26. februar 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The Woman in the Window - A.J. Finn
* Døden er bare begynnelsen - Michael Winger
* Road Ends - Mary Lawson

Antall leste sider i forrige uke:

757 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Kitty-rapporten 1: Lærling - Anonym
Den siste - Alexandra Oliva

Bøker som leses nå:

* En forutsigbar historie - Truls Hagbarth Grimstad
* Kinder Than Solitude - Yiyun Li
* Single White Female - John Lutz

  Planlagte bøker denne uken:

* En forutsigbar historie - Truls Hagbarth Grimstad
* Kinder Than Solitude - Yiyun Li
* Single White Female - John Lutz
* Solitude - Terry Waite

I forrige uke hadde jeg omgangssyke, men det hindret meg ikke fra å lese. Tror jeg leste enda mer enn til vanlig. Jeg må alltid være opptatt med noe. Det er da jeg trives best. 

Natt til torsdag leste jeg utThe Woman in the Window av A.J. Finn. Det er en bok som er blitt mye omtalt i det siste. Jeg er mer nysgjerig på bøker som får delte meninger enn de som kun får ros. Denne har fått mange delte meninger, derfor jeg fikk lyst til å lese den, og det var en helt grei psykologisk thriller. Underholdende der og da, men ikke noe minneverdig. Litt lei av titler med woman og girl i. Det har visst blitt en greie de siste årene ... Samme natt som jeg ble ferdig med boka av A.J. Finn, rakk jeg å begynne på en ny bok før natta var over, og da begynte jeg å lese Døden er bare begynnelsen av Michael Winger. Han er kjent som en av de nyeste klarsynte i Tv-programmet Åndenes Makt, og før det var han med i et annet program som het Jakten på den 6. sans. Selv er jeg ikke religiøs, men synes at temaet i seg selv om det overnaturlige, hjemsøking og slikt er veldig fascinerende, og jeg har sett mange dokumentarer om det. Noen temaer fascinerer uansett om man tror på det eller ikke. Sånn er det bare.

I går kveld leste jeg ut de siste sidene i Road Ends av Mary Lawson, og siden jeg ikke orket å begynne på en ny bok rett etterpå som jeg vanligvis gjør, sparer jeg En forutsigbar historie av Truls Hagbarth Grimstad til i dag.

I natt begynte jeg på en ny bok og det var Kinder Than Solitude av Yiyun Li og jeg har ikke lest noe av henne før, og synes alltid det er spennende å utforske forfatterskap jeg ikke har lest noe av tidligere. Før leste jeg nesten bare bøker av Stephen King, Dean Koontz og R.L. Stine, og selv om Stephen King er og blir min forfatterhelt, er det viktig å utvide horisonten også. Jeg bestiller ofte bøker online, og av og til er det godt å komme over ukjente og tilfeldige bøker, og da kom jeg over Kinder Than Solitude. Syntes det virket som et spesielt konsept, og gjorde at jeg fikk veldig lyst til å lese den.

Er usikker på hvilke bøker jeg blir ferdig med denne uka siden jeg har nettopp begynt på to nye bøker som jeg skal fortsette med, og jeg skal lese videre i Single White Female av John Lutz. Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene bøkene tidligere enn antatt, skal jeg begynne å lese Solitude av Terry Waite. Jeg leser såpass mye fiksjon at jeg må ha litt sakprosa en gang i blant også. Lese litt ting fra virkeligheten. Det er bare sunt. 😊

4 kommentarer:

 1. Mange ukjente bøker for min del.

  Uff, synd at du ble syk- Håper du er i bedre form nå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den eneste boka jeg hadde hørt om tidligere som jeg leser i nå er Single White Female for jeg så filmen for mange år siden og likte den godt. :)

   Takk. Er på bedringens vei. Det er mye influensa og omgangssyke for tiden, så det er litt vanskelig å ikke bli smittet av noen. Heldigvis er det verste over og håper du holder deg frisk. :)

   Slett
 2. Skal si du er effektiv, få som får noe særlig gjort med omgangssyke :-) spent på single white female og den forutsigbare historien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og hyggelig å høre. Ja, omgangssyke er ikke noe særlig og jeg er heller ikke noe særlig til å kjede meg, så det ble lesing da også. :-)

   Liker Single White Female så langt. Husker jeg så filmen for mange år siden og likte den veldig godt, men er ikke helt begeistret for En forutsigbar historie. Den er litt vel sær for meg føler jeg, selv om jeg liker det som er sært. :-)

   Slett