24. mars 2018

Helgelektyre(237)

While You Were Sleeping - Kathryn Croft
Depression (Understanding the Black Dog) -  Stephanie Sorrell
Svarthuset - Peter MayThe Wife Between Us - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Natt til mandag leste jeg utThe Wife Between Us av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen. Den har fått mange forskjellige meninger har jeg sett og selv likte jeg den ikke. Twisten var altfor åpenbar og denne Richard sier baby, sweetheart, honey osv i nesten hver bidige setning. Det er jo søtt med kallenavn sikkert, men litt slitsomt når noen sier det hele tiden. Boka skal ha skryt for at den tar opp et viktig tema, men hva det er kan jeg ikke si for da røper jeg hele greia ...


Omgitt av idioter (hvordan forstå dem det ikke går an å forstå) - Thomas Erikson

I går leste jeg ferdig Omgitt av idioter (hvordan forstå dem det ikke går an å forstå) av Thomas Erikson og det var en annerledes og interessant psykologibok. Jeg vippet på å være rød og blå, men havnet til slutt på blå. Rød er for dominans, gul er for inspirerende, grønn for stabil og blå for analytisk. Jeg havnet litt under dominanskategorien som er rød for jeg har stor konkurranseinstinkt og er ikke redd for å si mine egne meninger, og er heller ikke konfliktsky på noen som helst måte. Jeg velger heller å være tro mot meg selv og være ærlig, enn å bli godt likt og please alle andre. Det har jeg ikke noe interesse av. Jeg bryr meg ikke om jeg er godt likt eller ikke, for ærlighet varer lengst uansett og det er det viktigste for meg. Dessuten er det jo alltid noen som kommer til å være sure på meg eller irritere seg over meg av en eller annen grunn, sånn er det med alle i dagens samfunn, men grunnen til at jeg ikke hører hjemme i dominansgruppen er fordi jeg er ingen ledertype. Jeg ønsker ikke å bli eller være noen leder fordi jeg liker ikke oppmerksomhet og har heller ingen ønske om å kommendare andre. Så til slutt havnet jeg i blågruppen som er analytisk fordi trekkene under analytisk var mer treffende for meg helhetlig sett. Trekkene for blågruppen for analytisk er; utforskende, forsiktig, systematisk, nøyaktig, ordentlig, logisk, konvensjonell, distansert, objektiv, perfeksjonist, metodisk, granskende, følger regler og strukturert. Så jeg tilhører den sære menneskegruppen og det har jeg jo alltid visst ... 😀

Mens jeg leste denne boka lekte jeg litt med tanken på hvilken fargegruppe av de fire fargene forfatteren bruker, hvilken gruppe jeg ville ha klaffet minst med og for min del ble svaret ganske åpenbart og det er den gule fargegruppen, og gul er som nevnt de som er inspirerende. De som ser det positive i alt, har varm personlighet og som har lett for å bli likt. Folk som tilhører den gule gruppen er fine folk, men jeg ville ikke ha holdt ut med de i lengden for jeg er ikke evig optimist, og glede og optimisme blir fort slitsomt for meg i lengden, siden jeg tilhører den blå gruppen som er litt kjølig og distansert. 😀 Så det var morsomt å filosofere over seg selv og andre mens man leste. Man skal jo ta denne boka med en klype salt, men morsomt å lese psykologi på en litt annen måte likevel.

Jeg leser fremdeles, men har ikke mange sider igjen av Depression (Understanding the Black Dog) av Stephanie Sorrell. Kommer nok til å lese den ut i natt, og etterpå skal jeg begynne på en ny bok, og det er da; Svarthuset av Peter May. En bok jeg har hørt mye om og som jeg er skeptisk til siden den har fått mye skryt, men angående denne klarer jeg ikke å holde nysgjerrigheten tilbake ...

Siden jeg ikke orket å begynne på en ny bok på torsdagskvelden etter å ha lest ferdig Omgitt av idioter boka, begynte jeg ikke på While You Were Sleeping av Kathryn Croft før neste dag. Det er ingen hemmelighet at jeg kjøper en del bøker online i håp om å komme over noen ukjente/mindre kjente bøker og da kom jeg tilfeldigvis over denne. Jeg har ikke kommet så langt, men skal lese videre i den i dag, selvfølgelig.

Flere bøker tror jeg ikke blir i helga i og med at jeg skal begynte på en ny bok i går og eventuelt begynne på en annen i natt. Man skal jo kose seg med bøkene også for liker ikke styrtlesing. Det er ikke noe for meg. Jeg liker å filosofere litt mens jeg leser og drikke store menger med kaffe, ellers blir ikke lesingen det samme. Hvis det blir enda en bok ihelga blir det en enkel tegneseriebok som jeg kommer til å lese ved siden av de andre bøkene.

Jeg har fargelagt litt denne uka også. Har ikke kommet så veldig mye lenger enn forrige gang for jeg har for det meste lest. Så jeg skal fortsette å fargelegge motivet i neste uke også. Det er jo så mange detaljer, men det er da jeg liker fargelegging best, enn når det blir for "enkelt".
Motivet er fra denne fargeleggingsboka:


Mythomorphia - Kerby Rosanes

God helg.  

Ukas låt: I Need a Doctor - Dr. Dre ft. Eminem & Skylar Grey4 kommentarer:

 1. Interessant det med fargegruppene! På jobb har vi arbeidet med verktøyet Diversity Icebreaker, hvor vi ved hjelp at et spørreskjema fikk frem preferanser for kommunikasjon, interaksjon og ulike problemløsningsstiler. Her var det også ulike farger, de samme som du nevner, men de hadde altså ulik betydning :) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er interessant og boka er litt av det samme som sverktøyet og pørreskjemaet du var med på. Som eksempler bruker forfatteren noen av sine venner, tidligere kollegaer og at han også har vært på diverse arbeidsplasser for å se hvordan folk jobber og kommuniserer. Vet ikke hvor mye man skal tro på boka og angående fargebetydningene, men det var morsomt å lese psykologi på en annen måte, og likte den bedre enn det jeg trodde ville gjøre. :)

   Slett
 2. Mange ukjente bøker for min del, men har hørt litt om "omgitt av idioter". Håper du koser deg med lesingen i helgen :)
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjerne gi den et forsøk. Det var interessant og annerledes lesing. :)

   Tusen takk og i lige måde. :)

   Slett