5. august 2014

Månedens Bokanbefaling (juli)

Da er juli over, og håper at dette høstværet/ruskeværet holder seg. Høsten har alltid vært og er og blir min favorittårstid.

I juli leste jeg disse bøkene:


Den usynlige vokteren - Dolores Redondo
Du forsvinner - Christian Jungersen
Arvingene - Gareth P. Jones 
Mapuche - Caryl  Férey
Truet - John Katzenbach
De udøde (Grusom, #4) - Kari Sverdrup
En sang fra fortiden - Katherine Webb
Mørk engel - Laini Taylor Anmeldelse kommer!
Papirbyer - John Green Anmeldelse kommer!

Hadde som mål å lese 20 bøker i juli (har jo som sagt all verdens tid og meget høye ambisjoner), men det ble bare 11. Skuffet? Ja.  I juli leste jeg 6 bøker av mannlige forfattere. 5 bøker av kvinnelige forfattere. 1 engelsk bok. 10 oversettelser.

Ble bare en bok på engelsk i forrige måned og det er litt skuffende fordi jeg leste mange engelske bøker for noen år siden og det prøver jeg nå også. For har mange engelske bøker ulest i hylla og syns det er greit å lese både litt engelsk og oversettelser. Ja takk, begge deler.

Og hvilken bok likte jeg best i juli og som jeg gjerne vil anbefale videre?

Du forsvinner - Christian Jungersen

Bakpå:

Mia er lærer. Frederik leder en privatskole. På en ferietur til Mallorca med deres sekstenårige sønn begynner Frederik å oppføre seg merkelig. Det viser seg at han har en hjernesvulst, som gradvis har endret personligheten hans.
     Da Frederik blir avslørt i et millionbedrageri, begynner et spill om skyld og ansvar. For er den skyldige ham selv eller hjerneskaden?
     Og var den mannen Mia forelsket seg i, den syke eller den friske?
     Du forsvinner er en djevelsk og filosofisk kjærlighetsroman om å finne sin egen vei ut av katastrofen, om menn, kvinner og forsteder. Og om sjelen.

Dere som har lest bloggen en stund vet at jeg er glad i grøssere/psykologiske thrillere og krim. Og det leste jeg masse av i juli også, men utrolig nok ble en "vanlig" roman favoritten, selv om jeg foretrekker mørk litteratur best. Men leser jo som sagt veldig mye variert, og ble overrasket selv over at jeg likte denne best.

Mer om boka, hvorfor jeg likte den så godt osv kan dere lese mer om her i anmeldelsen, så slipper jeg å gjenta meg selv. Det blir bare kjedelig for meg og deres del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar