9. oktober 2015

Helgelektyre(113)


 (La på en spøkelsesaktig effekt på collagen nå som det nærmer seg Halloween:)


Akademimordene - Martin Olczak
Forbannet - Tonje Tornes
Say her name - James Dawson

I går ble jeg endelig ferdig med Guder & monstre av Laini Taylor. Det ble en gedigen skuffelse fordi jeg likte den første boka i trilogien så godt og det var en av de bedre urban fantasy trilogiene jeg har lest, men syntes tredje og siste bok var grundig kjedelig i forhold til den første boka ... Bok to var ikke så verst, men skulle ønske at bok to og tre hadde samme tempo og undertoner som den første boka, men nei da. Men, men, kan ikke få alt.

Begynte så vidt på Akademimordene i går kveld som jeg skal fortsette med, og jeg regner med å bli ferdig med Forbannet i løpet av helga, for jeg har ikke mange sidene igjen. Blir det tid til overs skal jeg begynne på Say her name som er en skrekkbok basert på vandrehistorien "Bloody Mary".

Har som mål å lese ut alle disse bøkene før helga er over, men det tror jeg bare blir med tanken. Skulle ønske jeg hadde evnen til å lese en bok pr. dag og skrive en anmeldelse samme dag. Det hadde vært ypperlig. Men det er bare en ønsketanke, dessverre ... Og litt monotont å lese hele dagen. Det har jeg ikke konsentrasjon til. Man må dele opp leseøktene litt. Orker ikke å gjøre bare en ting hele dagen.

Men har tenkt å lese mye. Så vi får se hva jeg "rekker".

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

10 kommentarer:

 1. Kos deg med Akademimordene, den har jeg lest og likte den godt. Selv fant jeg nettopp frem biografien til Claus Lundekvam og en debutroman av stordabuen Synnøve Macody Lund, så jeg får to vidt forskjellige leseopplevelser denne helgen. Ha en skrekkelig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt med varierte leseopplevelser også. Det ser ut som du får det. Kos deg så mye med lesingen:) Leser mye variert jeg også, men leser alltid litt ekstra skrekk nå når det er oktober:) Bare synd jeg ikke er lettskremt:) Ha en god lese helg du også:)

   Slett
 2. Syns ikke du skal være for skuffet om du ikke rekker tre bøker i løpet av helga, jeg leser forholdsvis fort selv, men bruker vanligvis noen dager på å lese ut bøker (med unntak av diktsamlinger og grafiske romaner). Men å lese mye er jo en fin plan uansett :) Ellers så er mine leseplaner for helga å lese ut "Egg and spoon" av Gregory Maguire og deretter begynne på en av de andre biblioteksbøkene mine og lese så mye jeg rekker. Og stilig med den spøkelsesaktige effekten, håper bøkene faller i smak :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager for sent svar til både deg og Tine, men har nesten ikke vært online i dag. Så beklager det.
   Jeg også bruker noen dager på å lese ferdig bøker, men samtidig er jeg ganske streng med meg selv og setter store krav. Det er typisk meg:)
   Ser ut som du har spennende leseplaner og at du har satt deg bestemte mål. Det er godt å høre:) Vi får lese masse begge to i helga, og kos deg så mye med bøkene dine:)
   Og takk for at du likte collagen min. Snilt av deg. God helg:)

   Slett
 3. Her i huset går det mest i valpebøker om dagen, men håper å komme litt videre i Tidsrosen av Ørjan N. Karlsson. Er ca halvveis i den og synes den har tatt seg godt opp etterhvert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig og gratulere med ny hund. Håper dere går godt overens og har det fint sammen til tross for at valper kan være som barn:) Og valpebøker er vel mer uvanlig for deg som liker fantasy så godt:) Skal ta en titt på Tidsrosen og se hva den handler om. Ønsker deg og valpen god helg og god lesing:)

   Slett
 4. Jeg skulle også gjerne lest en bok om dagen, men det er nok helt urealistisk for min del. Som oftest bruker jeg ca en uke på en bok, og i bunn og grunn er jeg vel fornøyd med det. Målet mitt er å lese 52 bøker i år, men det spørs om jeg klarer det. I helga leser jeg en "elegant crime" av Denise Rudberg kalt "2 er en vane". Er ikke helt fornøyd med den, så jeg håper den tar seg opp etterhvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig. Det hadde vært flott, men ikke mulig for min del selv om jeg har for mye fritid:) Jeg leser som regel to bøker i uka, og av og til tre. Alt er avhengig av hvor fengslende bøkene jeg leser er.
   Synd at boka du leser i nå ikke engasjerer helt. Det er kjipt for har lest mange uengasjerende bøker selv, men har aldri samvittighet til å avbryte en bok. Fullfører alltid. Får håpe boka du leser i blir spennende eller at din neste bok du velger å lese er bedre:)

   Slett
 5. Niks, ikke lest noen av disse :) I helga har jeg lest "Ved vannkanten" av Sara Gruen, og leste den ferdig i morges. Syntes den var bra, men hadde også elementer som skuffet meg. Neste bok blir Ildbarnet av Stephen King :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å følge med på Stephen King prosjektet ditt i oktober og se om du kommer til å like bøkene hans eller ikke:) Håper du får sansen for ham til tross for at han er litt sær:)

   Og ja, det er ikke alltid like lett å finne en bok som skuffer litt, men vanskelig å finne bøker som er helt perfekte:)

   Slett