3. mai 2018

Bøker jeg skal lese i mai


#Loneliness (The Virus of the Modern Age) - Tony Jeton Selimi
Høydeskrekk - Michelle Paver
Psycho - Robert Bloch
Lykkelige mennesker har ikke bikkje - Martine Johansen
Doll House - John Hunt
Den du vil jeg skal være - Mindy Mejia

For en gangs skyld er jeg litt tidligere ute med bøker jeg skal lese innlegget enn det jeg har vært før, og det blir litt variert lesestoff i mai også.

17. mai nærmer seg. Det har jeg ikke feiret på mange år. Det eneste jeg skal gjøre er å henge opp flagget og være hjemme å lese. Ganske enkel "feiring". Har bare ikke hatt interesse av å feire den dagen de siste årene. Jeg er ikke så glad i feiringer ellers heller. 😀

#Loneliness (The Virus of the Modern Age): Jeg lever et liv i ensomhet siden jeg er hjemmeværende, og jeg er hjemmeværende på grunn av sykdom. Jeg liker meg alene og det er da jeg trives best. Det verste med ensomheten er stillheten som av og til kan være øredøvende. Men bortsett fra det har jeg ikke noe i mot ensomhet og at det kan bli kjedelig en gang i blant, men heldigvis har jeg bøker, spill, musikk og hobbyer å være opptatt med. Synes at temaet ensomhet i seg selv er spennende og derfor jeg ville lese denne boka. Det rare med meg er at jeg føler meg mer alene når jeg er sammen med andre, enn når jeg faktisk er for meg selv. Det er rart. Dette er en annerledes bok om temaet ensomhet at mennesker blir isolerte og ensommme på grunn av for mye bruk av teknologi. Selv har jeg ikke det problemet. Jeg bruker nesten ikke mobiltelefon og Internett bruker jeg med måte. Så for min del skyldes ensomhet av at jeg er hjemme grunnet sykdom. Da er det vanskelig å være sosial og finne på noe fordi man har ikke krefter til det. Dette tror jeg blir en interessant bok om ensomhet uansett. Jeg leser såpass mye fiksjon at man må lese litt andre ting også.

(Bakpå): SO CONNECTED, YET DESPERATELY ALONE

We have become accustomed to a new way of being alone together in a techological cocoon that covers up our real pain. Our true essence is hidden behind facades that we show to the worl from the fear of being judged, criticized, and rejected. This is what brings us out of a natural state of healthy balance, is the root cause to disease, and what creates the segretation experienced worldwide.

#Loneliness is a global call for people to redefine themselves in the face of life's greatest challenges. Comforting, moving, and spiritually practical, this book is a guide to help people break through their apparent loneliness, and shift them toward crowd-nurtured world peace and the next stage in our evolution.

"This masterpiece is a must-read book if you are yearning for a complete new way at looking, understanding, and loving the true nature of your essence."
-DR.SC.TODORSCHE STAMENOV

"The worldview developed here transcends science, dogma, and belief, giving readers a new way to reconnect with their truth, hearts and Divine within."
- MIKE MARKOSKI Self - Esteem Coach

"Tony reveals how inner discord creates our deceptive loneliness, which is spotaneously appearing around the world in the form of war, illness, high divorce rates, financial crises, and so much more. A life manual that shows how to extract wisdom from every life adversity to become more balanced, mindful, and heart centered."
-LAURIE CAGNO Singer-SongwriterHøydeskrekk: En bok jeg har hatt i hylla en stund og tenkte at nå er det på tide å lese den, spesielt siden den virker å være i min kategori.

(Bakpå): HIIMALAYA, 1935

Kangchenjunga. Den tredje høyeste toppen på jordkloden.
Den største morderen av dem alle.

Fem engelskmenn setter ut fra Darjeeling, fast bestemt på å erobre den hellige toppen. Men mot kan bare ta dem et stykke på vei - og fjellet er ikke deres eneste fiende.

Ettersom vinden løyer, vokser angsten. Høydesyke. Redslene som kan oppstå i ekstrem høyde. En fortid som kommer for en dag. Og noen ganger, kan ikke engang sannheten redde deg.

.....................................

