1. mai 2015

Månedens Bokanbefaling (april)

Egentlig skulle det ha vært helgelektyreinnlegg i dag for det har jeg alltid på bloggen på fredager, men så bruker jeg også å ha månedens bokanbefaling den første dagen i hver måned, så det kræsjer litt. Men det har på en måte ikke noe å si om helgelektyreinnlegget utgår denne helga for jeg har lest i de samme bøkene de siste to ukene nå så har ikke noe nytt å skrive om i helgelektyreinnlegget likevel.

Bøkene jeg leste i april er:


Det Alice glemte - Liane Moriarty
Splittelsen - Jon - Magnus Habbestad
Påskequiz - Thomas Kolåsæter
De dødes tjern - André Bjerke
Stalker - Lars Kepler
Historiefortelleren - Jodi Picoult
Alex - Pierre Lemaitra


Leste veldig lite, spesielt i forhold til mars da jeg leste 12 bøker. Håper jeg får lest like mye i mai som jeg gjorde i mars eller enda mer. Har mange bøker på vent og jeg har ikke så mange hobbyer ved siden av så jeg blir så apatisk når jeg ikke leser.

Forrige måneds leseliste besto av en del skuffelser (men det er vel ingen bombe ...). Jeg er en kresen og kravstor leser og det skal mye til for å underholde meg:) Jeg kunne lett ha satt De dødes tjern som månedens bokanbefaling, men siden jeg leser den hver påske så telles den liksom ikke. Så den utgår som anbefaling av den grunn siden jeg leser den hvert år (og fortjener alltid en sekser). Og jeg ville så gjerne like Alex av Pierre Lemaitre fordi den hadde jeg hørt veldig mye om og gledet meg til. Men det er noe med meg og oppskrytte bøker (bøker som får mye oppmerksomhet). Jeg liker dem ikke på samme måte som mange andre. Jeg likte at den boka var mørk og makaber (jeg liker jo mørk litteratur), men syns plottet ble for forutsigbart og dumt, dessverre ...

Så boka som jeg velger til månedens bokanbefaling (selv om ingen av de andre bøkene enn De dødes tjern har fått femmere eller seksere) velger jeg denne:

Stalker - Lars Kepler

Selv om boka ikke imponerte og jeg hadde håpet på noe mørkere har jeg sansen for legen/hypnotisøren Erik Maria Bark som dukker opp i Lars Kepler bøkene. Har bare lest en bok av ekteparet Lars Kepler før og det var den første; Hypnotisøren som jeg likte hakket bedre enn denne. Selv om Stalker ikke imponerte voldsomt stort så ser jeg ikke bort i fra at jeg kommer til å lese flere Lars Kepler bøker.

Stalker handler om politiet som mottar linker til YouTube videoer der en anonym person filmer andre uten deres vitenhet. Senere blir disse personene på videoene funnet drept på brutale vis ...

Jeg har dessverre ikke anmeldt noen av bøkene jeg leste i april ennå, for ligger litt etter (hater å ligge etter med ting), men har i alle fall fått skrevet om alle bøkene jeg leste i mars, så jeg jobber med saken. Det er ikke glemt.

Hvordan var deres forrige lesemåned? Ble det noen favoritter og ble dere fornøyde med leseinnsatsen? Jeg ble i alle fall ikke fornøyd med leseinnsatsen min og håper jeg får lest mer i mai.

PS: Har selvfølgelig hengt opp flagget i dag for flere timer siden. Hengte den opp kl. 08 (det er vel det som er den "rette" tiden man skal henge det opp og man skal ta det ned igjen kl. 21 hvis jeg husker rett? Flere som henger opp flagg i dag?

4 kommentarer:

 1. Der minnet du meg på at flagget skulle ned igjen, 11 minutter for sent, men det er tross alt lyst ute. Jeg har lest (hørt) Alex og likte den veldig godt. Har lest ferdig Liane Moriarty sin forrige bok i dag, så nå gleder jeg meg til å lese Det Alice glemte. Har også lest Kepler, digger måten de skriver på, og gleder meg stort til hver nye bok de kommer med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tok det ned 21.01, men tror ikke det er kriminelt om man tar det ned litt etter den fastsatte tiden:) Tror at man skal henge det opp kl. 08 og ta det ned kl.21, i hvert fall i vår/sommerhalvåret. Jeg leste det et eller annet sted.

   Ser ut som vi har lest mye av det samme. Leste Ektemannens hemmelighet i fjor. Den var ikke all verdens, men likte den noen få hakk bedre enn Moriartys andre bok på norsk: Det Alice glemte. Har nettopp lagt ut anmeldelsen av den på bloggen nå.

   Alex av Lemaitre ville jeg gjerne like, men tror mange andre likte den mye bedre enn det jeg gjorde. Syns plottet ble for opplagt og dumt. Svært skuffende:/

   Og Stalker av ekteparet "Kepler" var ikke så verst til tross for at jeg likte Hypnotisøren bedre. Men kommer definitivt til å lese flere bøker av dem for jeg liker jo som kjent mørk litteratur.

   Håper du hadde en god 1. mai :) Det var bare jeg og en til som hengte opp i strøket mitt i dag så det er vel ikke populært å henge opp flagg 1. mai lenger ... Jeg gjør det av ren tradisjon.

   Slett
 2. Stalker har jeg lest. Droppet flagget i dag, har lest til eksamen blant annet… God lesehelg til deg, håper du blir bedre av svimmelheten.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg henger opp flagget pga tradisjon. Har ikke noe forhold til flagget og ikke feirer jeg 1. mai eller 17.mai heller. Men henger opp flagget likevel de dagene.

   Er det noe jeg ikke savner så er det eksamenslesing. Jeg og pensum går aldri overens så jeg er glad jeg ikke er student lenger og det har jeg lovet meg selv at det skal jeg aldri bli igjen heller, hehe. Er det lov å spørre hva du studerer? Er det noe innenfor litteratur eller er det noe helt annet?

   Takk for det, men selv har jeg gitt opp håpet. Det er det tredje året jeg er pasient nå. Har gitt opp meg selv for flere år siden, men får bare holde ut. Å være pasient er ikke annet enn venting og surmuling:/ Misunner alle som har et liv:/

   Lykke til med eksamenslesing og eksamenene når den tid kommer:) Håper du får lest litt andre bøker ved siden av også:)

   God lesehelg til deg også:)

   Slett