25. mars 2018

The Wife Between Us av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen - historien var bra nok i seg selv, men ble dessverre ødelagt av for mange forutsigbare og unødvendige twister


    "Have you seen Richard lately?" I aim for a lighthearted tone, but I fail. My hunger for information about him is transparent.
    "Oh, now and then."
    I wait, but it's clear she doesn't want to reveal more.
    "Well. Did you want to try on that Alaïa?"
    "I should get going. I'll come back another time, darling." But I sense Hillary won't. What she sees before her - the dented button on the Chanel that is two years old, the hairstyle that could benefit from a professional blowout - is a vision Hillary desperately hopes isn't contagious.
    She gives me the briefest of hugs, then begins to leave. But she turns back.
    "If it were me ... " Her brow furrows; she is working through something. Making a decision. "Well, I guess I'd want to know."
    What is coming has the feel of an onrushing train.
    "Richard is engaged." Her voice seems to float toward me from a great distance away. "I'm sorry ... I just thought you might not have heard, and it seemed like ..."
    The roaring in my head suffocates the rest of her words. I nod and back away.

Ikke mye sjokkerende eller utfordrende med dagens thrillere ...

Vanessa er fra seg av sorg og vantro. Det er en god stund siden de skilte lag etter syv års ekteskap, men likevel klarer hun ikke å tro at Richard er ute av livet hennes, og at hun ikke lenger er en del av livet hans. Han overtok det meste, mens hun bor hjemme hos en tante i New York som hun har et svært nært forhold til. Hun er som en reservemor for henne. Både hun og tanten er barnløse, og de tar vare på hverandre så godt de kan, både på godt og vondt. Men det er vanskelig å bare "glemme" noen man har elsket og tilbragt hver dag sammen med, og så er det hele plutselig over. På jobb gjennom en bekjent får hun vite at Richard er forlovet på nytt og det knuser hennes verden på ny. Hvordan kan han gå videre når hun ikke kan? Han kan da bare ikke gifte seg med en annen kvinne sånn uten videre? Den negative tankespiralen, savnet og skuffelsene gjør til at hun drikker vin ofte utover dagen (noe som har blitt til en vane for kvinner i psykologiske thrillere for tiden), så det er ikke noe nytt heller. Ideer surrer rundt i hodet hennes. Hun blir nysgjerrig på den nye kvinnen til Richard. Hun vil finne ut hva slags type hun er, og eventuelt få henne til å la være å gifte seg med ham, men vil det funke, i så fall hvordan?

Dagens thrillere er for like
Dette er også en bok jeg har sett litt overalt i det siste, både på YouTube og Goodreads. Bøker som kun får ros venter jeg med å lese senere, men blir enda mer nysgjerrig på bøker som får delte meninger, så derfor ville jeg lese denne fordi den er både elsket og "hatet". For meg var det konseptet som pirret nysgjerrigheten, men håpet at det ikke ville bli enda en thriller lik andre thrillere i det siste, men det var det dessverre, på en måte. Det er ikke mange thrillere som skiller seg ut. Den eneste som har skilt seg ut som jeg har lest i det siste er Single White Female av John Lutz, men den ble utgitt i begynnelsen av 90 - tallet. Da ble thrillere skrevet på en original og annerledes måte, mens nå følger thrillerforfattere en formel og bare skifter navn på karakterer. Det føles i alle fall slik noen ganger. Jeg liker thrillersjangeren ennå, og jeg ser ikke ned på sjangeren. Det er bare det at det er på tide at noen bryter ut av dagens mønster og skrive på en litt annerledes måte. For det er vel lett å se hva slags formel som funker og da er det lett for andre forfattere å ta etter når man ser hva som selger og ikke, noe som er synd. Jeg skulle ønske forfattere var flinkere til å finne sin egen stemme og gjøre det på sin egen måte for det trenger vi nå mer enn noe annet. Så jeg har ikke gitt opp håpet for thrillersjangeren ennå, Jeg bare savner mer utfordringer når jeg leser, og å bli overrasket. Det er lenge siden sist.

Denne boka er også en type bok der man tror man vet hva som foregår, men så har boka twister og vendinger som forandrer alt. Da disse "twistene" kom, hadde jeg skjønt det lenge før det skjedde for jeg er vel en tørrpinne som leser mellom linjene og som følger magefølelsen, instinktet eller hvaman kan kalle det og det ødelegger alt for meg. Sånn er det med bøker og filmer. Jeg savner å bli overrasket og sjokkert, men istedet gjennomskuer jeg det før avslørningene skjer. Det er surt. Men vil også udnerstreke at det er ikke twister og sjokk som betyr mest for meg fra thrillersjangeren. For meg betyr en god historie så mye mer og det kan være en thriller for seg selv og det var denne. Denne boka bydde på gode og troverdige karakterer, og hadde en god og realistisk historie som er godt skrevet, men følte at forfatterne spedde på med den ene twisten etter den andre bare for å krydre historien litt, og det syntes jeg var så unødvendig da historien er god nok i seg selv. Men anstrengelsen og higet etter å sjokkere ble for mye og ble til irritasjonsmomenter, for syntes at karakterene og historiene klarte seg fint uten disse "twistene" som ikke var noen twister for min del, for leser man ting nøye og følger magefølelsen, skjønner man greia. Men det hadde ikke gjort noe om forfatterne lot være å spe på med twister for det jeg prøver å si er at historien var god nok og fascinerende i seg selv, men følte at twistene og higet etter å overraske ble for dumt og unødvendig, egentlig. Boka hadde vært så mye bedre uten. Det er bare det jeg vil ha frem til.