"Leter du etter en skikkelig spøkelseshistorie? Høydeskrekk er en skummel, overbevisende fortelling om en klatreekspedisjon i Himalaya, der merkelige hendelser på fjellet skaper oppstandelse, angst og panikk."
Good Housekeeping

"En fantastisk stemningsfylt og svært fornøyelig spøkelseshistorie."
Anthony Horowitz

"Pavers beskrivelser av det isolerte og skremmende landskapet skaper en uhyggelig, foruroligende stemning som går under huden på deg."
 Daily ExpressPsycho: Når jeg kjeder meg, søker jeg etter både kjente og ukjente bøker å kjøpe, og det skjer ofte, kanskje altfor ofte. Men siden jeg ikke bruker sminke, bruker jeg heller penger på bøker og spill som jeg driver mye med. Psycho er boka som ble filmatisert.

(Bakpå): She was a fugitive, lost in a storm. That was when she was the sign: MOTEL - VACANCY. The sign was unlit, the motel dark. She switched off the engine and sat thinking, alone and frightened. She had nobody. The stolen money wouldn't help her, and Sam couldn't either, because she had taken the wrong turning; she was on a strange road. There was nothing she could do now - she had made her grave and she'd have to lie in it.

She froze. Where had that come from?  Grave. It was bed, not grave. She shivered in the  cold cat, surrounded by shadows. Then, without a sound, a dark shape emerged from the blackness and the car door opened ...

Psyho is not a tale for queasy stomachs or faint hearts. It is filled with horrifying suspense and the climax, instead of being a relief, will hit the reader with bone-shattering force.

'More chillingly effective than any writer might
reasonably be expected to be'
New York Times

'Adroit and blood-curdling'
New York Tribune

'A terribly chilling tale'
Publishers WeeklyLykkelige mennesker har ikke bikkje: Syntes tittelen var litt morsom og ga meg lyst til å lese den. Av og til er et en tittel eller et bokomslag som fanger interessen min, og det er ikke meningen å være overfladisk, for det er jeg ikke i det hele tatt, men det blir sånn med bøker av og til. Alt i alt er innholdet det viktigste som med alt annet.


(Bakpå): Dagen Johanne fyller tretti gjør samboeren Thomas det slutt, kort tid etter at hun kom i skade for å kysse en annen kvinne. Sjalusien hans er som en oljelekkasje, og Johanne vader i kystfarvannet med en brennende fyrstikk mellom fingrene, men slipper ikke taket. Hva skal man gjøre når den ene vil ut av forholdet, og den andre heller slår opp telt i stua?

Lykkelige mennesker har ikke bikkje er en roman om samlivsbrudd og kvartlivskrise, satt til Sagene i Oslo, og er fullstendig allergivennlig.Doll House: En bok jeg har lagt litt merke til på Goodreads i det siste.

(Bakpå): Olivia is excited for university. She will be on her own, in a new place hopeful to meet new friends.
    On the night she movies in, she is taken off the street by two masked men. She is placed in a room which is little more than a cell. A pink cell. A room made for a doll. She is now part of their collection.Den du vil jeg skal være: Baksideteksten ga meg veldig lyst til å lese denne, for konseptet virket spesielt.


(Bakpå): INGEN HAR FLERE HEMMELIGHETER.
               INGEN ER BEDRE TIL Å SKJULE DEM.

Hattie Hoffman er 18 år, vakker, populær blant venner og en talentfull skuespiller. Hun har rollen som Lady Macbeth i skoleteaterets oppsetning, men natten etter premieren skjer det fatale. Hattie blir funnet myrdet. Sheriff Del Goodman, en nær venn av Hatties far, sverger på at han skal finne drapsmannen, men etterforskningen avdekker flere spørsmål enn svar. Det kan virke som Hattie spilte like mange roller utenfor scenen, som på den.

"Vakkert fortalt [...] det er Mejias første bok som publiseres i Storbritannia, og den plasserer henne som en fremtidig stjerne i krimsjangeren."
Daily Mail

"ET GRIPENDE MYSTERIUM."
Guardian

Ser ut som at det blir noen horrorbøker selv om det nærmer seg lysere tider også. Leser ekstra horror i favorittmåneden oktober og favorittårstiden høsten, men leser også horror året rundt. Så det blir selvfølgelig lesing av horrorbøker i sommermånedene også. 😀 Prøver også å lese variert selv om det er horror som er min base.

Jeg kommer selvfølgelig som vanlig til å smette inn andre bøker også underveis, så kommer ikke til å følge denne planen slavis, men det er greit å ha noe planlagt. Boka #Loneliness (The Virus of Modern Age) av Tony Jeton Selimi begynte jeg så vidt å lese i slutten av april.

2 kommentarer:

  1. Flere av disse så veldig interessante ut, gleder meg til å se hva du syns om dem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, gleder meg til å lese dem selv. Så det blir anmeldelser etter hvert. =)

      Slett