7. august 2015

Helgelektyre(104)


Apple Tree Yard - Louise Doughty
Needful Things - Stephen King
Skyggene i sal 31 - Ingvild Sørensen

Tidligere denne uka begynte jeg på Apple Tree Yard som jeg er godt i gang med, og jeg har ikke mange sidene igjen av Needful Things. Den begynte jeg på for noen uker siden, men det er et monster av en bok på over 900 sider, og noen bøker krever mer tid enn andre. Sånn er det bare. Jeg blir definitivt ferdig med disse i helga siden jeg har kommet et godt stykke i begge.

Hvis det blir tid til overs skal jeg begynne på Skyggene i sal 31 og kanskje Urban Legends av A.S. Mott. Mulig jeg ikke rekker å begynne på den sistnevnte i helga, men den er neste bok på lista, hvis det ikke blir tid til å begynne på den i helga, kommer jeg uansett til å begynne på den i neste uke.

Jeg har litt sansen for Urban Legends (vandrehistorier). Vandrehistorier er noe jeg har vært fascinert over i flere år, spesielt de grøssende vandrehistoriene. Vandrehistorier er kort fortalt en historie som blir fortalt muntlig og som skal visstnok være sann. Fortelleren påstår som oftest i begynnelsen at dette skjedde med en venn av en venn for å gjøre historien mer "troverdig". Jo mer gyseligere vandrehistorien er, jo større inntrykk gir den. Og det er om å gjøre vandrehistorien så interessant som mulig slik at det blir en "snakkis" av det. Synes det er et spennende konsept. Jeg har lest en vandrehistoriebok før: Too Good To Be True: The Colossal Book of Urban Legends.

Har dere lest noen av disse og hva leser dere i helga?

6 kommentarer:

 1. "Skyggene i sal 31" var en både ukjent tittel og hadde en ukjent forfatter for meg. Den er jeg spent på å høre mer om når du en dag har lest den ut og har tid til å skrive om den :)

  900 sider tror jeg rett og slett kvalifiserer til en dobbel murstein, forstår godt at det tar tid å komme igjennom et slikt "monster" av en bok.

  Jeg håper helgen bringer med seg gode leseropplevelser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skaffet meg Skyggene i sal 31 for noen år siden og i år har jeg bestemt meg for å bli flinkere til å lese bøker fra min egen samling og bøkene jeg får fra forlag. Slik at det blir både litt gammelt og nytt. Husker ikke hvordan jeg oppdaget den boka for den er ikke voldsomt kjent. Husker ikke om jeg jeg så den i en bokhandel eller tilfeldig på nettet og at det var bokomslaget som fengslet meg:) Så den er jeg spent på. Tror det er krim blandet med fantasy. Boka har ikke fått bestemt sjanger virker det som:)

   Anmeldelsen må du dessverre vente med for jeg har en del anmeldelser som venter allerede, men jeg jobber med saken. Har blitt flinkere til å ta meg sammen og prøver også å skrive de dagene jeg egentlig ikke er i form til det. Tar jo bloggen alvorlig, vet du:) Også liker jeg ikke å ligge etter med ting:/

   Ja, 900 sider kan virke som to bøker i en med tanke på antall sider, men det er visst bare Stephen King som "kan" å skrive enkeltstående bøker i slike størrelser. Også går lesingen litt tregere på engelsk, men ikke sånn at det sinker meg. 900 sider er jo mye. Men har lest en bok på engelsk på over 1000 sider, det også av Stephen King. Så heldigvis er ikke størrelsen på en bok så skremmende når man først er i gang:)

   Takk for det og det samme til deg:) Håper du leser noen spennende bøker i helga:)

   Slett
 2. Jeg har fått noen bøker i hus denne uken, men den jeg skal begynne på i helgen er URO, inspirert av deg :) Glad biblioteket hadde den inne, ha en riktig god helg Ina!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har fått noen bøker denne uka jeg også. Godt å vite at man ikke går tom for lesestoff:)

   Fint at jeg inspirerer litt. I helga får jeg vente på din mening om boka:) Håper du liker den. Selv om jeg "bare" ga den en firer, hadde jeg sansen for hovedrollen. Og jeg fikk lyst til å lese mer av den serien. Så håper det ikke er lenge til neste bok i serien av Jesper Stein kommer.

   Kos deg med Uro i helga, Tine:) Og god helg!:)

   Slett
 3. Har ikke lest noen av de nevnte bøkene, men hørtes ut som spennende og engasjerende lesning :) Blir selv litt nervøs av bøker på over 800 sider, men det kan fungere veldig fint, yndlingsboka mi (En brøkdel av helheten av Steve Toltz) har jo litt over 800 sider og den er awesome så det kommer helt an på skrivestilen og slikt. Og vandrehistorier er fascinerende, skjønner interessen for det godt. Håper du får en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Blir ikke akkurat nervøs av å lese mursteiner for det begynner jeg å bli vant til. Har lest mange av dem så man blir kurert av bokstørrelsen desto flere mursteiner man leser:)

   Ja, vandrehistorier er kjempespennende. Har alltid vært fascinert av det konseptet for man kan komme over ganske mange rare historier:)

   Tusen takk for det og riktig god uke til deg også:)

   Slett