8. oktober 2015

Skrekkbøker jeg har tenkt å lese i oktober

Say her name - James Dawson
After Midnight - Richard Laymon
Miss Peregrine's home for peculiar children - Ransom Riggs
Four Past Midnight - Stephen King
Great Horror Stories - forskjellige forfattere, blant annet Oscar Wilde
Spøkelsestimen (Likkistesnekkeren & andre grøssere) - forskjellige forfattere, blant annet Edgar Allan Poe, Asbjørnsen & Moe, Knut Hamsun, Mark Twain og mange flere


Oktober er favorittmåneden min av mange grunner. For det første så er høsten den beste årstiden og jeg liker ruskevær. Og oktober er også måneden for skrekk i og med at det er Halloween på slutten av måneden. Jeg leser mye skrekk og det så og si året rundt, men jeg prøver å lese ekstra mye av det i oktober. Selv om jeg leser utrolig mye variert lesestoff så er og blir skrekk min sjanger. Det har det alltid vært.

Husker at på barneskolen hadde klassen lesetime. Vet ikke hvor ofte det var, om det var en gang i uka eller mer og da gikk vi innom biblioteket for å låne en bok å lese i. Og jeg husker meget godt da jeg skulle låne enda en skrekkbok og da sa bibliotekaren at jeg måtte låne noe annet for jeg hadde lest for mye skrekk og at det var på tide at jeg leste noe annet.

Hvorfor skal man ikke få lese det man liker å lese? Det har ikke noe å si hva folk leser bare de leser, og hvofor skal ikke folk få gjøre det de er interessert i så lenge de synes det er spennende og gøy? Det er samme greia.

I de siste årene har jeg vært flinkere til å utvide horisonten som leser og har lest mange romaner, thrillere, dystopier og alt mulig annet rart, men skrekk er og blir min sjanger. Selv om jeg liker andre sjangre også så har skrekk på en måte alltid vært min sjanger både i bøker og på film. Det er bare synd at jeg ikke er så lettskremt. Er hverken husredd eller mørkredd. Savner å bli skremt, men er vel kurert siden jeg har lest og sett så mye innnen den sjangeren. Så det å bli skremt er på en måte et savn. Men likevel skal jeg lese noen skrekkbøker i oktober og sikkert se noen skrekkfilmer også.

Jeg velger å ikke skrive hva bøkene handler om og sparer det til anmeldelsene istedet. Det er mye greiere på den måten istedet for å bruke en stor del av dette innlegget på å skrive om hva bøkene dreier seg om.

Jeg kommer sikkert ikke til å rekke å lese alle disse bøkene i oktober med tanke på at jeg har andre bøker å lese også, men da får jeg bare fortsette utover høsten og mørketiden. I denne årstiden er det jo tilrettelagt for mørk litteratur.

Er det flere enn meg som leser ekstra mye skrekk nå når det nærmer seg Halloween eller er det bare bare en "teit" tradisjon? Og hva synes du egentlig om Halloween?

8 kommentarer:

 1. Jaa... og kunne sånn ønske at jeg eide bok 2 av Ransom Riggs bøker :)
  Tilgjengjeld skal jeg lese en bok med ghosthunters tenkte jeg :)

  Kos deg masse med bøkene..

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt spent på Ransom Riggs bøkene jeg også. Vet han har skrevet to bøker til i den serien, men jeg har ikke lest den første ennå. Den har stått noen år ulest i hylla så tenkte det var på tide å lese den og se om jeg liker den eller ikke:)

   Virker som en spennende bok du leser i. Jeg er interessert i bøker med overnaturlige elementer, så håper den er bra. Kos deg med lesing du også:)

   Slett
 2. Jeg skulle ønske jeg var like tøff som deg, men er desverre så lettskremt at det er helt nifst (ha ha). Jeg tror på alt og kan ikke se reklamen på Ghost Whisperer uten å få helt hetta. Dermed blir det ingen skrekkbøker på meg, men jeg må innrømme at jeg blir litt revet med av Halloween-styret og pynter litt når frøkna på tretten skal ha Halloweenparty!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg misunner deg for jeg savner å bli skremt. Det er altfor lenge siden sist. Da jeg var yngre og så skrekkfilmer og leste en del skrekkbøker så elsket jeg følelsen av å bli skremt, men nå har jeg både lest og sett så mye skrekk at det påvirker ikke på samme måte lenger, og det er et savn:/

   Jeg liker Halloween jeg også i og med skrekk er min sjanger. Jeg vil heller ha Halloween istedet for Valentine's day (som er det tåpeligste konseptet) og jul. Selv om jeg ikke gjør stort vesen ut av Halloween så liker jeg tanken på at det er en dag man setter "pris" på det uhyggelige og det er jo også en tid for å ære de døde:) Synes det er en fin tradisjon:)

   Slett
 3. Ja, nå har du noe å kose deg med.:) Har ikke lest noe av dette, men er ikke så hypp på grøss, spøkelser og sånt..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det spørs:) Må jo lese litt urealistiske bøker også, spesielt i denne årstiden:) Vet ikke hva det er med meg og grøss, men har alltid vært fascinert av den sjangeren:) Man er så forskjellig, vet du:)

   Slett
 4. Mange flotte bøker her, og jeg har også Miss Peregrines home for peculiar children i bokhylla :D Har riktignok stått i bokhylla litt for lenge....

  I oktober skal jeg lese Misery, Ildbarnet og Jenta som elsket Tom Gordon av Stephen King :D Gleder meg!

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Miss Peregrine's home for peculiar children har jeg hatt altfor lenge i hylla jeg også, sikkert i to-tre år uten å ha lest den så tenkte at nå var det virkelig på tide:)

   Jeg er så glad for at du skal utforske forfatterskapet til Stephen King. Håper de fleste bøkene hans faller i smak. Kos deg:)

   Slett