Lite selvstendighet, men det er en mening med det i denne boka ...
Til tross for at sjokk og overraskelser uteble for min del, var det noen av karakterene som fascinerte meg og som ga meg lyst til å lese videre. Man blir godt kjent med karakterene, og noen er mer mystiske og som man vil vite mer om. Denne Richard var mest interessant å lese om, og samtidig slitsom fordi man føler man blir kjent med ham og samtidig ikke. Det mest irriterende med ham er at han i nesten hver setning sier baby, sweetheart, honey. Det er sikkert søtt det, men i hver setning? Det må være slitsomt og for pludrete i lengden? Men det er en hake med det og et poeng, og det skjønner man når man leser boka. Kan ikke utdype hvorfor og mer om det uten å avsløre noe, og det er det siste jeg vil ...

Jeg blir også ofte fortvilet, nesten sint over kvinnelige karakterer i dagens thrillere. De stemples som hjelpesløse og sårbare, og må de være en kveld alene, enten ute eller hjemme, må de sende meldinger eller snakke med mennene deres i telefonen for å få selskap fordi de ikke takler å være alene? Jeg blir fornærmet og opprådd over hvor lite selvstendige og egenrådige kvinnelige karakterer i dagens thrillere blir fremstilt. De tyr til flaska bare de får noen nedturer, og ting ordner seg så fort bare en mann holder rundt dem. Litt tullete å ringe og sende sms med I love you bare når en skal bort i noen kvelder. Jeg bare spør ... og det er jo lov å spørre. Er det ingen som tør og klarer å være alene lenger? Tåpelig! MEN, i denne boka er det tilgevelig for i motsetning til andre thrillere jeg har lest i det siste, så hører det med i settingen og det ligger en mening med det. Det skjønner man også mer av når man leser boka ...Huff, det er så slitsomt når man ikke kan gå i dybden uten å avsløre noe. Det er utfordrende ...

Jeg likte skrivestilen til kvinnene og jeg er spent på hvem skrev hva, for jeg merket ikke at det var skrevet av to forfattere. Skrivestilen har en fin flyt, og klarer på en merkelig måte å holde på nysgjerrigheten selv om jeg forstår, og har forstått handlingen og vendingene i boka før alt gradvis avsløres.

Dette er en lettlest thriller som ville ha klart seg mye bedre uten twister og noen karakterer er mer spennende å lese om enn andre. Likte også atmosfæren godt, men hadde ikke gjort noe om det var litt mørkere. Avsløringene er dessverre for lette og åpenlyse hvis man er nøye med å lese mellom linjene. Noen av karakterene holdt spenningen oppe for man ville bli kjent med dem og det var det som holdt spenningen oppe for min del, men syntes boka ble ødelagt av for mange forutsigbare twister som dukker opp underveis. Historien og budskapet er bra nok i seg selv, og boka ville kanskje derfor ha blitt tatt mer seriøs uten disse "overraskende vendingene". Det er ikke alle thrillere som er nødvendig med twister. Disse twistene har mer eller mindre blitt til en "greie", virker det som.

Etter å ha lestThe Wife Between Us er jeg lettet over å være singel og barnløs, og at jeg aldri stoler på noen  ..bare nevner det.

Bakpå:

Read between the lies.

When you read this book,
you will make many assumptions.

You will assume you are reading
about a jealous ex--wife.

You will assume she is obsessed
with her replacement - a beautiful,
younger woman who is about to
marry the man they both love.

You will assume you know the anatomy
of this tangled love triangle.

Assume nothing.

Twisted and deliciously chilling,
The Wife Between Us exposes
the secret complexities of
an enviable marriage -
and the dangerous truths
we ignore in the name of love.


Originaltittel: The Wife Between Us
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk foreløpig 
Forfatter(e): Greer Hendricks & Sarah Pekkanen
Sjanger: psykologisk thriller, suspense
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
343
Forlag: Macmillan
Norsk forlag: Kunne ikke finne norsk utgave
Utgitt: 2018
Min utgave: 2018 (Innbundet) 
Lest: 09.03. - 18.03. 2018
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot
: 1 Småspennende, men twistene som skulle overraske overrasket ikke. Sånn er det når man leser mellom linjene og har en magefølelse som avslører alt på forhånd. Det er og blir surt.
Tittel: 2
Kreativ tittel, men klarte ikke å lure meg.
Omslag: 2 Liker blåtonen, men synes det er kjedelig med omslag med bildet av ansikt(er) på.
Baksidetekst: 3 Vekker nysgjerrigheten og iveren etter å lese boka med en gang. Samtidig er man skeptisk til om det er en thriller som er svært lik de andre thrillerne jeg har lest i det siste, eller ikke.
Skrivemåte: 4 Det er spennende til tider selv om man har skjønt bildet for lenge siden, men forfatterne klarer å holde på spenningen på en måte likevel.
Favorittkarakter: Ingen som skilte seg ut til å bli favoritt.
Slutten: 2 Som forventet og ikke så overraskende som mange vil ha det til, men det har et fint budskap. 
Høydepunkt: Lettlest, og selv om det er forutsigbart og jeg hadde skjønt greia lenge før avsløringene, gikk lesingen stort sett av seg selv. Boka tar også opp et viktig og aktuell tema.
Lavpunkt: Twistene, de såkalte overraskelsene som ikke ble noen overraskelser. Sånn er det når man leser mellom linjene og har en magefølelse som ødelegger alt. Syntes historien hadde nok thrillerfaktorer i seg selv så syntes ikke at disse "twistene" var nødvendige å ha med, for da ville historien ha hatt større troverdighet og den hadde en fin thrillerfaktor i seg selv. Synes forfatterne prøver litt for hardt og er overivrige med de såkalte twistene, noe som er synd. Det er ikke bestandig nødvendig!
Terningkast: 1
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2018


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar