspon & Pablo Fenjves

Det er nesten fælt å innrømme det, men det er denne boka jeg likte best i forrige måned. Har alltid kjent til saken til O.J. Simpson og synes det er fascinerende. I fjor så jeg en dokumentar om ham på flere deler enten på NRK2 eller NRK3. Om det er den som va produsert av BBC eller om det var en annen dokumentarserie, husker jeg ikke. Det eneste jeg husker er at jeg var fullstendig oppslukt og hadde nesten glemt hvor spennende saken til O.J. Simpson er. Han er en skummel type, men fascinerende.  Fikk jeg et bedre inntrykk av ham etter å ha lest boka? Sannelig ikke, men en spennende bok var det likevel. Vet også at det er tabu å lese denne boka, men true crime er true crime, og av ot til er det mer spennende enn fiksjon.

Jeg har dessverre ikke skrevet anmeldelse av denne boka, men det blir. Kvier meg alltid litt når jeg skal skrive om bøker som er fra true crime sjangeren, for man er ikke like vant til å skrive om det slik som man er om fiksjon. Det er vel en vanesak. Jeg har i det minste begynt å skrive litt på anmeldelsen og har som håp å bli ferdig med den i løpet av neste uke.

Andre bøker jeg gjerne vil anbefale videre og som jeg likte godt er; Svarthuset av Peter May. Jeg ble ikke like heftig og begeistret som mange andre. Men en stødig firrer synes jeg er et godt terningkast og jeg har også lyst til å lese resten av trilogien. Jeg koste meg også med å lese Nordlys (Reisen til Jotundalen) av Malin Falch. En fin historie med vakre illustrasjoner. Og jeg syntes også at Troublemaker (Surviving Scientology and Hollywood) av Leah Remini. Leah Remini er ingen favorittskuespiller og The Kings of Queens er heller ingen favorittserie, men liker folk som går i mot strømmen (noe jeg gjør). Synes også at scientologi er både skremmende og spennende å lese om, så Troublemaker var en interessant og spennende biografi som er verdt å få med seg. Morsom var den også. Jeg har dessverre ikke skrevet om den heller, men det blir. Ofte føles det ut som man leser og leser og skriver og skriver, og likevel ligger man etter med ting. Snålt. Det blir når det blir, sier jeg bare. 😀 Jeg stresser aldri for skjønner ikke vitsen med det. Jeg vil også selvfølgelig gjerne anbefale De dødes tjern av Andr´Bjerke. Grunnen til at jeg leser den hver påske er at jeg liker atmosfæren i den så godt,og den er ypperlig som påskekrim.

Bøker jeg ikke fikk særlig til sansen for var Alle kan drepe av Jørgen Brekke, Lokkedue av Flynn Berry og En siste løgn av Mary Kubika. Macbeth av Jo Nesbø og Lucifers fall av Jan Boris Stene var helt greie, hverken mer eller mindre. Så jeg fikk en blanding av alt i april også. Og av de bøkene jeg ikke likte, er som vanlig ikke noe personlig. Det man liker, liker man og det man ikke liker, liker man ikke. Det er bare sånn det er. Synes også at delte meninger er mer spennende enn når man alltid er enig eller uenige om noe. Det hadde vært kjedelig.

Ellers er det ikke mer å oppsummere. April var en god lesemåned med stort sett mange godbiter. Det finnes jo alltid noe man ikke liker, og det må man også regne med i bøkenes verden som med alt annet.

Ryggperspektiv av bøkene:

Boka Nordlys (Reisen til Jotundalen) av Malin Falch mangler på bildet for den har jeg gitt bort. Og stakkars den lille De dødes tjern boka som blir most helt nederst. 😁

Alt i alt var april en god og stødig lesemåned.😊

2 kommentarer:

  1. Så mange bøker du leste i april :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. =) Har ikke så mange andre hobbyer, så bruker en del tid på lesing. =)

      Slett