25. januar 2011

Nok en tur innom bokhandelen...

Skulle bare innom Trondheim Torg og kjøpe et eksemplar av Se&Hør til min mor før jeg dro hjem, men siden jeg hadde god tid til neste buss og ark bokhandel lå lenger innover samme gang som Narvesen, så begynte beina mine å ta fatt dit på et magisk vis. Det er rart det der. Enkelte ganger føles det som om bokhandler har en magnetisk effekt på meg. Så fort det er en i nærheten, og jeg prøver å tenkte, jeg har da mange bøker å velge i hjemme allerede, så ender det opp med at jeg tar en tur innom dit og jeg er sjelden innom en bokhandel tomhendt....

Så dette endte jeg opp med i dag:

Rebecca av Daphne Du Maurier

Handling: En av tidens mest uhyggelige kjærlighetsdramaer. Etter at hans vakre kone Rebecca dør under tragiske omstendigheter, drar den velstående Maxim de Winter til glamorøse Monte Carlo for å drukne sine sorger til latteren fra bekymringsløse feriegjester.Her møter han en sky, ung kvinne som han forelsker seg hodestups i. De gifter seg, og han tar henne med hjem til det engelske familiegodset Manderley. Men Maxim de Winter er en plaget mann, og den unge konen blir kastet inn i en atmosfære av mørke minner om husets første herskerinne, Rebecca.Snart melder spørsmålet seg: Hva skjedde egentlig med Rebecca? Var hennes plutselige død en ulykke? Og hva vet fru Danvers, det skulende overhodet blant tjenerstaben på godset? Rebecca er en klassisk thriller med alle ingredienser for å skape iskalde grøss: et stort engelsk gods fullt av mørke rom og hemmeligheter, onde tjenere, mystiske hjelpere, intriger på tvers av klasseskillene, og der hendelser fra fortiden hjemsøker de levende.Alfred Hitchcock filmatiserte Rebecca i 1940, og fremdeles regnes denne som en klassiker innen thrillersjangeren.Les mer om Rebecca på wikipediaDaphne du Mauriers hjemmeside (Tekst lånt av forlaget Gyldendal)

Et glass melk takk av Herbjørg Wassmo


Tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2006. Dorte er 15 år og bor på landsbygda i Litauen, og hennes drømmer er konkrete og tett innpå. Han drømmer ikke om prinser og hester, men om Nikolai, bakerens sønn, om litt mindre fattigdom, om en far som ennå skulle vært i live. Likevel slår hun til på et tilbud om å reise til Stockholm, i smug, for å jobbe på restaurant. Snart sitter hun i en audi med vinduer som ikke lar seg åpne. En sterk, sterk roman om håpløshet, drømmer og overlevelse.«Det vil imidlertid ikke forbause om Et glass melk takk blir en ny, moderne klassiker fra Herbjørg Wassmos hånd.»Terje Stemland, Aftenposten«Det er et vondt, viktig og utmattende terreng, en lynende engasjert Herbjørg Wassmo tar oss med inn i sin nye bok.»Annette Orre, NRK P2 «Wassmo er en av de store historiefortellerne i norsk samtidslitteratur, og har tegnet flere sterke kvinneportretter. Et glass melk takk er ikke noe unntak. Det som gjør størst inntrykk på meg i skildringen av Dorte er kontrastene. Kontrasten mellom 15-åringens uskyld og mennene som Gud aldri skulle ha skapt». Ingeborg Sofie Larsen, Fredriksstad Blad. (Tekst lånt fra forlaget Gyldendal)


Har hørt at den boka er en del lik filmen Lilja4ever. Har sett den. Den er veldig bra og ikke minst provoserende. Skjønner ikke at noen kan gjøre noe slikt mot andre. Enktelte mennesker er syke. Så jeg gleder meg til boka og mitt første møte med Wassmo. Ja, tenkt det. Jeg har ikke lest noe av henne før...og jeg bør kanskje skamme meg for det, men den står nå i alle fall i samlingen min og venter på å bli lest. Får håpe det ikke går 4-5 år til jeg leser den som med mange andre bokskjebner i bokhyllene mine...Snøstorm og Mandelduft av Camilla Läckberg


Et lukket rom-mysterium i ekte Agatha Christie-ånd.En snau uke før jul samles familien Liljecrona til slektstreff på øya Valö utenfor Fjällbacka, og Martin Molin ved Tanumshede politistasjon må følge med sin venninne Lisette Liljecrona. De er samlet på oppfordring av familieoverhodet Ruben, som styrer slekten med jernhånd.Men forbindelse til fastlandet blir brutt av en kraftig snøstorm, og da Ruben faller død om under middagen, tvinges Martin som politimann til å gripe inn. Han konstaterer raskt at Ruben er blitt drept, og at alt tyder på at noen har forgiftet ham. Ettersom de er isolert på øya, må den skyldige være å finne i familien. Men hvem?Kortromanen Snøstorm og mandelduft er et lukket rom-mysterium i ekte Agatha Christie-ånd. Camilla Läckberg og Gyldendal Norsk Forlag har med denne boken valgt å støtte Min dag i dag, som har som mål å virkeliggjøre drømmene til barn som har det vanskelig. Ti kroner av hvert solgte eksemplar går uavkortet til Min dag i dag, som er en del av Norske Kvinners Sanitetsforening (se www.mindagidag.no/www.sanitetskvinnene.no).Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003. I 2008 fikk hun Le Grand Prix de Littérature Policière og Le Prix Polar International for debutboken Isprinsessen. Hun er tildelt Folkets litteraturpris 2006. Bøkene hennes er solgt i over tre millioner eksemplarer bare i Sverige. Hun utgis i 32 land, og er filmet av svensk TV. Filmene er også vist av NRK. (Teksten er lånt av forlaget Gyldendal).

Denne boka har fått skikkelig slakt på bokelskere.no og i aviser. Jeg har bare lest en Läckberg bok tidligere (Fyrvokteren), og jeg ble slett ikke imponert. Det var veldig forutsigbart og noe tregt i følge min smak. Men siden dette er en Agatha Christie kopi og jeg elsker lukket rom mysterier, så måtte jeg bare ha den likevel. Har ikke store forhåpninger til denne, men av og til er det moro med litt bøker å bare slappe av til også. En bok å more seg med skader vel ikke? Og er jeg ikke fornøyd så kan jeg ha god samvittighet over å bidra ti kroner til en organisasjon som kaller seg: Min dag i dag.

Fossefall (26) Svarteboka av Jorunn Johansen


Doktor Bjørli oppdager at hjertet til lille Johannes er svakt, og morens siste håp svinner hen. Svarteboka er borte, og Amalie mistenker at all ulykken de opplever, er forbannelsens skyld. Hun blir ledet til fossen av stemmen til fru Li. Der finner hun svarteboka, men i det samme hun rører ved den, dukker den kappekledde oppNå var kappen så nær at Amalie kunne kjenne stoffet fra kappen mot kinnet sitt. Hun grøsset da en søtlig lukt virvlet inn i nesen hennes, og hun trakk seg tilbake med et godt grep om tøylene. Hun så inn i et sort hull, det var ingen øyne, men hun hørte en messende stemme i hodet.«Liv eller død. Hva velger du?»Amalie svelget og rettet seg i ryggen. «Jeg velger livet,» sa hun høyt, men hørte at stemmen skalv.«Det er for sent. Du har allerede valgt,» lo stemmen. (Teksten lånt fra forlaget Cappelen Damm)


Denne kom ut i går og tittelen høres lovende ut, i alle fall for meg. Endelig får vi muligens få vite mer om Svarteboka. Kaster den forbannelser over de som rører den eller er det bare overtro?Og...Ark var så snille å bestille What the night knows av Dean Koontz for meg. YAY!!! Jeg får en SMS så fort den kommer i butikken i løpet av 14 dagers tid. Så jeg gleder meg vilt for jeg ble virkelig betatt av boktraileren som jeg legger til her nederst selv om jeg har lagt den ut tidligere. Håper den byr på den samme atmosfæren som i traileren. Krysser fingrene.


Som sagt så har jeg i det siste kjøpt flere bøker enn jeg leser. Men Silje fra bloggen Siljes Skriblerier kom med den geniale ideen om å motivere hverandre om å klare å lese 100 eller mer i løpet av et år angående 100 books in a year challenge arrangert av Book Chick City. Vi skal motivere hverandre for å klare dette, og så langt har vi planlagt å lese (i hvert fall prøve) å lese 2 bøker i uka for å komme i mål. Det høres fornuftig ut, så takk til deg Silje for forslaget. Ingen dum ide :) Dette klarer vi ;)
12 kommentarer:

 1. Penselsvingeren01:36

  Har lest den av Wassmo, den var fæl og god på en gang.

  SvarSlett
 2. "Rebecca" står og venter i bokhylla mi:)
  "Snøstorm og mandelduft" likte eg ikkje, skal vera eit liknande Agatha Christie-mysterium, men dengang ei. Har du lest krimserien til Läckberg? Anbefaler heller dei:)

  Og det der med magiske bein; eg blir og på magisk vis dratt mot bokhandlernes hyller stadig vekk;)

  SvarSlett
 3. rufsetufsa19:30

  Hei Penselsvingeren: Ja, jeg har hørt at boka skal være grusom og det regner jeg med at den er også med tanke på temaet. Human trafficking er noe svineri og skjønner ikke at folka bak denne handelen har samvittighet til å gjøre noe slikt. Det gjør meg så sint!

  Elida:

  Jeg må si at jeg er temmelig spent på Rebecca boka. Har merkelig ikke fått med meg filmatiseringen ennå. Ikh :)

  Ja, har hørt at Snøstorm og mandelduft skal være skikkelig dårlig og har dermed ingen forhåpninger. Kjøpte den kun fordi jeg liker lukket rom - mysterier: Agatha Christie er best på det, men skal likevel gi denne boka et forsøk.
  Har lest Fyrvokteren av Läckberg, men ble dessverre ikke imponert, men kanskje jeg skal prøve meg på flere bøker av henne før jeg gir en mening om denne forfatteren :)  Ja, og det er rart hvordan beina fungerer når det er en bokhandel i nærheten. Da er det nesten som om de vandrer helt på egen hånd :)

  SvarSlett
 4. Det skal vi klare :-)

  Kjenner godt igjen den følelsen av at bena går helt av seg selv til nærmeste bokbutikk, ja! Du fikk med deg mange bøker, herlig :-)

  Gleder meg til å høre hva du synes som bøkene.

  SvarSlett
 5. rufsetufsa21:57

  Ja, beina mine trenger ikke kart og kompass for å finne bokbutikkene rundt omkring :) Gleder meg til å lese disse bøkene, men må bli ferdig med de andre først. Det er onsdag og jeg har ennå ikke rukket å lese en bok enda (vi som ble enige om 2 i uka). Men har blitt flinkere til å være mindre på nette og lese mer ;) Prøver i hvert fall hehe...

  SvarSlett
 6. Ronja22:01

  Boka til Wassmo forteller vel noe man helst ikke vil vite . .

  At der finnes så mange mennesker på denne jord - uten samvittighet og tanke for andre . .

  Men godt skrevet, og virkeligheten kan vel være slik for noen, dessverre.

  SvarSlett
 7. rufsetufsa22:09

  Ja, enkelte mennesker kan være så ondskapsfulle. Bortføring og human trafficking er jo noe vi helst ikke vil høre/vite om, men dessverre eksisterer det jo. En grusom tanke. Synes virkelig synd på de som er ofre for disse menneskene. Uansett hvor trist/vond boka er, har jeg virkelig lyst til å lese den. Dessuten har jeg aldri lest noe av Wassmo før så det blir også spennende å lese noe av henne også.

  SvarSlett
 8. Jeg leser veldig mye i perioder, men lite romanaktig. Bokhandelen er rene godtebutikken, sjelden jeg går ut derfra uten å være endel tyngre i totalen, hehe

  Tor

  SvarSlett
 9. rufsetufsa23:41

  Jeg prøver å lese fra alle mulige kategorier. Og hver gang jeg tenker at jeg har mer enn nok bøker å lese fra før, så ender jeg opp med å gå til nærmeste bokhandel likevel og hamstre. Skulle øsnke at bokhandlere kunne arrangere posesalg. Posesalg 1 eller 2 ganger i måneden. Det hadde vært kjempekjekt :)

  SvarSlett
 10. trultemor23:55

  Eg held på å lese Rebecca no! Var forferdelig treig i starten (som ofte bøker av duMaurier er) Var ein fare for å legge boka til side då, men heldigvis gjorde eg ikkje det :)

  Ellers så ahr eg jo begynt på serien "Amerika"
  Det slår meg jo at...det er tydlig at denne er skriven av ein mann.
  Ikkje alt tiltalar meg då...MEN det er interessant å følga Amerikafararane, både overfarten (skildringar om skipet og korleis ting fungerer, oppgåvene til mannskapet) No er dei komne til Amerika og vel seg ut landstykke. Eg har ikkje fått begynt på siste boka endå. Gler meg:)

  SvarSlett
 11. Gled deg til Wassmos bok - den er skremmende god, samtidig som den er fæl.. En bok som virkelig bør leses! :grin:

  SvarSlett
 12. rufsetufsa00:40

  Jøss så mange kommentarer. Hyggelig! Var fraværende for måtte se House og i mellomtiden har det kommet flere. Kjempehyggelig.

  Trultemor: Har hørt rykter om at Rebecca er litt treg i starten, men jeg håper virkelig ikke at den er for treg. Jeg har masse av tålmodighet, men vil jo gjerne ha litt driv i bøkene jeg leser for det :) Så jeg velger å håpe og tro at den er spennende. Baksideteksten høres lovende ut og jeg syns coveret er herlig :) Den Amerika serien du nevner ble jeg litt nysgjerrig på. Hvem har skrevet den?

  Kasiopeiia: Jeg gleder meg villt til Wassmos bok. Har sett Lila4ever filmen. Vanvittig bra og fæl. Noe denne boken også kommer til å være i og med at de er i samme kategori. Det er leit å lese/se fæle ting, men av og til må vi jo bare få informasjon hva som skjer rundt oss. For ikke alle er like heldige. For verden er jo ikke slik den er vi ønsker, dessverre. Det skjer jo fæle ting hele tiden. Fæle ting vi vet om, og som vi ikke er klar over. Så det er bra at det er forfattere som tar opp vanskelig tema også og gjør det kjent. Slik at vi blir mer klar over at verden ikke er alltid slik vi tror...

  SvarSlett