24. mars 2017

Helgelektyre(185)

På overflaten flyter vannliljene - Frode Eie Larsen
Annabelle - Ruby Jean Jensen
Saturday - Ian McEwan
Med kaldt blod - Truman Capote 

Litt sent ute med helgelektyreinnlegget i dag. Det har vært torsdag for meg i hele dag, ikke fredag. Aner ikke hvorfor.

Nye bøker er påbegynt og jeg leser også noen bøker fra forrige helg, så her er det litt 50/50. Forrige lørdag begynte jeg å lese På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen, som jeg skal fortsette med. Natt til tirsdag, etter at jeg leste ferdig Melodien lever videre av Mary Higgins Clark, begynte jeg å lese; Annabelle av Ruby Jean Jensen. Jeg skal også komme meg videre iSaturday av Ian McEwan og Med kaldt blod av Truman Capote, så her er det litt av hvert.

Annabelle er nok en bok fra Hjemsøkt serien som tidligere het Casino Grøsser. Det er en frittstående serie av forskjellige forfattere og jeg var veldig glad i denne serien da jeg var veldig ung, så det er hyggelig at disse bøkene utgis på nytt igjen, for kunne godt ha tenkt meg hele denne serien. Jeg begynte å lese horror veldig tidlig for det er en sjanger jeg alltid har vært fascinert av. Jeg begynte å lese horror og voksenbøker veldig tidlig, og ungdomsbøker begynte jeg å lese litt mer av da jeg var litt eldre. Det ble litt omvendt rekkefølge, men synes at horror, krim og mysterier var mye mer spennende enn mye av datidens ungdomsbøker. Av ungdomsbøker på den tiden leste jeg mest Den vesle vampyren bokserien,Grøsserne serien (Goosebumps), Nancy Drew og en god del Hardyguttene.

Hvilke bøker jeg blir ferdig med i helga er ikke godt å si. Kommer nok til å bli ferdig med Annabelle siden den går det ganske raskt med, og muligens På overflaten flyter vannliljene. Saturday av Ian McEwan, og Med kaldt blod av Truman Capote, blir jeg kanskje ikke ferdig med før tidlig neste uke. Med kaldt blod leste jeg for første gang i 2008, og gjenleseren den sammen med youtuberen Bookworms Buddy og jeg tror at jeg likte den litt bedre første gang jeg leste den en nå. Derfor jeg ikke gjenleser bøker så ofte for vil helst huske de slik de var, både positivt og negativt. Men vi ble enige om å samlese en bok vi hadde lest før og da ble det tilfeldigvis den. Grunnen til at jeg tror at jeg likte den bedre den første gangen jeg leste den enn nå, er fordi den da var mer overraskende og hadde mer spenningsfaktor enn nå da man vet hva som skjer og hvordan boka ender. Kommer nok ikke til å skrive enda en anmeldelse av den når den er ferdiglest da jeg skrev en anmeldelse av den første gang jeg leste den, så ser ingen grunn til å skrive enda en anmeldelse om den, til tross for at jeg liker boka litt mindre nå enn det jeg gjorde da. Her er anmeldelsen fra 2008: Med kaldt blod.

Ved siden av å lese skal jeg selvfølgelig fargelegge og holder på for tiden med dette motivet:


Fargeleggingsbøker er i hvert fall glad i detaljer så man må kvesse blyantene ofte. Jeg bruker å variere mellom tusjer og fargeblyanter, men her har jeg bare brukt blyanter og de heter MILAN triangular. Har en god del andre type fargeblyanter også, men det er de jeg har brukt i det siste.

God helg.

Ukas låt: Children of the Sun - Thomas Bergersen ft. Merethe SoltvedtIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar