31. oktober 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

 Little Girls Lost - J.A. Kerley
Wild (From Lost to Found on the Pacific Crest Trail) - Cheryl Strayed
The Waste Lands (The Dark Tower, #3) - Stephen King

Antall leste sider i forrige uke:

732  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Tunneler - Rod Gordon & Brian Williams
Den 13. engelen - Sylvelin Vatle
    
Bøker som leses nå:

Jeg vet hvor du er - Claire Kendal (thriller/voksen)
The Women in the Walls - Amy Lukavics (horror, fantasy/ungdom)
Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft (horror, samlede verk /voksen)

Planlagte bøker denne uken:

Jeg vet hvor du er - Claire Kendal (thriller/voksen)
The Women in the Walls - Amy Lukavics (horror, fantasy/ungdom)
Apokalypse alt nå? - Alexander N. Wilken (politisk thriller/voksen)
Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft (horror, samlede verk/ voksen)

Fikk da lest litt i forrige uke også selv om jeg er noe lei av bøker. Har ikke mistet leselysten sånn sett, men savner å ha den samme leseinnlevelsen som jeg hadde da jeg var barn/ungdom og ble skikkelig oppslukt. At man glemmer at man leser, hvis dere skjønner hva jeg mener? Det er den følelsen jeg savner. Jeg leser hver dag. Av og til 10 sider og av og til over hundre. Det varierer veldig. Jeg leser jevnlig, men blir aldri helt oppslukt. Det er det jeg savner mest.

Torsdagskvelden ble jeg ferdig med Little Girls Lost av J.A. Kerley, og begynte på Jeg vet hvor du er av Claire Kendal. Den skal jeg fortsette med og har ikke mye igjen. Natt til fredag leste jeg ferdig Wild (From Lost to Found on the Pacific Crest Trail) av Cheryl Strayed. Den brukte jeg tid på fordi det er en "selvransakelsesbok" der hovedpersonen drar på en lang fottur for å finne ut av ting. Så ville bruke litt tid på den fordi det er ikke en jafse i seg bok, eller hva jeg skal kalle det. Synes at slike bøker og bøker og filmer er litt fascinerende, men ble dessverre ikke så forelsket i denne boka som mange andre.

Og lørdagskvelden leste jeg ut The Waste Lands av Stephen King som er bok tre i The Dark Tower serien. Det var en stor bok, men mursteiner skremmer ikke meg og den var verdt å komme seg gjennom. Jeg er spent på fortsettelsen av serien.

Fredagsnatta begynte jeg på The Women in the Walls av Amy Lukavics. Leser litt ekstra horror i denne Halloweentiden og kommer til å fortsette med det i ettertid også. Leser det året rundt, men blir jo ekstra horror nå i mørketiden.

 I dag er det som kjent Halloween. Jeg liker Halloween bedre enn jul og påske for Halloween er mer min gate. Skal "feire" dagen med å se filmen Halloween (originalen fra 1978, selvfølgelig. Jeg hater remakes). Kanskje se noen filmer til, og lese litt horror. Bare synd at det er ingen filmer eller bøker som skremmer lenger. Jeg har sett og lest så mye horror helt siden jeg var for ung til det, at jeg må være kurert. Selv om det er ingenting fra den sjangeren som skremmer lenger, så er det en sjanger jeg alltid vender tilbake til for jeg har en fascinasjon for det mørke og det dystre, og horror er jo underholdende på sin måte. Synd jeg er hverken husredd eller mørkredd:) Tror ikke jeg hadde reagert hvis jeg hadde sett en såkalt "killer clown" heller. Killer clowns er ikke direkte nytt. De første observasjonene av dem var i 2014. Så det er ikke noe nytt, bare noe som er blitt hauset opp, som vanlig.

Glemte nesten å si at denne Halloweenmorgenen begynte jeg så vidt på Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft). Har hatt den en del år i en av hyllene mine og bladd litt i den nå og da, men nå skal jeg lese hele samlingen, siden det er ypperlig tid for det; å starte på den på selve Halloweendagen. H.P. Lovecraft inspirerte min forfatterhelt Stephen King, så får vi se da om Lovecraft hadde noe guts i seg:) Boka er på over 800 sider og kommer sikkert til å bruke resten av livet på å lese denne samlingen, men som nevnt, store bøker skremmer ikke meg og jeg har all verdens tid, så det går bra.


(Bildet hentet fra google. PS: Mitt drømmehus:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar